Adonia

  Adonia, fiul Haghitei, s-a semeţit până acolo încât a zis: „Eu voi fi împărat!” Şi şi-a pregătit care şi călăreţi şi cincizeci de oameni care alergau înaintea lui. Tatăl său nu-l mustrase niciodată în viaţa lui, zicând: „Pentru ce faci aşa?” Adonia, de altfel, era foarte frumos la chip şi se născuse după Absalom. (1 Împărați 1:5-6)

  În majoritatea familiilor regale sau împărăteşti din istoria pământului, lupta pentru putere a fost un motiv de dezbinare, ură, crime şi război, uneori chiar fratricid. Domnia lui Nero este unul dintre exemplele relevante în acest sens. Nici istoria lui Israel nu a fost scutită de aceasta. David era pe tronul lui Israel. Absalom, în setea lui după putere, şi-a alungat tatăl, dar acum era mort. Se contura domnia lui Solomon, un fiu contestat al lui David. Evenimentele se derulau repede. Unii dintre slujitorii credincioşi ai lui David au ajuns să-l părăsească atunci când acesta l-a numit pe Solomon ca succesor al său. În acelaşi timp, Adonia, fiul care în linie regală, potrivit vârstei, ar fi urmat la domnie, încearcă să o obţină printr-o festivitate la care şi-a invitat aliaţii de vază.

  „Cel care aspira de data aceasta la tron a fost Adonia, care «era foarte frumos» la chip şi în purtări, dar încăpăţânat şi lipsit de principii. În tinereţe nu prea fusese supus restricţiilor; căci «tatăl său nu-l mustrase niciodată în viaţa lui, zicând: Pentru ce faci aşa?» Acum se revolta împotriva autorităţii lui Dumnezeu, care îl rânduise pe Solomon la tron.” (Patriarhi şi profeţi, p. 757)

  Evenimentul creează tulburare, confuzie, intrigă şi chiar revenirea lui Adonia care, constatând evoluţia lucrurilor, văzându-se părăsit de toţi invitaţii săi, disperat, cere milă apucându-se de coarnele altarului. După moartea lui David, Adonia plăteşte cu viaţa atitudinea faţă de tatăl său.

  Încă o dată se poate constata superioritatea ascultării şi caracterului în faţa frumuseţii fizice şi a unui comportament atractiv. Cultivarea unor principii sănătoase în viaţă, atât pentru tineri, cât şi cei în vârstă, va fi răsplătită de Dumnezeu. Este momentul să ne verificăm temelia vieţii noastre.

  Doamne, „vezi dacă sunt pe o cale rea şi du-mă pe calea veşniciei” (Psalmii 139:24)!

  Iosif Suciu, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Adonia - 2018. Încă o dată se poate constata superioritatea ascultării şi caracterului în faţa frumuseţii fizice şi a unui comportament atractiv. Cultivarea unor principii sănătoase în viaţă, atât pentru tineri, cât şi cei în vârstă, va fi răsplătită de Dumnezeu. Este momentul să ne verificăm temelia vieţii noastre.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...