Ahia

  În vremea aceea, Ieroboam, ieșind din Ierusalim, a fost întâlnit pe drum de prorocul Ahia din Silo, îmbrăcat cu o haină nouă. Erau amândoi singuri, pe câmp. (1 Împărați 11:29)

  Profetul Ahia a avut de îndeplinit o misiune dificilă în timpul domniei lui Solomon. Degradarea morală la care ajunsese Israel L-a dezgustat pe Dumnezeu atât de mult, încât îl trimite pe Ahia să rostească cuvinte aspre împotriva domniei lui Solomon și a casei sale. În situația aceasta, omul la care îl trimite Dumnezeu pe proroc nu este Solomon personal, ci Ieroboam, care ascultă chemarea divină direct din gura slujitorului Său.

  Întâlnirea lui Ahia cu Ieroboam are loc afară din Ierusalim, pe câmp, un loc retras în care prorocul îi transmite mesajul divin doar lui singur.

  Spre surprinderea lui Ieroboam, Ahia este îmbrăcat cu o haină nouă, lucru rar întâlnit în viața prorocilor. Dar și mai surprinzător este faptul că rupe haina cea nouă în 12 bucăți, spunându-i lui Ieroboam să-și aleagă 10 bucăți, ilustrând astfel chemarea divină de a domni peste zece seminții din Israel. „Această împărțire trebuie să aibă loc pentru că M-au părăsit și s-au închinat” înaintea idolilor „și n-au umblat în căile Mele” (Profeți și regi, ed. 2006, p. 62). Descoperindu-i motivul pentru care Dumnezeu alege să rupă împărăția de la Solomon, trebuia să-l conștientizeze pe Ieroboam cu privire la viața lui, pe care o dorea nouă, sfântă și prin care putea întoarce poporul spre adevărata închinare.

  Uneori, ca și pe Ieroboam, Dumnezeu ne cheamă în locul retras al rugăciunii sau în palatul Bibliei, spre a ne descoperi voia Sa pentru viața noastră. Suntem dispuși să luăm aminte la îndemnul, avertizarea sau chemarea pe care El ni le adresează? Succesul sau înfrângerea noastră depinde de felul cum ne raportăm la El și la Cuvântul Său.

  Prin profetul Ahia, Dumnezeu ne vorbește despre dragostea Lui, dar și despre dezgustul Său față de compromisurile din viața noastră. El ne cheamă la o reformă totală și ne motivează la o umblare și o slujire consacrată, ca să ne poată oferi haina neprihănirii Sale.

  Eu aleg să o port astăzi și mă rog s-o păstrez nepătată, până când va reveni pe norii cerului. Tu ce alegi? Vei purta haina oferită de El?

  Ionuț Marcu, prim-colportor, Conferința Moldova

  Ahia - 2018. Prin profetul Ahia, Dumnezeu ne vorbește despre dragostea Lui, dar și despre dezgustul Său față de compromisurile din viața noastră. El ne cheamă la o reformă totală și ne motivează la o umblare și o slujire consacrată, ca să ne poată oferi haina neprihănirii Sale.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...