Ahia

  În vremea aceea, Ieroboam, ieșind din Ierusalim, a fost întâlnit pe drum de prorocul Ahia din Silo, îmbrăcat cu o haină nouă. Erau amândoi singuri, pe câmp. (1 Împărați 11:29)

  Profetul Ahia a avut de îndeplinit o misiune dificilă în timpul domniei lui Solomon. Degradarea morală la care ajunsese Israel L-a dezgustat pe Dumnezeu atât de mult, încât îl trimite pe Ahia să rostească cuvinte aspre împotriva domniei lui Solomon și a casei sale. În situația aceasta, omul la care îl trimite Dumnezeu pe proroc nu este Solomon personal, ci Ieroboam, care ascultă chemarea divină direct din gura slujitorului Său.

  Întâlnirea lui Ahia cu Ieroboam are loc afară din Ierusalim, pe câmp, un loc retras în care prorocul îi transmite mesajul divin doar lui singur.

  Spre surprinderea lui Ieroboam, Ahia este îmbrăcat cu o haină nouă, lucru rar întâlnit în viața prorocilor. Dar și mai surprinzător este faptul că rupe haina cea nouă în 12 bucăți, spunându-i lui Ieroboam să-și aleagă 10 bucăți, ilustrând astfel chemarea divină de a domni peste zece seminții din Israel. „Această împărțire trebuie să aibă loc pentru că M-au părăsit și s-au închinat” înaintea idolilor „și n-au umblat în căile Mele” (Profeți și regi, ed. 2006, p. 62). Descoperindu-i motivul pentru care Dumnezeu alege să rupă împărăția de la Solomon, trebuia să-l conștientizeze pe Ieroboam cu privire la viața lui, pe care o dorea nouă, sfântă și prin care putea întoarce poporul spre adevărata închinare.

  Uneori, ca și pe Ieroboam, Dumnezeu ne cheamă în locul retras al rugăciunii sau în palatul Bibliei, spre a ne descoperi voia Sa pentru viața noastră. Suntem dispuși să luăm aminte la îndemnul, avertizarea sau chemarea pe care El ni le adresează? Succesul sau înfrângerea noastră depinde de felul cum ne raportăm la El și la Cuvântul Său.

  Prin profetul Ahia, Dumnezeu ne vorbește despre dragostea Lui, dar și despre dezgustul Său față de compromisurile din viața noastră. El ne cheamă la o reformă totală și ne motivează la o umblare și o slujire consacrată, ca să ne poată oferi haina neprihănirii Sale.

  Eu aleg să o port astăzi și mă rog s-o păstrez nepătată, până când va reveni pe norii cerului. Tu ce alegi? Vei purta haina oferită de El?

  Ionuț Marcu, prim-colportor, Conferința Moldova

  Ahia - 2018. Prin profetul Ahia, Dumnezeu ne vorbește despre dragostea Lui, dar și despre dezgustul Său față de compromisurile din viața noastră. El ne cheamă la o reformă totală și ne motivează la o umblare și o slujire consacrată, ca să ne poată oferi haina neprihănirii Sale.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...