Nevasta lui Ieroboam

  Şi Ieroboam a zis nevestei sale: „Scoală-te, te rog, şi schimbă-ţi hainele, ca să nu se ştie că eşti nevasta lui Ieroboam, şi du-te la Silo. Iată că acolo este Ahia, prorocul; … Când a auzit Ahia vuietul paşilor ei în clipa când intra pe uşă, a zis: „Intră nevasta lui Ieroboam; pentru ce vrei să te dai drept alta? (1 Împăraţi 14:2,6)

  Autorul Jackson Brown Jr. spunea: „Caracterul nostru este reprezentat de ceea ce facem când credem că nu ne vede nimeni.” Cât de adevărate sunt cuvintele lui! Adevăratul caracter al unui om poate fi ascuns de ochii semenilor, dar este descoperit înaintea lui Dumnezeu.

  Septuaginta, în cartea a III-a a Regilor, vorbește despre ocazia în care Șișac, împăratul Egiptului, a dat de nevastă lui Ieroboam pe Ano, fiica cea mare, care-i naște acestuia un fiu pe nume Abiia. Sunt singurele informații despre această împărăteasă a lui Israel, cunoscută în cartea Împăraților ca fiind „nevasta lui Ieroboam”. Cu toate că are o biografie necunoscută, istoria ei rămâne vie în rândurile creștinilor prin experiența tristă petrecută la Silo. Fiul ei cel mare, moștenitorul tronului, era grav bolnav. Ce trebuia făcut acum? „Scoală-te, te rog”, a spus împăratul nevestei lui, „și schimbă-te, ca să nu fii recunoscută.” Ce idee despre Dumnezeul cel viu aveau împăratul și nevasta lui. Trăiau cu impresia că-L puteau păcăli pe Dumnezeu doar schimbându-și hainele!

  Era convinsă că nimeni nu o poate recunoaște, însă Ahia a zis: „Intră nevasta lui Ieroboam; pentru ce vrei să te dai drept alta?” Această femeie și-ar fi dorit în acel moment să fie pe placul lui Dumnezeu, dar să-și păstreze viața ei idolatră. Recurge la această metodă des întâlnită între creștini; o schimbare doar de formă, păstrând fondul. Prea des oamenii vor să pară ceea ce nu sunt și obișnuiesc să prezinte înaintea Celui Veșnic doar o formă de evlavie. Finalul unei astfel de vieți duplicitare este unul amar și trist.

  Astăzi, tu cum vii înaintea lui Dumnezeu? Ești conștient că El cunoaște totul despre tine? Pentru ziua de azi, schimbă-ți inima, nu doar hainele. Nu încerca să pari mai drept, mai bun sau mai credincios; fii mai drept, mai bun, mai credincios, fii mai aproape de Dumnezeu. Spune-I astăzi Lui: „Așa cum sunt, eu vin la Tine!”

  Claudiu Țepuș, pastor, Conferința Muntenia

  Nevasta lui Ieroboam - 2018. Astăzi, tu cum vii înaintea lui Dumnezeu? Ești conștient că El cunoaște totul despre tine? Pentru ziua de azi, schimbă-ți inima, nu doar hainele. Nu încerca să pari mai drept, mai bun sau mai credincios; fii mai drept, mai bun, mai credincios, fii mai aproape de Dumnezeu. Spune-I astăzi Lui: „Așa cum sunt, eu vin la Tine!”
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...