Nevasta lui Ieroboam

  Şi Ieroboam a zis nevestei sale: „Scoală-te, te rog, şi schimbă-ţi hainele, ca să nu se ştie că eşti nevasta lui Ieroboam, şi du-te la Silo. Iată că acolo este Ahia, prorocul; … Când a auzit Ahia vuietul paşilor ei în clipa când intra pe uşă, a zis: „Intră nevasta lui Ieroboam; pentru ce vrei să te dai drept alta? (1 Împăraţi 14:2,6)

  Autorul Jackson Brown Jr. spunea: „Caracterul nostru este reprezentat de ceea ce facem când credem că nu ne vede nimeni.” Cât de adevărate sunt cuvintele lui! Adevăratul caracter al unui om poate fi ascuns de ochii semenilor, dar este descoperit înaintea lui Dumnezeu.

  Septuaginta, în cartea a III-a a Regilor, vorbește despre ocazia în care Șișac, împăratul Egiptului, a dat de nevastă lui Ieroboam pe Ano, fiica cea mare, care-i naște acestuia un fiu pe nume Abiia. Sunt singurele informații despre această împărăteasă a lui Israel, cunoscută în cartea Împăraților ca fiind „nevasta lui Ieroboam”. Cu toate că are o biografie necunoscută, istoria ei rămâne vie în rândurile creștinilor prin experiența tristă petrecută la Silo. Fiul ei cel mare, moștenitorul tronului, era grav bolnav. Ce trebuia făcut acum? „Scoală-te, te rog”, a spus împăratul nevestei lui, „și schimbă-te, ca să nu fii recunoscută.” Ce idee despre Dumnezeul cel viu aveau împăratul și nevasta lui. Trăiau cu impresia că-L puteau păcăli pe Dumnezeu doar schimbându-și hainele!

  Era convinsă că nimeni nu o poate recunoaște, însă Ahia a zis: „Intră nevasta lui Ieroboam; pentru ce vrei să te dai drept alta?” Această femeie și-ar fi dorit în acel moment să fie pe placul lui Dumnezeu, dar să-și păstreze viața ei idolatră. Recurge la această metodă des întâlnită între creștini; o schimbare doar de formă, păstrând fondul. Prea des oamenii vor să pară ceea ce nu sunt și obișnuiesc să prezinte înaintea Celui Veșnic doar o formă de evlavie. Finalul unei astfel de vieți duplicitare este unul amar și trist.

  Astăzi, tu cum vii înaintea lui Dumnezeu? Ești conștient că El cunoaște totul despre tine? Pentru ziua de azi, schimbă-ți inima, nu doar hainele. Nu încerca să pari mai drept, mai bun sau mai credincios; fii mai drept, mai bun, mai credincios, fii mai aproape de Dumnezeu. Spune-I astăzi Lui: „Așa cum sunt, eu vin la Tine!”

  Claudiu Țepuș, pastor, Conferința Muntenia

  Nevasta lui Ieroboam - 2018. Astăzi, tu cum vii înaintea lui Dumnezeu? Ești conștient că El cunoaște totul despre tine? Pentru ziua de azi, schimbă-ți inima, nu doar hainele. Nu încerca să pari mai drept, mai bun sau mai credincios; fii mai drept, mai bun, mai credincios, fii mai aproape de Dumnezeu. Spune-I astăzi Lui: „Așa cum sunt, eu vin la Tine!”
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...