Asa

  Faptele lui Asa, cele dintâi şi cele de pe urmă, sunt scrise în cartea împăraţilor lui Iuda şi Israel. (2 Cronici 16:11)

  Un vechi proverb românesc spune că „ziua bună începe de dimineață”. Aceasta înseamnă că cine începe bine va termina pe măsură. Chiar dacă se întâmplă așa în multe situații, din nefericire sunt și excepții. Asa este unul dintre cei douăzeci de împărați ai regatului de sud care nu confirmă regula. Așa cum sugerează și textul, viața lui s-a împărțit distinct în două: cele dintâi fapte și cele de pe urmă. Deși a fost a cincea generație de la David, tatăl biologic fiind Abiam, în ceea ce privește eficiența slujirii, Biblia îl pune în raport cu David: „Asa a făcut ce este plăcut înaintea Domnului, ca tatăl său David” (1 Împărați 15:11). Reformele spirituale au început chiar din casa lui, îndepărtând-o de la tron pe mama lui, Maaca, pentru că făcuse un idol Astarteei (2 Cronici 15:16). Timp de treizeci și cinci de ani, Asa a făcut ce este bine și s-a bucurat de pace. Comparând textul din 1 Împărați cu cel din 2 Cronici, se vede clar că autorul celei dintâi alege să treacă cu vederea amănunte din primii treizeci și cinci de ani de domnie, consemnând doar evenimentele care i-au marcat sfârșitul. Oare de ce? Pentru că așa cum spune și proverbul: „Mai mult face sfârșitul unui lucru decât începutul lui.” Un început bun nu garantează și un sfârșit pe măsură. În ultimii ani de domnie, speriat de amenințările lui Baeșa, împăratul lui Israel, Asa a cerut ajutor de la împăratul Siriei, în loc să alerge la Dumnezeu. Raportul biblic ne spune că „s-a îmbolnăvit de picioare, așa încât avea mari dureri; chiar în timpul bolii lui, n-a căutat pe Domnul, ci a întrebat pe doctori” (2 Cronici 16:12). Fiecare dintre noi își trăiește existența între începuturi și finaluri. Contează cum începi și cum finalizezi o zi, contează cum ai început căsătoria și cum îți consumi căsătoria, contează cum începi un lucru și cum îl duci la capăt, contează cum L-ai primit pe Hristos și cum îți vei isprăvi alergarea. Indiferent cum ai început, Dumnezeu te invită să sfârşeşti bine, să sfârşeşti cu El, să sfârşeşti la El.

  Romică Băncianu, pastor, Conferința Oltenia

  Asa - 2018. Contează cum începi și cum finalizezi o zi, contează cum ai început căsătoria și cum îți consumi căsătoria, contează cum începi un lucru și cum îl duci la capăt, contează cum L-ai primit pe Hristos și cum îți vei isprăvi alergarea. Indiferent cum ai început, Dumnezeu te invită să sfârşeşti bine, să sfârşeşti cu El, să sfârşeşti la El.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...