Prorocii lui Baal

  „Ei au luat juncul pe care li l-au dat şi l-au pregătit. Şi au chemat numele lui Baal de dimineaţa până la amiază, zicând: „Baale, auzi-ne!” Dar nu s-a auzit nici glas, nici răspuns. Şi săreau împrejurul altarului pe care-l făcuseră. Ei au strigat tare şi, după obiceiul lor, şi-au făcut tăieturi cu săbiile şi cu suliţele, până ce a curs sânge pe ei. (1 Împărați 18:26,28)

  Există în lume multe locuri şi mănăstiri în care se găsesc icoane, moaşte sau alte obiecte făcătoare de minuni. În urmă cu 25 de ani, într-o primăvară, un coleg american care prezenta studii biblice şi care auzise de mănăstirea de la Nicula, m-a rugat să-l duc să vadă icoana făcătoare de minuni. Conform unui proces-verbal întocmit de ofiţerii austrieci, icoana ar fi lăcrimat între 15 februarie şi 12 martie 1699. Aceasta a ajuns la guvernatorul Transilvaniei de atunci, apoi la Cluj de unde s-a întors la Nicula. Ajunşi acolo, am fost conduşi la bisericuţa deţinătoare a minunii şi am găsit o icoană veche. Părintele de serviciu ne-a explicat minunea care ar fi avut loc în urmă cu 300 de ani. Colegul meu m-a privit tăcut, contrariat, mirat; am privit şi eu tăcut şi am plecat. Şi astăzi acolo, o dată pe an, se adună zeci de mii de credincioşi veniţi în pelerinaj. Credinţa în facerea de minuni continuă. Doar credinţa.

  Anul trecut, într-o călătorie de studiu, am vizitat muntele Carmel, unde prorocii lui Baal au avut un eşec răsunător. De altfel, eşec, ca totdeauna. Biblia vorbeşte despre străduinţele, eforturile de a-şi dovedi viabilitatea ca profeţi. Degeaba.

  Şi astăzi sunt multe religii care nu au nimic comun cu ceea ce înseamnă mântuire. Totul se concentrează în jurul unor mituri mai mult sau mai puţin logice, fără niciun sens real.

  Evenimentul de pe Carmel are semnificaţii morale, doctrinare, etice, educaţionale şi profetice. Ilie a strigat atunci către cei prezenţi acolo: „Până când vreţi să şchiopătaţi de amândouă picioarele?” (1 Împăraţi 18:21). Mă întreb dacă nu cumva această întrebare mai răsună şi azi. Şi astăzi mulţi pretind că aduc închinare…când aceasta este doar una singură adevărată, unui singur Dumnezeu: Isus.

  Doamne, ajută-ne să ne închinăm înaintea Ta, în duh şi adevăr.

  Iosif Suciu, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  Prorocii lui Baal - 2018. Evenimentul de pe Carmel are semnificaţii morale, doctrinare, etice, educaţionale şi profetice. Ilie a strigat atunci către cei prezenţi acolo: „Până când vreţi să şchiopătaţi de amândouă picioarele?” (1 Împăraţi 18:21). Şi astăzi mulţi pretind că aduc închinare…când aceasta este doar una singură adevărată, unui singur Dumnezeu: Isus.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...