Ilie

  Nu eu nenorocesc pe Israel, ci tu şi casa tatălui tău… (1 Împăraţi 18:18)

  Experienţa trăită de Ilie Tişbitul este un puternic exemplu oferit credincioşilor. În marea demonstraţie de pe muntele Carmel, fără să se ruşineze, bărbatul puternic, credincios şi curajos, neînfricat în pericol şi dornic să-L înalţe pe Domnul înaintea oamenilor, a stat cu demnitate în faţa împăratului, a preoţilor lui Baal şi a poporului prezent. La cuvântul său, Dumnezeu a trimis foc din cer şi jertfa pregătită diferit de o jertfă obişnuită a fost mistuită. A ordonat uciderea prorocilor lui Baal şi ordinul a fost executat îndată. Complet stăpân pe situaţie, a poruncit poporului şi a dat directive împăratului.

  După marea izbândă, când se aştepta mai puţin, a primit vestea care a zguduit puternic credinţa lui. Cuprins de frică, a plecat să-şi scape viaţa, iar teama l-a dus cât mai departe de locul în care supravieţuise doar prin credinţă. Descurajarea profetului atinge nivelul cel mai scăzut şi aceasta nu i se întâmplă doar lui.

  După ce rezultatele concursului la care Marius participase pentru al treilea an consecutiv au fost afişate, el îşi căuta numele pe lista celor admişi. Muncise mult, se pregătise cu mare atenţie în anul acela şi deodată privirea i s-a oprit pe numele lui. Era admis. Se gândea cât de fericite vor fi soţia şi fetiţa, care aşteptau cu nerăbdare vestea. A plecat repede să împartă cu ele bucuria admiterii, dar, ajuns acasă, doi poliţişti care-l aşteptau l-au informat că familia lui fusese implicată într-un grav accident de circulaţie. Picioarele i s-au înmuiat, totul a început să se învârtă în jurul lui şi într-o clipă bucuria s-a transformat în durere.

  Aşezând într-un grafic viaţa noastră, luptele susţinute pentru promovarea adevărului şi biruinţele obţinute, putem observa cât de repede ajungem sub linia graficului chiar şi atunci când suntem deasupra liniei, în urma unei mari victorii pe care am obţinut-o.

  „În experienţa fiecăruia dintre noi vin vremuri de descurajare cruntă şi dezamăgire amară, zile când amărăciunea umple sufletul. În asemenea împrejurări, mulţi îşi pierd încrederea în Dumnezeu şi sunt duşi în robia îndoielii, în sclavia necredinţei.” (Profeţi şi regi, p. 162)

  Învaţă din experienţa lui Ilie, păstrează-ţi curajul să te încrezi în El tot timpul!

  Sbîrnea George, secretar-executiv, Conferinţa Oltenia

  Ilie - 2018. În experienţa fiecăruia dintre noi vin vremuri de descurajare cruntă şi dezamăgire amară, zile când amărăciunea umple sufletul. În asemenea împrejurări, mulţi îşi pierd încrederea în Dumnezeu şi sunt duşi în robia îndoielii, în sclavia necredinţei.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Doar faţă-n faţă

  PROVOCARE: Alege astăzi să citești ceva dintr-un domeniu necunoscut! Încearcă să descoperi cât mai multe lucruri interesante și împărtășește-le atunci când ai ocazia!

  Publicate astăzi

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!