Ilie

  Nu eu nenorocesc pe Israel, ci tu şi casa tatălui tău… (1 Împăraţi 18:18)

  Experienţa trăită de Ilie Tişbitul este un puternic exemplu oferit credincioşilor. În marea demonstraţie de pe muntele Carmel, fără să se ruşineze, bărbatul puternic, credincios şi curajos, neînfricat în pericol şi dornic să-L înalţe pe Domnul înaintea oamenilor, a stat cu demnitate în faţa împăratului, a preoţilor lui Baal şi a poporului prezent. La cuvântul său, Dumnezeu a trimis foc din cer şi jertfa pregătită diferit de o jertfă obişnuită a fost mistuită. A ordonat uciderea prorocilor lui Baal şi ordinul a fost executat îndată. Complet stăpân pe situaţie, a poruncit poporului şi a dat directive împăratului.

  După marea izbândă, când se aştepta mai puţin, a primit vestea care a zguduit puternic credinţa lui. Cuprins de frică, a plecat să-şi scape viaţa, iar teama l-a dus cât mai departe de locul în care supravieţuise doar prin credinţă. Descurajarea profetului atinge nivelul cel mai scăzut şi aceasta nu i se întâmplă doar lui.

  După ce rezultatele concursului la care Marius participase pentru al treilea an consecutiv au fost afişate, el îşi căuta numele pe lista celor admişi. Muncise mult, se pregătise cu mare atenţie în anul acela şi deodată privirea i s-a oprit pe numele lui. Era admis. Se gândea cât de fericite vor fi soţia şi fetiţa, care aşteptau cu nerăbdare vestea. A plecat repede să împartă cu ele bucuria admiterii, dar, ajuns acasă, doi poliţişti care-l aşteptau l-au informat că familia lui fusese implicată într-un grav accident de circulaţie. Picioarele i s-au înmuiat, totul a început să se învârtă în jurul lui şi într-o clipă bucuria s-a transformat în durere.

  Aşezând într-un grafic viaţa noastră, luptele susţinute pentru promovarea adevărului şi biruinţele obţinute, putem observa cât de repede ajungem sub linia graficului chiar şi atunci când suntem deasupra liniei, în urma unei mari victorii pe care am obţinut-o.

  „În experienţa fiecăruia dintre noi vin vremuri de descurajare cruntă şi dezamăgire amară, zile când amărăciunea umple sufletul. În asemenea împrejurări, mulţi îşi pierd încrederea în Dumnezeu şi sunt duşi în robia îndoielii, în sclavia necredinţei.” (Profeţi şi regi, p. 162)

  Învaţă din experienţa lui Ilie, păstrează-ţi curajul să te încrezi în El tot timpul!

  Sbîrnea George, secretar-executiv, Conferinţa Oltenia

  Ilie - 2018. În experienţa fiecăruia dintre noi vin vremuri de descurajare cruntă şi dezamăgire amară, zile când amărăciunea umple sufletul. În asemenea împrejurări, mulţi îşi pierd încrederea în Dumnezeu şi sunt duşi în robia îndoielii, în sclavia necredinţei.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...