Articolul precedentÎnțelepciune divină
  Articolul următorAdevărata frumusețe

  Cereri care au schimbat o viață!

  Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeul lui Israel: „Făina din oală nu va scădea şi untdelemnul din urcior nu se va împuţina, până în ziua când va da Domnul ploaie pe faţa pământului.” (1 Împăraţi 17:12-14)

  Domnul Dumnezeu îl trimite pe slujitorul Său Ilie la această văduvă pentru a supravieţui foametei care afectase ţara lui Israel. Dar de ce tocmai la această văduvă din Sarepta Sidonului, în condiţiile în care în Israel erau multe văduve?

  Era o femeie harnică. Ilie o întâlneşte la poarta cetăţii. În disperarea ei, strângea câteva bucăţi de lemne pentru o ultimă gustare pentru ea şi fiul ei.

  Era o femeie credincioasă. Nu aparţinea poporului lui Dumnezeu. Nu îl cunoştea pe Ilie, dar când a fost solicitată, a răspuns (v. 10-11). Toate aceste solicitări ale lui Ilie cereau o măsură de credinţă din partea ei. Ilie i-a vorbit din partea lui Dumnezeu, iar ea a ales să se încreadă în El. „Numai pregăteşte-mi întâi mie” (v. 13) – aceste cuvinte ale lui Ilie reprezintă întâietatea pe care trebuie să I-o acordăm lui Dumnezeu.

  Lecţia slujirii. Apreciem disponibilitatea acestei femei de a răspunde pozitiv cererii prorocului și realizăm de ce Domnul a ales-o pentru a sluji nevoilor slujitorului Său Ilie. Mântuitorul a cunoscut inima acestei femei, aşa cum ne cunoaşte foarte bine și pe noi. Care a fost urmarea răspunsului ei plin de bucurie la cererea lui Ilie? (vezi 1 Împăraţi 17:15-16). Multă vreme a avut ce să mănânce, ea, familia ei şi Ilie. Dumnezeu le-a purtat de grijă în mod minunat atâta timp cât a fost nevoie. Şederea lui Ilie în această familie a fost o ocazie binecuvântată ca ei să afle mai multe despre Dumnezeul cel Viu, dar a însemnat şi slujire din partea gazdei.

  Domnul Dumnezeu apreciază întotdeauna o inimă sinceră şi iubitoare, gata să slujească. „Tuturor acelora care manifestă împreună-simţire şi ajutorare faţă de cei în nevoie, Dumnezeu le făgăduieşte binecuvântări mari. El nu Se schimbă. Puterea Lui nu este mai mică acum decât în zilele lui Ilie.” (Profeţi şi regi, p. 93, ed. 2016).

  Să ne întrebăm astăzi: Sunt dispus şi eu să slujesc cauza lui Dumnezeu? Sunt gata să răspund, asemenea acestei femei, când sunt solicitat? Fie ca această istorie luminoasă să ne determine la reflecţie şi la dispoziţia de a auzi glasul divin care ne vorbeşte şi să acţionăm conform directivelor Sale!

  Aşa să ne ajute Domnul!

  Vă invit la final să cântăm pentru slava Domnului imnul 639: „Deschide-mi ochii!” Vă doresc astăzi o zi luminoasă!

  Marius Cristian Cristea, pastor, Conferinţa Muntenia

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...