Articolul precedentÎnțelepciune divină
  Articolul următorAdevărata frumusețe

  Cereri care au schimbat o viață!

  Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeul lui Israel: „Făina din oală nu va scădea şi untdelemnul din urcior nu se va împuţina, până în ziua când va da Domnul ploaie pe faţa pământului.” (1 Împăraţi 17:12-14)

  Domnul Dumnezeu îl trimite pe slujitorul Său Ilie la această văduvă pentru a supravieţui foametei care afectase ţara lui Israel. Dar de ce tocmai la această văduvă din Sarepta Sidonului, în condiţiile în care în Israel erau multe văduve?

  Era o femeie harnică. Ilie o întâlneşte la poarta cetăţii. În disperarea ei, strângea câteva bucăţi de lemne pentru o ultimă gustare pentru ea şi fiul ei.

  Era o femeie credincioasă. Nu aparţinea poporului lui Dumnezeu. Nu îl cunoştea pe Ilie, dar când a fost solicitată, a răspuns (v. 10-11). Toate aceste solicitări ale lui Ilie cereau o măsură de credinţă din partea ei. Ilie i-a vorbit din partea lui Dumnezeu, iar ea a ales să se încreadă în El. „Numai pregăteşte-mi întâi mie” (v. 13) – aceste cuvinte ale lui Ilie reprezintă întâietatea pe care trebuie să I-o acordăm lui Dumnezeu.

  Lecţia slujirii. Apreciem disponibilitatea acestei femei de a răspunde pozitiv cererii prorocului și realizăm de ce Domnul a ales-o pentru a sluji nevoilor slujitorului Său Ilie. Mântuitorul a cunoscut inima acestei femei, aşa cum ne cunoaşte foarte bine și pe noi. Care a fost urmarea răspunsului ei plin de bucurie la cererea lui Ilie? (vezi 1 Împăraţi 17:15-16). Multă vreme a avut ce să mănânce, ea, familia ei şi Ilie. Dumnezeu le-a purtat de grijă în mod minunat atâta timp cât a fost nevoie. Şederea lui Ilie în această familie a fost o ocazie binecuvântată ca ei să afle mai multe despre Dumnezeul cel Viu, dar a însemnat şi slujire din partea gazdei.

  Domnul Dumnezeu apreciază întotdeauna o inimă sinceră şi iubitoare, gata să slujească. „Tuturor acelora care manifestă împreună-simţire şi ajutorare faţă de cei în nevoie, Dumnezeu le făgăduieşte binecuvântări mari. El nu Se schimbă. Puterea Lui nu este mai mică acum decât în zilele lui Ilie.” (Profeţi şi regi, p. 93, ed. 2016).

  Să ne întrebăm astăzi: Sunt dispus şi eu să slujesc cauza lui Dumnezeu? Sunt gata să răspund, asemenea acestei femei, când sunt solicitat? Fie ca această istorie luminoasă să ne determine la reflecţie şi la dispoziţia de a auzi glasul divin care ne vorbeşte şi să acţionăm conform directivelor Sale!

  Aşa să ne ajute Domnul!

  Vă invit la final să cântăm pentru slava Domnului imnul 639: „Deschide-mi ochii!” Vă doresc astăzi o zi luminoasă!

  Marius Cristian Cristea, pastor, Conferinţa Muntenia

  Cereri care au schimbat o viață! - 2018. Să ne întrebăm astăzi: Sunt dispus şi eu să slujesc cauza lui Dumnezeu? Sunt gata să răspund, asemenea văduvei din Sarepta, când sunt solicitat? Fie ca această istorie luminoasă să ne determine la reflecţie şi la dispoziţia de a auzi glasul divin care ne vorbeşte şi să acţionăm conform directivelor Sale!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...