Articolul precedentÎnțelepciune divină
  Articolul următorAdevărata frumusețe

  Cereri care au schimbat o viață!

  Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeul lui Israel: „Făina din oală nu va scădea şi untdelemnul din urcior nu se va împuţina, până în ziua când va da Domnul ploaie pe faţa pământului.” (1 Împăraţi 17:12-14)

  Domnul Dumnezeu îl trimite pe slujitorul Său Ilie la această văduvă pentru a supravieţui foametei care afectase ţara lui Israel. Dar de ce tocmai la această văduvă din Sarepta Sidonului, în condiţiile în care în Israel erau multe văduve?

  Era o femeie harnică. Ilie o întâlneşte la poarta cetăţii. În disperarea ei, strângea câteva bucăţi de lemne pentru o ultimă gustare pentru ea şi fiul ei.

  Era o femeie credincioasă. Nu aparţinea poporului lui Dumnezeu. Nu îl cunoştea pe Ilie, dar când a fost solicitată, a răspuns (v. 10-11). Toate aceste solicitări ale lui Ilie cereau o măsură de credinţă din partea ei. Ilie i-a vorbit din partea lui Dumnezeu, iar ea a ales să se încreadă în El. „Numai pregăteşte-mi întâi mie” (v. 13) – aceste cuvinte ale lui Ilie reprezintă întâietatea pe care trebuie să I-o acordăm lui Dumnezeu.

  Lecţia slujirii. Apreciem disponibilitatea acestei femei de a răspunde pozitiv cererii prorocului și realizăm de ce Domnul a ales-o pentru a sluji nevoilor slujitorului Său Ilie. Mântuitorul a cunoscut inima acestei femei, aşa cum ne cunoaşte foarte bine și pe noi. Care a fost urmarea răspunsului ei plin de bucurie la cererea lui Ilie? (vezi 1 Împăraţi 17:15-16). Multă vreme a avut ce să mănânce, ea, familia ei şi Ilie. Dumnezeu le-a purtat de grijă în mod minunat atâta timp cât a fost nevoie. Şederea lui Ilie în această familie a fost o ocazie binecuvântată ca ei să afle mai multe despre Dumnezeul cel Viu, dar a însemnat şi slujire din partea gazdei.

  Domnul Dumnezeu apreciază întotdeauna o inimă sinceră şi iubitoare, gata să slujească. „Tuturor acelora care manifestă împreună-simţire şi ajutorare faţă de cei în nevoie, Dumnezeu le făgăduieşte binecuvântări mari. El nu Se schimbă. Puterea Lui nu este mai mică acum decât în zilele lui Ilie.” (Profeţi şi regi, p. 93, ed. 2016).

  Să ne întrebăm astăzi: Sunt dispus şi eu să slujesc cauza lui Dumnezeu? Sunt gata să răspund, asemenea acestei femei, când sunt solicitat? Fie ca această istorie luminoasă să ne determine la reflecţie şi la dispoziţia de a auzi glasul divin care ne vorbeşte şi să acţionăm conform directivelor Sale!

  Aşa să ne ajute Domnul!

  Vă invit la final să cântăm pentru slava Domnului imnul 639: „Deschide-mi ochii!” Vă doresc astăzi o zi luminoasă!

  Marius Cristian Cristea, pastor, Conferinţa Muntenia

  Cereri care au schimbat o viață! - 2018. Să ne întrebăm astăzi: Sunt dispus şi eu să slujesc cauza lui Dumnezeu? Sunt gata să răspund, asemenea văduvei din Sarepta, când sunt solicitat? Fie ca această istorie luminoasă să ne determine la reflecţie şi la dispoziţia de a auzi glasul divin care ne vorbeşte şi să acţionăm conform directivelor Sale!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...