Articolul precedentAdevărata frumusețe
  Articolul următorCinstea

  Obadia

  Robul tău se teme de Domnul din tinereţea lui. Nu s-a spus oare domnului meu ce am făcut când a ucis Izabela pe prorocii Domnului? Cum am ascuns o sută de proroci ai Domnului, câte cincizeci într-o peşteră, şi i-am hrănit cu pâine şi apă? (1 Împăraţi 18:12-13)

  La prima vedere, Obadia (care înseamnă în traducere: „slujitorul” sau „închinătorul lui Iehova”), din poziţia pe care o avea, ar fi putut să-l influenţeze mai mult pe Ahab pentru o reformă decisivă în Israel. Unii chiar consideră că acest bărbat al lui Dumnezeu n-ar fi trebuit să slujească alături de un împărat corupt, într-o perioadă de maximă apostazie a poporului lui Dumnezeu. De la moartea lui Ieroboam şi până la vremea lui Obadia, poporul lui Israel a suferit un declin spiritual continuu. Totuşi, în acest timp de apostazie, au fost mai mulţi martori credincioşi, oameni care „nu şi-au plecat genunchiul înaintea lui Baal”. Obadia ne rămâne ca un model de credinţă care lucrează prin fapte. Despre acest bărbat, Biblia subliniază câteva lucruri deosebite:

  „Se temea mult de Domnul” – lucru rar întâlnit, mai ales în vremurile de apostazie. El a rămas credincios faţă de Dumnezeu şi chiar faţă de stăpânul său; toată apostazia casei lui Ahab nu l-a îndepărtat de adevărata închinare.

  Obadia îl cunoştea pe Ilie, prorocul Domnului, şi Îl cunoştea şi pe Dumnezeul lui Ilie, de aceea a căzut cu faţa la pământ şi s-a închinat înaintea acestui Dumnezeu Creator al cerului şi al pământului, care a demonstrat că este încă stăpân peste soarta naţiunilor.

  Credinţa acestui om se manifesta prin faptele credinţei. În timpul în care Izabela îi ucidea pe profeţii Domnului, Obadia nu doar a asigurat protecţie, ci a şi purtat de grijă prorocilor lui Dumnezeu, asigurându-le pâinea şi apa necesare pentru fiecare zi.

  Poate că nu suntem chemaţi să îndeplinim o lucrare ca aceea a profeţilor, poate simţim că nu avem chemarea lui Obadia, dar putem să îndeplinim cu răbdare şi credincioşie lucrarea la care Dumnezeu ne-a chemat pe fiecare dintre noi. Asemenea lui Obadia, să ducem o bucată din „Pâinea vieţii” celui ce flămânzeşte după Cuvânt şi un strop din „Apa vie” sufletului însetat de lângă noi. Şi atunci vom fi săturaţi şi noi!

  Bunul Dumnezeu să ne dea puterea, dar şi responsabilitatea de a lucra întotdeauna cu bucurie pentru El!

  Săvel Lupu, pastor, Conferinţa Moldova

  Obadia - 2018. Poate că nu suntem chemaţi să îndeplinim o lucrare ca aceea a profeţilor, poate simţim că nu avem chemarea lui Obadia, dar putem să îndeplinim cu răbdare şi credincioşie lucrarea la care Dumnezeu ne-a chemat pe fiecare dintre noi. Bunul Dumnezeu să ne dea puterea, dar şi responsabilitatea de a lucra întotdeauna cu bucurie pentru El!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...