Elisei

  Elisei a răspuns: „Te rog să vină peste mine o măsură îndoită din duhul tău.” (2 Împăraţi 2:9)

  Când privesc chemarea lui Elisei la slujire, nu pot să nu remarc că ea este o parte dintr-un pachet de trei, Hazael, Iehu şi Elisei. Înţeleg de aici că Dumnezeu cheamă oameni diferiţi, din medii diferite, pentru misiuni diferite. Oricât ai fi tu sau altcineva de ieşit din „tipare”, Dumnezeu are o misiune şi pentru tine sau pentru el.

  Al doilea lucru pe care îl descopăr la chemarea lui Elisei este acela că, atunci când Dumnezeu l-a chemat, el era la câmp… era la lucru (1 Împăraţi 19:19-21). Înţeleg de aici că Dumnezeu cheamă oamenii care lucrează şi care vor să lucreze. El nu cheamă leneşi! Dacă astăzi eşti ocupat, Ochiul divin se îndreaptă spre tine pentru a-ţi încredinţa misiunea Sa, „pentru că celui ce are i se va da”.

  Al treilea lucru pe care îl descopăr la Elisei şi la răspunsul lui la chemarea divină este că se asociază cu oameni evlavioşi. Primind chemarea de la Dumnezeu, înţelege că Ilie poate fi un bun instructor pentru el şi hotărăşte să nu se mai despartă de el. Aşa că fii atent ce modele urmezi. Asociază-te cu oameni evlavioşi şi învaţă de la ei.

  Al patrulea lucru este acela că nu permite celorlalţi să-l descurajeze. Prezentarea perspectivei sumbre a unui „mâine” fără Ilie, descris de fiii prorocilor, este închisă de Elisei prin cuvintele „ştiu, dar tăceţi” (2 Împăraţi 2:3,5). Vor fi mulţi şi astăzi care îţi vor prezenta un mâine fără perspective – nu-i lăsa să-ţi influenţeze misiunea!

  A cincea realitate descoperită de chemarea şi răspunsul lui Elisei este că nu se mulţumeşte cu puţin şi nu caută lucrurile uşoare. O măsură dublă din Duhul lui Ilie înseamnă şi o măsură dublă din provocările lui şi misiunea lui Ilie (2 Împăraţi 2:9-10). Lucrurile mari sunt grele, şi totuşi nu te mulţumi cu puţin!

  Cea de-a şasea realitate descoperită în chemarea şi slujirea lui Elisei este că rămâne în alertă spirituală. Ilie i-a spus că, dacă îl va vedea, se va împlini (2 Împăraţi 2:10-11). Elisei rămâne în alertă pentru a vedea lucrurile lui Dumnezeu pe parcursul întregii vieţi şi se bucură de un cer deschis. Prioritatea lui este să vadă lucrarea şi uşile deschise de Dumnezeu pentru el. Roagă-te astăzi Domnului să ai ochii deschişi.

  Al şaptelea adevăr este că foloseşte cu credinţă ceea ce îi dă Dumnezeu. Începând cu mantaua căzută de la Ilie în deschiderea Iordanului, el acţionează şi foloseşte cu credinţă ceea ce Dumnezeu i-a oferit. Poate că ai foarte puţin astăzi, nu aştepta ziua în care vei avea mult. Acţionează cu ceea ce ai, şi Dumnezeu va pune diferenţa!

  Cele şapte principii din chemarea lui Elisei să desăvârşească astăzi chemarea ta!

  Liviu Bădescu, pastor Romanian SDA Montreal

  Elisei - 2018. Elisei rămâne în alertă pentru a vedea lucrurile lui Dumnezeu pe parcursul întregii vieţi şi se bucură de un cer deschis. Prioritatea lui este să vadă lucrarea şi uşile deschise de Dumnezeu pentru el. Roagă-te astăzi Domnului să ai ochii deschişi.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...