Articolul precedentSă mărturisim despre Hristos
  Articolul următorEu voi fi cu tine

  Iosafat

  În spaima sa, Iosafat şi-a îndreptat faţa să caute pe Domnul şi a vestit un post pentru tot Iuda. (2 Cronici 20:3)

  Împăratul lui Iuda primește vestea că o mare oștire vine împotriva lui. Spaima îi cuprinde inima, dar își îndreaptă fața să caute pe Domnul și vestește un post în toată țara. Vă întreb, dacă nu ar fi fost conjunctura aceasta, l-am mai fi găsit noi pe Iosafat într-o atmosferă de spiritualitate, într-o atitudine de smerenie căutându-L pe Dumnezeu?

  Ar fi putut să încheie o alianță politică cu acești trei împărați, așa cum făcuse tatăl său. Avea tiparul în familie. Dar, deși nu negociază politic o pace, totuși pare lipsit de soluții pentru a ieși cu bine din problema lui. Ce credeți, reacția lui exprimă frică sau încredere în Dumnezeu? Disperare sau speranță?

  2 Cronici 17 ne prezintă armata de care dispunea Iosafat la Ierusalim: un milion o sută șaizeci de mii. Își construise cetățui și avea cetăți pline cu merinde. „Timp de ani de zile îşi întărise oştile şi își fortificase cetăţile. Era bine pregătit să facă faţă aproape oricărui vrăjmaş” (Profeți și regi, p. 138). Atunci de ce nu luptă? De ce nu-și pregătește soldații și țara pentru război?

  Deși avea cetăți întărite pline cu merinde, deși avea o armată puternică la dispoziție, totuși, înainte de a trage vreo săgeată, înainte de orice acțiune, lui Iosafat nu-i este jenă să-și plece genunchiul în fața poporului și să-L roage pe Dumnezeu să-i ofere soluția. Ellen G. White spune că „el nu și-a pus încrederea în brațul omenesc” (Ibidem) pentru că era conștient că izbăvirea vine de la Domnul. El „şi-a îndreptat faţa să caute pe Domnul” pentru că așa era obișnuit să facă. Nu conjunctura aceasta l-a determinat la consacrare, ci viața de consacrare l-a determinat să comunice cu Prietenul lui și să caute sfat. Iosafat își învățase lecția când oferise ajutor lui Ahab, împăratul Israelului.

  Tu cum reacționezi când vin peste tine nenorociri? Permite-mi un răspuns: exact așa cum te-ai obișnuit să o faci! Apelezi la Dumnezeu prima dată sau ca ultimă soluție? Fă din Providență volanul vieții tale, și nu roata de rezervă! Poți începe chiar de astăzi.

  Andrei Daniel Nicu, pastor, Conferința Moldova

  Iosafat - 2018. Tu cum reacționezi când vin peste tine nenorociri? Permite-mi un răspuns: exact așa cum te-ai obișnuit să o faci! Apelezi la Dumnezeu prima dată sau ca ultimă soluție? Fă din Providență volanul vieții tale, și nu roata de rezervă! Poți începe chiar de astăzi.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...