Articolul precedentSă mărturisim despre Hristos
  Articolul următorEu voi fi cu tine

  Iosafat

  În spaima sa, Iosafat şi-a îndreptat faţa să caute pe Domnul şi a vestit un post pentru tot Iuda. (2 Cronici 20:3)

  Împăratul lui Iuda primește vestea că o mare oștire vine împotriva lui. Spaima îi cuprinde inima, dar își îndreaptă fața să caute pe Domnul și vestește un post în toată țara. Vă întreb, dacă nu ar fi fost conjunctura aceasta, l-am mai fi găsit noi pe Iosafat într-o atmosferă de spiritualitate, într-o atitudine de smerenie căutându-L pe Dumnezeu?

  Ar fi putut să încheie o alianță politică cu acești trei împărați, așa cum făcuse tatăl său. Avea tiparul în familie. Dar, deși nu negociază politic o pace, totuși pare lipsit de soluții pentru a ieși cu bine din problema lui. Ce credeți, reacția lui exprimă frică sau încredere în Dumnezeu? Disperare sau speranță?

  2 Cronici 17 ne prezintă armata de care dispunea Iosafat la Ierusalim: un milion o sută șaizeci de mii. Își construise cetățui și avea cetăți pline cu merinde. „Timp de ani de zile îşi întărise oştile şi își fortificase cetăţile. Era bine pregătit să facă faţă aproape oricărui vrăjmaş” (Profeți și regi, p. 138). Atunci de ce nu luptă? De ce nu-și pregătește soldații și țara pentru război?

  Deși avea cetăți întărite pline cu merinde, deși avea o armată puternică la dispoziție, totuși, înainte de a trage vreo săgeată, înainte de orice acțiune, lui Iosafat nu-i este jenă să-și plece genunchiul în fața poporului și să-L roage pe Dumnezeu să-i ofere soluția. Ellen G. White spune că „el nu și-a pus încrederea în brațul omenesc” (Ibidem) pentru că era conștient că izbăvirea vine de la Domnul. El „şi-a îndreptat faţa să caute pe Domnul” pentru că așa era obișnuit să facă. Nu conjunctura aceasta l-a determinat la consacrare, ci viața de consacrare l-a determinat să comunice cu Prietenul lui și să caute sfat. Iosafat își învățase lecția când oferise ajutor lui Ahab, împăratul Israelului.

  Tu cum reacționezi când vin peste tine nenorociri? Permite-mi un răspuns: exact așa cum te-ai obișnuit să o faci! Apelezi la Dumnezeu prima dată sau ca ultimă soluție? Fă din Providență volanul vieții tale, și nu roata de rezervă! Poți începe chiar de astăzi.

  Andrei Daniel Nicu, pastor, Conferința Moldova

  Iosafat - 2018. Tu cum reacționezi când vin peste tine nenorociri? Permite-mi un răspuns: exact așa cum te-ai obișnuit să o faci! Apelezi la Dumnezeu prima dată sau ca ultimă soluție? Fă din Providență volanul vieții tale, și nu roata de rezervă! Poți începe chiar de astăzi.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...