Văduva datoare

Ea s-a dus de a spus omului lui Dumnezeu lucrul acesta. Şi el a zis: „Du-te de vinde untdelemnul şi plăteşte-ţi datoria, iar cu ce va rămâne, vei trăi tu şi fiii tăi.” (2 Împăraţi 4:7)

Istoria văduvei cu cei doi copii ai ei a inspirat un regizor de astăzi, care a turnat un film în jurul acestei experienţe, pretinzând că există şi astăzi vasul din care aceasta a turnat untdelemnul înmulţit.

Relatarea biblică este despre credinţa acestei femei disperate, ameninţate cu robia celor doi copii ai ei, în urma datoriei pe care o avea ca rezultat al unui împrumut pe care nu-l mai putea returna. Apelând la prorocul Elisei, acesta şi-a arătat disponibilitatea şi a învăţat-o cum să scape de datorie. Lucrul acesta presupunea credinţă, dar şi ascultare. Acasă nu avea decât un vas cu ulei de măsline. Sfătuită să ceară vase de la vecini, şi nu puţine, măsura credinţei ei a determinat numărul vaselor. După umplerea acestora, untdelemnul a încetat să mai curgă.

„Credinţa trebuie să fie exercitată. Noi trebuie să punem această credinţă continuu la lucru. Să credem, să credem. Credinţa noastră să aducă binecuvântarea, şi aceasta va fi a noastră.” (Mărturii pentru biserică, vol. 1, p. 167)

Cu mai mulţi ani în urmă, s-a întâmplat, nu o dată, ca din cauza crizei financiare, să nu mai am bani pentru motorină, în vederea deplasării în lucrarea încredinţată. Lăsând lui Dumnezeu, prin rugăciune, rezolvarea, m-am cutremurat când, după parcurgerea unor distanţe lungi, rezervorul a rămas plin. Incredibil, dar real. Mulţi oameni care şi-au trăit credinţa ar putea relata lucruri incredibile, în care se poate vedea mâna lui Dumnezeu. Credinţa trebuie trăită. Mâna lui Dumnezeu este şi astăzi la fel de darnică şi puternică precum a fost în vechime. Acelaşi Isus aşteaptă să ne ofere bucuria experienţelor cu El în urma credincioşiei noastre practice, de fiecare zi, chiar şi când este cea mai cumplită criză. Pune-L pe Isus la încercare, dă-i ocazia să-Şi arate bunătatea şi iubirea. Astăzi este o nouă ocazie pentru aceasta. Nu trebuie ratată.

Doamne, ajută-ne să vedem şi astăzi mâna Ta în fiecare lucru din viaţa noastră!

Iosif Suciu, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

365 repere
365 repere
Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor