Roaba lui Naaman

Şi sirienii ieşiseră în cete la o luptă şi aduseseră roabă pe o fetiţă din ţara lui Israel. Ea era în slujba nevestei lui Naaman. Şi ea a zis stăpânei sale: „Oh, dacă domnul meu ar fi la prorocul acela din Samaria, prorocul l-ar tămădui de lepra lui!” (2 Împărați 5:2-3)

Printre alți robi care au fost luați din popor, a fost luată și o „fetiță” și a ajuns în slujba soției unui general din armata siriană. Nu știm câți ani avea, probabil 10-14 ani, dar acest copil știa de lucrarea lui Elisei. Ea știa că Dumnezeu făcuse multe minuni prin profetul Său și credea că și Naaman ar putea fi vindecat. Ne punem întrebarea: Cum de a crezut soția lui Naaman ceea ce spunea ea? Cum de a avut Naaman atâta încredere în spusele unui copil? Ce mărturie dăduse ea până în acel moment? Cum a fost comportamentul ei în casa aceea?

Fetița nu avea resentimente față de acest conducător; dorea să facă pentru el tot ce depindea de ea ca să se vindece.

De același autor

Eben-Ezer

Duhul Sfânt

Dacă judecăm din perspectivă omenească, fetița ar fi putut fi indiferentă față de Naaman, sau chiar mai mult, ar fi putut să zică: „Poate că Domnul l-a pedepsit pentru că a luptat împotriva poporului lui Dumnezeu; n-are decât să sufere până va muri.” Dar are o altă atitudine, care câștigă încrederea stăpânului ei. Care este explicația acestui comportament divin? Ellen G. White afirmă: „Comportamentul acestei fete roabe, felul în care s-a purtat în acel cămin păgân, este o mărturie puternică despre puterea educaţiei din primii ani de viaţă în cămin. Nu există o însărcinare mai înaltă decât aceea încredinţată taţilor şi mamelor în îngrijirea şi educarea copiilor lor.” (Profeți și regi, p. 245)

Ceea ce a ajutat-o pe această fetiță să fie un martor pentru Dumnezeu a fost preocuparea părinților de a-i transmite dragostea de Dumnezeu din cea mai fragedă copilărie.

Și noi suntem chemați să așezăm în mintea copiilor o slujire neegoistă față de Dumnezeu și față de semeni!

Daniela Kadar, Muntenia

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Roaba lui Naaman - 2018. Comportamentul acestei fete roabe, felul în care s-a purtat în acel cămin păgân al lui Naaman, este o mărturie puternică despre puterea educaţiei din primii ani de viaţă în cămin. Nu există o însărcinare mai înaltă decât aceea încredinţată taţilor şi mamelor în îngrijirea şi educarea copiilor lor. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.