Copiii spun lucruri… inspirate

  Naaman s-a dus și a spus stăpânului său: „Fata aceea din țara lui Israel a vorbit așa și așa.” (2 Împărați 5:4)

  Copiii spun lucruri inspirate? De cine și de unde? Ei nu sunt altceva decât niște copii conforme cu originalul, ei reproduc mai mult sau mai puțin fidel modelul original. De obicei, copilul reprezintă produsul mediului în care s-a dezvoltat.

  Nu cunoaștem numele fetiței, nici familia de unde provenea, dar știm că a ajuns în robie într-o țară străină, într-o altă cultură, limbă, religie. Departe de tot ce era viața ei până atunci, departe de părinți, de locurile natale, departe de rude și prieteni, departe de Dumnezeul lui Israel pe care Îl cunoscuse în anii copilăriei. Era și ea o victimă a necredinței poporului ei, a slăbiciunii militare, o victimă a războiului. Deși se confrunta cu această tristă realitate, fetița dovedește o atitudine și o gândire pozitive. Ea rostește prin inspirație o declarație șocantă. Nu s-a gândit să se răzbune cumva pentru ce i se întâmplase, ci să ofere o soluție la o nevoie reală: „Oh, dacă domnul meu ar fi la prorocul acela din Samaria, prorocul l-ar tămădui de lepra lui.”

  Cum a prezentat ea mesajul vindecător este un mister. A fost ascultată, crezută și urmată întocmai. Mesajul fetiței a fost luat în serios și pus în aplicare. A fost discutat în casa lui Naaman, la sala tronului împărătesc și s-a hotărât: va pleca o delegație în frunte cu Naaman, echipați cu 350 kg de argint și 70 kg de aur pentru a obține vindecarea. Ce valori mari s-au scos din vistierie și s-au pus în mișcare pentru a obține vindecarea! Și toată operațiunea s-a declanșat la sugestia unei fetițe.

  Uneori, copiii trebuiesc ascultați cu atenție și luați în serios. Mesajul venea de la Dumnezeu. A fost sau nu inspirat? Rezultatul demonstrează că da.

  Ascultarea de glasul ei a fost o mare provocare pentru soția lui Naaman, pentru generalul de armată și pentru împărat. Însă rezultatul ascultării depășește orice imaginație. Vindecare deplină. Au trecut proba credinței în Dumnezeul lui Israel, cu ajutorul unui instrument neînsemnat – o fetiță din Israel, luată în robie. De unde s-a pornit și unde s-a ajuns?

  Puterea de a convinge nu stă în forța argumentelor, nici în formule teoretice sofisticate, ci în simplitatea, dragostea și sinceritatea unui copil dispus să ajute chiar și pe cei ce puteau fi priviți ca dușmani. Să procedăm și noi la fel și vom reuși!

  Ionel Preda, pastor, Conferinţa Muntenia

  Copiii spun lucruri... inspirate - 2018. Puterea de a convinge nu stă în forța argumentelor, nici în formule teoretice sofisticate, ci în simplitatea, dragostea și sinceritatea unui copil dispus să ajute chiar și pe cei ce puteau fi priviți ca dușmani. Să procedăm și noi la fel și vom reuși!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...