Ioas

  După moartea lui Iehoiada, căpeteniile lui Iuda au venit şi s-au închinat înaintea împăratului. Atunci, împăratul i-a ascultat. Şi au părăsit Casa Domnului, Dumnezeului părinţilor lor, şi au slujit Astarteelor şi idolilor. Mânia Domnului a venit asupra lui Iuda şi asupra Ierusalimului, pentru că se făcuseră vinovaţi în felul acesta. (2 Cronici 24:17,18)

  În urma unei întâmplări mai puțin fericite, Ioas a ajuns să fie încoronat ca împărat al lui Iuda la vârsta de șapte ani. În anii care au urmat după urcarea lui pe tron, Ioas a fost ajutat de Iehoiada, marele-preot care servea în templu la data aceea. Din cauza vârstei fragede, dar și a lipsei de experiență, pare că Iehoiada era acela care lua majoritatea deciziilor în regat.

  Cât timp Iehoiada a fost alături de Ioas ca să-l sfătuiască, lucrurile au mers bine în regat și poporul nu s-a dus după dumnezei străini. Însă după moartea marelui-preot, căpeteniile lui Iuda au venit la împărat și i-au întors inima către ce este rău. În scurt timp, Ioas a început să decadă și odată cu el și poporul pe care îl conducea. Dar lucrurile nu s-au oprit aici. Cei care erau la curtea sa au complotat împotriva lui și l-au asasinat.

  Poate că ne întrebăm ce s-a întâmplat cu Ioas de a avut o așa cădere după moartea lui Iehoiada. Se pare că Ioas nu a dezvoltat o relație personală cu Dumnezeul de care Iehoiada asculta. El era dependent de sfaturile și călăuzirea lui Iehoiada, iar când acesta nu a mai fost, el nu a știut ce să facă.

  Este bine ca la începutul drumului să avem pe cineva care să ne ajute cu sfaturile și experiența sa. Însă lucrul acesta nu ne scutește de a avea propriile experiențe și mai ales propria relație personală cu Dumnezeu. Numai așa vom fi capabili să luăm cele mai bune decizii și să avem parte de succes în lucrarea pe care o avem de făcut.

  „Lucrarea pentru timpul acesta este aceea de a-i atrage atenţia fiecărui creştin la lucrarea cea mai importantă care poate să fie îndeplinită. Aceasta este cultivarea viei Domnului. În via aceasta, fiecare om are o parcelă şi un loc pe care i l-a rânduit Domnul. Succesul fiecăruia depinde de relaţia personală cu singurul Conducător divin.” (Solii alese, cartea 1, p. 53)

  Andrei Ștefănescu, pastor-asistent, Conferința Oltenia

  Ioas - 2018. Este bine ca la începutul drumului să avem pe cineva care să ne ajute cu sfaturile și experiența sa. Însă lucrul acesta nu ne scutește de a avea propriile experiențe și mai ales propria relație personală cu Dumnezeu. Numai așa vom fi capabili să luăm cele mai bune decizii și să avem parte de succes în lucrarea pe care o avem de făcut.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...