Ioas

  După moartea lui Iehoiada, căpeteniile lui Iuda au venit şi s-au închinat înaintea împăratului. Atunci, împăratul i-a ascultat. Şi au părăsit Casa Domnului, Dumnezeului părinţilor lor, şi au slujit Astarteelor şi idolilor. Mânia Domnului a venit asupra lui Iuda şi asupra Ierusalimului, pentru că se făcuseră vinovaţi în felul acesta. (2 Cronici 24:17,18)

  În urma unei întâmplări mai puțin fericite, Ioas a ajuns să fie încoronat ca împărat al lui Iuda la vârsta de șapte ani. În anii care au urmat după urcarea lui pe tron, Ioas a fost ajutat de Iehoiada, marele-preot care servea în templu la data aceea. Din cauza vârstei fragede, dar și a lipsei de experiență, pare că Iehoiada era acela care lua majoritatea deciziilor în regat.

  Cât timp Iehoiada a fost alături de Ioas ca să-l sfătuiască, lucrurile au mers bine în regat și poporul nu s-a dus după dumnezei străini. Însă după moartea marelui-preot, căpeteniile lui Iuda au venit la împărat și i-au întors inima către ce este rău. În scurt timp, Ioas a început să decadă și odată cu el și poporul pe care îl conducea. Dar lucrurile nu s-au oprit aici. Cei care erau la curtea sa au complotat împotriva lui și l-au asasinat.

  Poate că ne întrebăm ce s-a întâmplat cu Ioas de a avut o așa cădere după moartea lui Iehoiada. Se pare că Ioas nu a dezvoltat o relație personală cu Dumnezeul de care Iehoiada asculta. El era dependent de sfaturile și călăuzirea lui Iehoiada, iar când acesta nu a mai fost, el nu a știut ce să facă.

  Este bine ca la începutul drumului să avem pe cineva care să ne ajute cu sfaturile și experiența sa. Însă lucrul acesta nu ne scutește de a avea propriile experiențe și mai ales propria relație personală cu Dumnezeu. Numai așa vom fi capabili să luăm cele mai bune decizii și să avem parte de succes în lucrarea pe care o avem de făcut.

  „Lucrarea pentru timpul acesta este aceea de a-i atrage atenţia fiecărui creştin la lucrarea cea mai importantă care poate să fie îndeplinită. Aceasta este cultivarea viei Domnului. În via aceasta, fiecare om are o parcelă şi un loc pe care i l-a rânduit Domnul. Succesul fiecăruia depinde de relaţia personală cu singurul Conducător divin.” (Solii alese, cartea 1, p. 53)

  Andrei Ștefănescu, pastor-asistent, Conferința Oltenia

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  Un cuvânt potrivit la vreme potrivită

  Te rugăm, Tată bun, să ne ajuți să vorbim ca Tine! PROVOCARE: Caută astăzi să comunici cu cineva cu care nu îți este ușor să o faci, preferabil dintr-o altă generație decât a ta! Cere inspirație pentru a-i da un telefon, pentru a-i scrie o scrisoare sau pentru a discuta deschis cu o astfel de persoană!

  Vorba multă, bogăția omului

  Doamne, Te rog să îmi deschizi mintea pentru a putea fi deschis în comunicarea și relaționarea cu cei din jurul meu! PROVOCARE: Încearcă astăzi să eviți în felul în care comunici exagerările, bârfa și judecarea altora!

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...