Amația – o inimă în tot, dar nu cu tot

  El a făcut ce este bine înaintea Domnului, dar cu o inimă care nu era în totul dată Lui. (2 Cronici 25:2)

  În dimineața aceasta, te invit să cunoaștem un om deosebit în ceea ce privește viața de credință, împreună cu experiența lui văzută din afară, dar în mod special așa cum era văzut de Dumnezeu. Din viața lui Amația putem desprinde învățături temeinice, unele dintre ele demne de urmat cu toată inima și încrederea. Numai că, dincolo de ceea ce întâmpină ochiul muritorului, Dumnezeu ne descoperă o trăsătură de caracter specifică unui creștin laodiceean cel puțin la un moment dat în viața sa de călător pe acest pământ.

  O inimă care nu este în totul a Domnului va aduce ruină totală și fatală în cele din urmă, fără a cunoaște adevărata valoare a unei inimi dăruite în totalitate lui Dumnezeu.

  În momentele acestea, când scriu, mă gândesc la copiii mei, Ianis (4 ani) și Anelisse (10 luni). Îmi este greu să scriu și parcă aproape imposibil să cred că vreodată acești minunați copilași dăruiți de Dumnezeu și pentru care sunt dispus să fac orice sacrificiu ar putea să fie într-o zi cu inima împărțită în iubirea lor pentru mine. Încet-încet conștientizez cât de mult poate suferi Dumnezeu pentru un copil al Său care are o inimă împărțită.

  „Acela care îşi ia ca ţintă proslăvirea de sine se va pomeni lipsit de harul lui Dumnezeu, cu al cărui ajutor sunt câştigate bogăţiile adevărate şi cele mai depline bucurii. Dar acela care dă totul şi face totul pentru Hristos va cunoaşte împlinirea făgăduinţei care zice: «Binecuvântarea Domnului îmbogăţeşte, şi El nu lasă să fie urmată de niciun necaz» (Proverbele 10:22). Cu atingerea plăcută a harului, Mântuitorul alungă din suflet neliniştea şi ambiţia nesfântă, transformând vrăjmăşia în dragoste şi necredinţa în încredere. Atunci când El vorbeşte sufletului, invitându-l: «Urmează-Mi», vraja atracţiei este îndepărtată. La sunetul glasului Său, duhul de lăcomie şi de ambiţie părăseşte inima, iar oamenii se ridică, eliberaţi, ca să-L urmeze. (Profeți și regi, p. 60)

  În momentele acestea, apelul meu pentru tine are ca țintă o inimă cu totul îndreptată spre Dumnezeu. Nu pleca din locul acesta fără ca inima ta să fie predată cu totul lui Dumnezeu! Cere-I chiar acum, plecat pe genunchi, Duhului Sfânt să conducă viața ta spre o inimă curată, cu totul dăruită lui Isus!

  Daniel Daniluc, pastor, Conferinţa Moldova

  Amația - o inimă în tot, dar nu cu tot - 2018. Apelul meu pentru tine are ca țintă o inimă cu totul îndreptată spre Dumnezeu. Nu pleca din locul acesta fără ca inima ta să fie predată cu totul lui Dumnezeu! Cere-I chiar acum, plecat pe genunchi, Duhului Sfânt să conducă viața ta spre o inimă curată, cu totul dăruită lui Isus!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...