Ezechia

  În vremea aceea, Ezechia a fost bolnav pe moarte. Prorocul Isaia, fiul lui Amoţ, a venit la el şi i-a zis: „Aşa vorbeşte Domnul: «Rânduieşte ce ai de rânduit casei tale, căci vei muri şi nu vei mai trăi.»” Ezechia s-a întors cu faţa la perete şi a făcut Domnului următoarea rugăciune: „Doamne, adu-Ţi aminte că am umblat cu credincioşie şi curăţie de inimă şi am făcut ce este bine înaintea Ta!” Şi Ezechia a vărsat multe lacrimi. (2 Împăraţi 20:1-3)

  Sfânta Scriptură (2 Împăraţi 18) menţionează câteva acţiuni ale lui Ezechia: a îndepărtat înălţimile, a sfărâmat stâlpii idoleşti, a tăiat Astarteele… s-a alipit de Domnul, nu s-a abătut de la El şi a păzit poruncile pe care le dăduse lui Moise Domnul. În confruntarea cu Sanherib, împăratul Asiriei, plasează provocarea înaintea lui Dumnezeu, în care se încredea: „Acum, Doamne, Dumnezeul nostru, izbăveşte-ne din mâna lui Sanherib, ca să ştie toate împărăţiile pământului că numai Tu eşti Dumnezeu, Doamne!” (2 Împăraţi 19:19)

  În cartea Profeţi şi regi, în capitolul „Ezechia”, se face următoarea afirmaţie: „În situaţii de criză, Ezechia s-a dovedit a fi un bărbat al ocaziei.” Rugăciunea a fost arma lui cea mai puternică. Încrederea lui deplină în Dumnezeu a făcut loc intervenţiei Sale. „Doamne, pleacă-Ţi urechea şi ascultă!” Şi Domnul a ascultat. Nici nu a fost nevoie de luptă, într-o clipă Dumnezeu aduce izbăvirea. Da! Ezechia era un om al rugăciunii, care se baza pe Dumnezeul său.

  Acum era ziua testului său personal. „Aşa vorbeşte Domnul: «Rânduieşte ce ai de rânduit casei tale, căci vei muri şi nu vei mai trăi.»” Experienţele trecute făcute cu Dumnezeu și încrederea totală în El îl determină să acţioneze: „Ezechia s-a întors cu faţa la perete şi a făcut Domnului următoarea rugăciune: «Doamne, adu-Ţi aminte că am umblat cu credincioşie şi curăţie de inimă şi am făcut ce este bine înaintea Ta!» Şi Ezechia a vărsat multe lacrimi.”

  Ezechia nu ratează ocazia şi se adresează lui Dumnezeu cu încredere: „Du-te şi spune lui Ezechia: …«Am auzit rugăciunea ta şi am văzut lacrimile tale. Iată că voi mai adăuga încă cincisprezece ani la zilele vieţii tale.»” (Isaia 38:5).

  Dacă azi te confrunţi cu o criză majoră în viaţa ta, lansează provocarea în mâna lui Dumnezeu şi vei vedea izbăvirea Sa. Chiar dacă a apărut acel moment trist în care nu L-ai onorat pe Dumnezeu în faţa trimişilor din Babilon, experiență din care ai avut de învăţat, vrei să te hotărăşti să fii de astăzi un om al rugăciunii?

  Profir Eugen, pastor, Conferinţa Moldova

  Ezechia - 2018. Dacă azi te confrunţi cu o criză majoră în viaţa ta, lansează provocarea în mâna lui Dumnezeu şi vei vedea izbăvirea Sa. Chiar dacă a apărut acel moment trist în care nu L-ai onorat pe Dumnezeu în faţa trimişilor din Babilon, experiență din care ai avut de învăţat, vrei să te hotărăşti să fii de astăzi un om al rugăciunii?
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...