Iosia

  Dar fariseii şi învăţătorii Legii au zădărnicit planul lui Dumnezeu pentru ei. (Luca 7:30)

  Al doilea cel mai tânăr rege al lui Iuda, ajuns la tron la doar opt ani şi având o descendenţă care, teoretic, ar fi garantat eşecul spiritual al domniei sale, Iosia se remarcă de departe ca un conducător cu totul dedicat lui Dumnezeu.

  La vârsta de 16 ani, începe să caute pe Domnul, iar la vârsta de 20 de ani „a început să curăţească Iuda şi Ierusalimul” de idolatrie. Însă momentul cu adevărat de turnură în viaţa regelui Iosia se petrece la vârsta de 26 de ani, atunci când, luând cunoştinţă în mod providenţial de cartea Legii Domnului, este pus în faţa judecăţilor prevestite de Dumnezeu faţă de poporul Său.

  Prin intermediul profetesei Hulda, Iosia este asigurat de două lucruri: nenorocirile prezentate în cartea Legii se vor împlini întocmai, dar ca urmare a atitudinii sale smerite, Iosia va fi scutit de a vedea aceste lucruri întâmplându-se.

  Ceea ce atrage atenţia în acest context este limbajul deosebit folosit de Dumnezeu: „Iată, te voi adăuga la părinţii tăi, vei fi adăugat în pace în mormântul tău şi nu-ţi vor vedea ochii toate nenorocirile pe care le voi aduce asupra locului acestuia” (2 Împăraţi 22:20). Făgăduinţa în sine este cu totul deosebită, un singur personaj biblic, afară de Iosia, a mai beneficiat de asigurarea coborârii în pace în mormânt – Avraam.

  Şi totuşi a minţit Dumnezeu? Pentru că, departe de a fi avut loc în pace, Scriptura ne relatează că moartea lui Iosia s-a petrecut pe câmpul de luptă, într-o confruntare cu armata faraonului Neco.

  Realitatea este că unicul vinovat pentru neîmplinirea unei făgăduinţe deosebite rămâne Iosia. Scriptura scoate în evidenţă că aroganţa spirituală l-a determinat să nesocotească sfatul lui Neco, un păgân, prin care însă Domnul vorbea, şi să se avânte într-o bătălie care nu-i aparţinea.

  Ce lecţie ne oferă această experienţă! Realitatea este că Dumnezeu are pregătite lucruri măreţe pentru tine chiar astăzi. Şi absolut nimeni nu poate sta împotriva planurilor Sale, cu o singură excepţie, tu însuţi. Rămâi în planul Său astăzi, şi nimic nu-l va putea zădărnici!

  Mihai Liviu Papadopol, pastor, Conferinţa Moldova

  Iosia - 2018. Realitatea este că Dumnezeu are pregătite lucruri măreţe pentru tine chiar astăzi. Şi absolut nimeni nu poate sta împotriva planurilor Sale, cu o singură excepţie, tu însuţi. Rămâi în planul Său astăzi, şi nimic nu-l va putea zădărnici!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...