Articolul precedentÎnnoirea puterii
  Articolul următorNoi Îl vedem pe Hristos pe cruce

  Șafan

  Atunci marele-preot, Hilchia, a zis lui Şafan, logofătul: „Am găsit cartea Legii în Casa Domnului.”… Şi Şafan a citit-o. (2 Împăraţi 22:8)

  Logofătul Şafan a trăit în vremea împăratului Iosia, fiind unul dintre cei mai importanţi oameni din ţară. Ca secretar de stat, era responsabil cu înscrierea exactă a deciziilor oficiale. A participat activ la reforma iniţiată de Iosia. Într-o zi, a venit acasă foarte încântat. Prin mâna lui a trecut cartea Legii, care, după ce fusese neglijată, uitată, pierdută, a fost redescoperită în Templu după ani de zile. Când i s-a dat în mână cartea, înainte să o ducă la împărat, Şafan a citit-o – aşa de unul singur.

  Despre Şafan nu se scrie mult, dar sunt câteva detalii ce merită subliniate şi acestea au legătură cu atitudinea lui faţă de cartea Legii, atitudine preluată şi de familia sa. Biblia ne spune despre copiii lui, care mai târziu, în timpul lui Ieremia, în condiţii mult mai grele, de criză, riscând totul, apără cuvântul lui Dumnezeu scris sau vorbit. Ahicam îl apără pe prorocul Ieremia de mânia poporului, Ghemaria stăruie pe lângă Ioiachim să nu ardă cartea scrisă de Baruc, în care erau cuvintele lui Dumnezeu, iar Eleasa duce la Babilon o scrisoare cu cuvintele lui Dumnezeu către prinşii de război. De asemenea, încă doi nepoţi: Mica şi Ghedalia (va fi numit mai târziu dregător) susţin cuvintele lui Dumnezeu. Familia lui Şafan, zidită în timp de pace pe cuvintele cărţii Legii, va rezista presiunii, va rămâne credincioasă şi va ieşi biruitoare în criza ce a urmat.

  Ce reprezintă pentru noi Cartea? Este un lucru valoros? Nu cumva este pierdută prin vreun sertar, geantă sau maşină? O citim, o împlinim şi o propovăduim în fiecare zi? În familia noastră ocupă un loc de cinste?

  Ne aşteaptă o zi necunoscută. Pentru unii va fi o zi de bucurie, de realizări, de succes. La alţii va predomina rutina. În dreptul altora vor fi încercări, lipsuri, probleme de sănătate, financiare, relaţionale sau spirituale – poate chiar o criză. Biblia are soluţii pentru fiecare. Haideţi să începem ziua cu Cartea în mână! S-o citim şi s-o trăim! Să ne încredem în Cel care a insuflat-o, şi mesajul ei ne va fi de folos. Vă doresc o zi binecuvântată!

  Cristian Mărginean, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  Un cuvânt potrivit la vreme potrivită

  Te rugăm, Tată bun, să ne ajuți să vorbim ca Tine! PROVOCARE: Caută astăzi să comunici cu cineva cu care nu îți este ușor să o faci, preferabil dintr-o altă generație decât a ta! Cere inspirație pentru a-i da un telefon, pentru a-i scrie o scrisoare sau pentru a discuta deschis cu o astfel de persoană!

  Vorba multă, bogăția omului

  Doamne, Te rog să îmi deschizi mintea pentru a putea fi deschis în comunicarea și relaționarea cu cei din jurul meu! PROVOCARE: Încearcă astăzi să eviți în felul în care comunici exagerările, bârfa și judecarea altora!

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...