Hagai

  Vă aşteptaţi la mult, şi iată că aţi avut puţin… Pentru ce? zice Domnul oştirilor. Din pricina Casei Mele, care stă dărâmată, pe când fiecare din voi aleargă pentru casa lui. (Hagai 1:9)

  Cu toţii ne dorim împlinire, însă uneori ne simţim goi şi nefericiţi. Oare care să fie cauza insatisfacţiei noastre şi cum putem ajunge la împlinire? Răspunsul ni-l oferă Hagai. Îl întâlnim pe Hagai după întoarcerea din exilul babilonian. Datorită sprijinului oferit de Cirus, în faţa poporului se deschidea perspectiva rezidirii Templului. Însă, din cauza greutăţilor create de samariteni, elanul poporului s-a stins şi au abandonat lucrările de rezidire. Fiecare a început să fie preocupat doar de înfrumuseţarea propriei case, liniştindu-se cu gândul că n-a venit vremea rezidirii Templului. Poporul s-a obişnuit să treacă nepăsător pe lângă ruinele Templului, devenind tot mai insensibil faţă de cauza lui Dumnezeu. Fără să-şi dea seama, ei au ajuns lipsiţi de binecuvântarea lui Dumnezeu. Deşi munceau din greu, sperând să aibă izbândă, toate strădaniile lor erau sortite eşecului.

  În contextul acesta, Hagai vine cu un mesaj de trezire şi reformă. Cauza nereuşitelor lor era neglijarea lucrării de rezidire a Templului. „Dacă israeliţii L-ar fi onorat pe Dumnezeu…, făcând din construirea casei Sale prima lor preocupare, ei ar fi chemat prin aceasta prezenţa şi binecuvântarea Sa” (Profeţi şi regi, p. 473). Ori de câte ori dăm prioritate lucrurilor vremelnice în detrimentul celor veşnice, experimentăm acelaşi gust amar al goliciunii sufleteşti şi al neîmplinirii.

  Te invit ca, la începutul acestei zile, să-ţi evaluezi priorităţile. Dumnezeu ne invită ca prin viaţa noastră să-I zidim un Templu. Ce planuri ai pentru astăzi? Eşti interesat să zideşti Templul părtăşiei tale cu El? Doreşti ca prioritatea ta să fie înălţarea Numelui Său, aducându-I închinare, slavă şi ascultare? Sau vei lăsa Templul Domnului să rămână în paragină şi vei alerga doar pentru interesele tale? Te invit ca azi să zideşti un Templu spiritual printr-o preocupare specială de a-I aduce Domnului închinarea şi ascultarea ta!

  Ştefan Pelin, pastor, Conferinţa Transilvania de Nord

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...