Ahașveroș

  Au scris în numele împăratului Ahaşveroş şi au pecetluit cu inelul împăratului. Au trimis scrisorile prin alergători, călări pe cai şi catâri născuţi din iepe. Prin aceste scrisori, împăratul dădea voie iudeilor, în oricare cetate ar fi fost, să se adune şi să-şi apere viaţa, să nimicească, să omoare şi să piardă, împreună cu pruncii şi femeile lor, pe toţi aceia din fiecare popor şi din fiecare ţinut care ar lua armele să-i lovească şi să le prade averile. (Estera 8:10-11)

  Covoarele persane ca şi alte podoabe orientale au rămas proverbiale ca simbol al luxului şi artei specifice Orientului antic. În istoria acestuia, găsim oameni păgâni, pe care Dumnezeu i-a folosit în mod minunat în planul Său pentru ocrotirea lui Israel. Ahaşveroş era cunoscut ca un orgolios şi mândru care ţinea totuși la puterea cuvântului său. Era chiar un imoral neruşinat care, la ospeţe, înaintea supuşilor, se delecta cu farmecul feminin, lucru refuzat categoric de împărăteasă, ceea ce a dus la pierderea poziţiei acesteia. Planurile propuse de sfetnici pentru găsirea unei noi împărătese au fost transformate de Dumnezeu în binecuvântare pentru poporul Său care suferea în robie. Ahaşveroş, înşelat să decreteze nimicirea evreilor, devine o piesă în mâna lui Dumnezeu, pentru eliberarea şi răzbunarea acestora.

  „Decretul care va trebui să fie dat împotriva poporului lui Dumnezeu va fi la fel ca acela dat de Ahaşveroş împotriva iudeilor, pe timpul Esterei… Aceeaşi minte diabolică ce a complotat împotriva celor credincioşi din veacurile trecute caută încă să extermine de pe pământ pe cei care se tem de Dumnezeu şi ascultă de Legea Sa.” (Mărturii pentru biserică, p. 450)

  Şi astăzi, orice autoritate pământească poate fi folosită de Dumnezeu pentru ocrotirea copiilor Săi, în ciuda celei mai crunte opoziţii sau poate chiar persecuţii.

  În lumea de astăzi, infectată de ororile păcatului, care distrug tot ce este nobil, frumos şi curat, Dumnezeu are oameni prin care Îşi ocroteşte poporul credincios în lumina Evangheliei veşnice. Pot fi liniştit.

  Doamne, ajută-mă să mă încred în Tine pe deplin şi să văd, cu ochii credinţei, bunătatea şi puterea Ta cu care mă înconjori ca să nu fiu nimicit de vrăjmaşii mei!

  Iosif Suciu, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Ahașveroș - 2018. În lumea de astăzi, infectată de ororile păcatului, care distrug tot ce este nobil, frumos şi curat, Dumnezeu are oameni prin care Îşi ocroteşte poporul credincios în lumina Evangheliei veşnice. Pot fi liniştit. Doamne, ajută-mă să mă încred în Tine pe deplin şi să văd, cu ochii credinţei, bunătatea şi puterea Ta cu care mă înconjori ca să nu fiu nimicit de vrăjmaşii mei!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...