Ahașveroș

  Au scris în numele împăratului Ahaşveroş şi au pecetluit cu inelul împăratului. Au trimis scrisorile prin alergători, călări pe cai şi catâri născuţi din iepe. Prin aceste scrisori, împăratul dădea voie iudeilor, în oricare cetate ar fi fost, să se adune şi să-şi apere viaţa, să nimicească, să omoare şi să piardă, împreună cu pruncii şi femeile lor, pe toţi aceia din fiecare popor şi din fiecare ţinut care ar lua armele să-i lovească şi să le prade averile. (Estera 8:10-11)

  Covoarele persane ca şi alte podoabe orientale au rămas proverbiale ca simbol al luxului şi artei specifice Orientului antic. În istoria acestuia, găsim oameni păgâni, pe care Dumnezeu i-a folosit în mod minunat în planul Său pentru ocrotirea lui Israel. Ahaşveroş era cunoscut ca un orgolios şi mândru care ţinea totuși la puterea cuvântului său. Era chiar un imoral neruşinat care, la ospeţe, înaintea supuşilor, se delecta cu farmecul feminin, lucru refuzat categoric de împărăteasă, ceea ce a dus la pierderea poziţiei acesteia. Planurile propuse de sfetnici pentru găsirea unei noi împărătese au fost transformate de Dumnezeu în binecuvântare pentru poporul Său care suferea în robie. Ahaşveroş, înşelat să decreteze nimicirea evreilor, devine o piesă în mâna lui Dumnezeu, pentru eliberarea şi răzbunarea acestora.

  „Decretul care va trebui să fie dat împotriva poporului lui Dumnezeu va fi la fel ca acela dat de Ahaşveroş împotriva iudeilor, pe timpul Esterei… Aceeaşi minte diabolică ce a complotat împotriva celor credincioşi din veacurile trecute caută încă să extermine de pe pământ pe cei care se tem de Dumnezeu şi ascultă de Legea Sa.” (Mărturii pentru biserică, p. 450)

  Şi astăzi, orice autoritate pământească poate fi folosită de Dumnezeu pentru ocrotirea copiilor Săi, în ciuda celei mai crunte opoziţii sau poate chiar persecuţii.

  În lumea de astăzi, infectată de ororile păcatului, care distrug tot ce este nobil, frumos şi curat, Dumnezeu are oameni prin care Îşi ocroteşte poporul credincios în lumina Evangheliei veşnice. Pot fi liniştit.

  Doamne, ajută-mă să mă încred în Tine pe deplin şi să văd, cu ochii credinţei, bunătatea şi puterea Ta cu care mă înconjori ca să nu fiu nimicit de vrăjmaşii mei!

  Iosif Suciu, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Ahașveroș - 2018. În lumea de astăzi, infectată de ororile păcatului, care distrug tot ce este nobil, frumos şi curat, Dumnezeu are oameni prin care Îşi ocroteşte poporul credincios în lumina Evangheliei veşnice. Pot fi liniştit. Doamne, ajută-mă să mă încred în Tine pe deplin şi să văd, cu ochii credinţei, bunătatea şi puterea Ta cu care mă înconjori ca să nu fiu nimicit de vrăjmaşii mei!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...