Vasti – demnitate regală

  Dar împărăteasa Vasti n-a vrut să vină când a primit, prin fameni, porunca împăratului… (Estera 1:12)

  Ospăţul dat de împăratul Ahaşveroş în cinstea nobililor şi demnitarilor săi a fost unul deosebit de extravagant, în care consumul de alcool era fără limite. În descrierea biblică, judecata împăratului era întunecată în aşa măsură încât acesta a ajuns să-i poruncească soţiei sale, Vasti, să le ofere distracţie oaspeţilor ameţiţi de băutură, toţi bărbaţi.

  Cererea lui a fost cu mult sub demnitatea ei de femeie căsătorită şi de membră a familiei regale. În acel moment, ea s-a confruntat cu perspectiva pierderii statutului, indiferent ce răspuns ar fi dat. Prin decizia ei curajoasă, şi-a păstrat respectul de sine în faţa poruncii nepotrivite a împăratului.

  În prima parte a cărţii „Estera”, Vasti este adevărata eroină. Ea a fost o împărăteasă cu principii, pe care a refuzat să și le renege, chiar cu riscul pierderii statutului regal. Vasti știa că, dacă ar fi dat curs dorinței împăratului, ar fi adus rușine asupra casei regale. O femeie care ar fi fost „văzută” de nenumărați bărbați n-ar mai fi fost respectată nici măcar de soțul ei. Împărăteasa era prinsă între două opțiuni și niciuna dintre acestea nu era confortabilă. Oricare ar fi fost alegerea, ea și familia ei aveau să sufere, însă a ales soluția cea mai onorabilă. Pentru că Ahașveroșnu gândea limpede în acele momente, el nu a văzut în refuzul ei un act de înțelepciune, ci a devenit plin de mânie.

  Vasti este un frumos exemplu de împărăteasă a unui imperiu. Cu siguranță, ea a fost o femeie cu o gândire înțeleaptă, hotărâtă, o regină cu principii și cu un caracter puternic. Deși a costat-o, ea a acționat așa cum i-a spus conștiința că este bine. Oricât de mult sau de puțin Îl cunoaștem pe Dumnezeu, El a pus în fiecare dintre noi principii morale. Uneori, hotărârea de a respecta cu fermitate un principiu poate avea consecinţe neplăcute. Dar mai bine să suferim păstrându-ne caracterul integru, decât să ni-l pătăm.

  Ai fost vreodată nevoit(ă) să iei decizii corecte, în care să fie implicate principiile creștine? Păstrează-ți demnitatea „regală” de „prinț/prințesă” a Celui Preaînalt în orice timp! Multă binecuvântare!

  Rebeca Iordan, Editura Viață și Sănătate

  Vasti - demnitate regală - 2018. Ai fost vreodată nevoit(ă) să iei decizii corecte, în care să fie implicate principiile creștine? Păstrează-ți demnitatea „regală” de „prinț/prințesă” a Celui Preaînalt în orice timp! Multă binecuvântare!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...