Vasti – demnitate regală

  Dar împărăteasa Vasti n-a vrut să vină când a primit, prin fameni, porunca împăratului… (Estera 1:12)

  Ospăţul dat de împăratul Ahaşveroş în cinstea nobililor şi demnitarilor săi a fost unul deosebit de extravagant, în care consumul de alcool era fără limite. În descrierea biblică, judecata împăratului era întunecată în aşa măsură încât acesta a ajuns să-i poruncească soţiei sale, Vasti, să le ofere distracţie oaspeţilor ameţiţi de băutură, toţi bărbaţi.

  Cererea lui a fost cu mult sub demnitatea ei de femeie căsătorită şi de membră a familiei regale. În acel moment, ea s-a confruntat cu perspectiva pierderii statutului, indiferent ce răspuns ar fi dat. Prin decizia ei curajoasă, şi-a păstrat respectul de sine în faţa poruncii nepotrivite a împăratului.

  În prima parte a cărţii „Estera”, Vasti este adevărata eroină. Ea a fost o împărăteasă cu principii, pe care a refuzat să și le renege, chiar cu riscul pierderii statutului regal. Vasti știa că, dacă ar fi dat curs dorinței împăratului, ar fi adus rușine asupra casei regale. O femeie care ar fi fost „văzută” de nenumărați bărbați n-ar mai fi fost respectată nici măcar de soțul ei. Împărăteasa era prinsă între două opțiuni și niciuna dintre acestea nu era confortabilă. Oricare ar fi fost alegerea, ea și familia ei aveau să sufere, însă a ales soluția cea mai onorabilă. Pentru că Ahașveroșnu gândea limpede în acele momente, el nu a văzut în refuzul ei un act de înțelepciune, ci a devenit plin de mânie.

  Vasti este un frumos exemplu de împărăteasă a unui imperiu. Cu siguranță, ea a fost o femeie cu o gândire înțeleaptă, hotărâtă, o regină cu principii și cu un caracter puternic. Deși a costat-o, ea a acționat așa cum i-a spus conștiința că este bine. Oricât de mult sau de puțin Îl cunoaștem pe Dumnezeu, El a pus în fiecare dintre noi principii morale. Uneori, hotărârea de a respecta cu fermitate un principiu poate avea consecinţe neplăcute. Dar mai bine să suferim păstrându-ne caracterul integru, decât să ni-l pătăm.

  Ai fost vreodată nevoit(ă) să iei decizii corecte, în care să fie implicate principiile creștine? Păstrează-ți demnitatea „regală” de „prinț/prințesă” a Celui Preaînalt în orice timp! Multă binecuvântare!

  Rebeca Iordan, Editura Viață și Sănătate

  Vasti - demnitate regală - 2018. Ai fost vreodată nevoit(ă) să iei decizii corecte, în care să fie implicate principiile creștine? Păstrează-ți demnitatea „regală” de „prinț/prințesă” a Celui Preaînalt în orice timp! Multă binecuvântare!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...