Mardoheu

  Toţi slujitorii împăratului, care stăteau la poarta împăratului, plecau genunchiul şi se închinau înaintea lui Haman, căci aşa era porunca împăratului cu privire la el. Dar Mardoheu nu-şi pleca genunchiul şi nu se închina. (Estera 3:2)

  1972. În faţa comisiei de recepţie a recruţilor pentru serviciul militar, după consultarea fişei personale, comandatul a spus: „Văd că eşti adventist.” „Da”, am răspuns. „Sper să nu avem probleme”, a fost replica binevoitoare. De-a lungul serviciului militar, am înţeles ca acesta era apelul de a nu face „steag” din credinţa mea, tolerată oarecum de superiori, într-o vreme de ateism incisiv, ajungând în scurt timp un protejat al lor. Era vremea trăirii unei mărturii tăcute.

  Mardoheu, un exilat evreu, slujitor la curtea lui Ahaşveroş, care stătea la poarta cetăţii Susa, înţelegea să îşi păstreze credinţa strămoşească, acceptând să se închine doar lui Dumnezeu, fiind în acelaşi timp credincios conducătorului ţării. Orgoliul lui Haman, noul dregător al împăratului, supărat pe atitudinea lui Mardoheu, a declanşat un proces care s-a terminat cu un decret imperial de nimicire a evreilor din toate ţinuturile împărăţiei. Dumnezeu intervine şi Îşi salvează poporul de la pieire. Alături de alţi credincioşi din împărăţie, care se rugau împreună cu Mardoheu şi Estera, Dumnezeu i-a folosit pe cei doi în lucrarea de salvare a unui popor, amândoi ajungând apropiaţii împăratului.

  „Lumea protestantă de astăzi vede în mica grupă a păzitorilor Sabatului un Mardoheu la poartă. Caracterul şi comportarea sa, care exprimă respect faţă de Legea lui Dumnezeu, sunt o continuă mustrare pentru cei care au dat la o parte temerea de Dumnezeu şi calcă în picioare Sabatul Său; acest intrus nepoftit trebuie – prin unele mijloace – să fie înlăturat din cale… Acum, ca şi în zilele lui Mardoheu, Domnul va apăra adevărul şi poporul Său.” (Mărturii pentru biserică, vol. 5, pp. 450–451)

  Trăim într-o lume deranjată de idealurile şi obiectivele unei vieţi curate şi sfinte. Dumnezeu are nevoie de mărturia noastră tăcută, trăită în Hristos, cu un cuget curat, iubire şi spirit de sacrificiu şi slujire.

  Doamne, ajută-mă să fiu epistola Ta pentru cei din jurul meu, ca să fie şi ei câştigaţi pentru veşnicie!

  Iosif Suciu, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  Mardoheu - 2018. Trăim într-o lume deranjată de idealurile şi obiectivele unei vieţi curate şi sfinte. Dumnezeu are nevoie de mărturia noastră tăcută, trăită în Hristos, cu un cuget curat, iubire şi spirit de sacrificiu şi slujire. Doamne, ajută-mă să fiu epistola Ta pentru cei din jurul meu, ca să fie şi ei câştigaţi pentru veşnicie!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...