Soția și prietenii lui Haman

  Hotărât: cel rău nu va rămâne nepedepsit, dar sămânţa celor neprihăniţi va fi scăpată. (Proverbele 11:21)

  Era o zi posomorâtă. Deşi plecase foarte binedispus de la o recepţie organizată de regină, declarându-se onorat de aceasta, Haman, premierul din Susa, realizează că toată această bucurie este efemeră atâta timp cât Mardoheu, ghimpele din coasta ascensiunii sale politice, rămâne în picioare, în timp ce toţi ceilalţi îngenunchează înaintea lui. Ajuns acasă, încearcă să-şi înece amarul într-o întâlnire cu consilierii săi, pe care îi invită să-şi prezinte agenda şedinţei cu iz sindical: raportul cifrei de afaceri, evocarea bunăstării familiale materializate în numărul mare de urmaşi, ascensiunea politică mulţumită regelui şi onoarea acordată de regină în cadrul recepţiilor consecutive. Însă la finalul discursului, conchide: „Dar toate acestea nu au niciun preţ pentru mine câtă vreme voi vedea pe Mardoheu, iudeul acesta, stând la poarta împăratului” (Estera 5:13). Evaluând cât am putea de bine capitalul financiar, familial, politic şi de imagine de care amintea Haman, ne gândim dacă se merita ca acel singur inconvenient să şteargă zilnic împlinirea vieţii demnitarului. Dar orice concluzie am trage, Biblia spune că în dreptul lui Haman se merita. Din nefericire. În timpul întâlnirii, soţia lui, obţinând rapid consimţământul celor prezenţi, intervine aducând soluţia salvatoare: eliminarea problemei. Adică a persoanei. Cum? Printr-o cerere expresă către rege care prevedea spânzurarea celui care aducea atâta nefericire. Dar de cine este pregătită această intrigă? De soţia şi de prietenii lui Haman. Deznodământul este cu totul altul decât cel prognozat: din porunca regelui, Haman este spânzurat împreună cu fiii lui pe instrumentul de tortură pregătit pentru Mardoheu la propunerea soţiei şi a prietenilor…

  Astăzi, după ce ţi-ai amintit de calitatea sfaturilor celor apropiaţi lui Haman, gândeşte-te ce soluţii vei propune celui din casa ta pentru problemele cu care se confruntă. Dumnezeu te-a ales ca să îi abaţi gândurile de la problemele izvorâte din egoism, din teamă sau răutate, iar împreună cu El, acestea să devină doar amintiri!

  Gabriel Brașov, pastor, Conferinţa Muntenia

  Soția și prietenii lui Haman - 2018. Astăzi, după ce ţi-ai amintit de calitatea sfaturilor celor apropiaţi lui Haman, gândeşte-te ce soluţii vei propune celui din casa ta pentru problemele cu care se confruntă. Dumnezeu te-a ales ca să îi abaţi gândurile de la problemele izvorâte din egoism, din teamă sau răutate, iar împreună cu El, acestea să devină doar amintiri!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....