Soția și prietenii lui Haman

  Hotărât: cel rău nu va rămâne nepedepsit, dar sămânţa celor neprihăniţi va fi scăpată. (Proverbele 11:21)

  Era o zi posomorâtă. Deşi plecase foarte binedispus de la o recepţie organizată de regină, declarându-se onorat de aceasta, Haman, premierul din Susa, realizează că toată această bucurie este efemeră atâta timp cât Mardoheu, ghimpele din coasta ascensiunii sale politice, rămâne în picioare, în timp ce toţi ceilalţi îngenunchează înaintea lui. Ajuns acasă, încearcă să-şi înece amarul într-o întâlnire cu consilierii săi, pe care îi invită să-şi prezinte agenda şedinţei cu iz sindical: raportul cifrei de afaceri, evocarea bunăstării familiale materializate în numărul mare de urmaşi, ascensiunea politică mulţumită regelui şi onoarea acordată de regină în cadrul recepţiilor consecutive. Însă la finalul discursului, conchide: „Dar toate acestea nu au niciun preţ pentru mine câtă vreme voi vedea pe Mardoheu, iudeul acesta, stând la poarta împăratului” (Estera 5:13). Evaluând cât am putea de bine capitalul financiar, familial, politic şi de imagine de care amintea Haman, ne gândim dacă se merita ca acel singur inconvenient să şteargă zilnic împlinirea vieţii demnitarului. Dar orice concluzie am trage, Biblia spune că în dreptul lui Haman se merita. Din nefericire. În timpul întâlnirii, soţia lui, obţinând rapid consimţământul celor prezenţi, intervine aducând soluţia salvatoare: eliminarea problemei. Adică a persoanei. Cum? Printr-o cerere expresă către rege care prevedea spânzurarea celui care aducea atâta nefericire. Dar de cine este pregătită această intrigă? De soţia şi de prietenii lui Haman. Deznodământul este cu totul altul decât cel prognozat: din porunca regelui, Haman este spânzurat împreună cu fiii lui pe instrumentul de tortură pregătit pentru Mardoheu la propunerea soţiei şi a prietenilor…

  Astăzi, după ce ţi-ai amintit de calitatea sfaturilor celor apropiaţi lui Haman, gândeşte-te ce soluţii vei propune celui din casa ta pentru problemele cu care se confruntă. Dumnezeu te-a ales ca să îi abaţi gândurile de la problemele izvorâte din egoism, din teamă sau răutate, iar împreună cu El, acestea să devină doar amintiri!

  Gabriel Brașov, pastor, Conferinţa Muntenia

  Soția și prietenii lui Haman - 2018. Astăzi, după ce ţi-ai amintit de calitatea sfaturilor celor apropiaţi lui Haman, gândeşte-te ce soluţii vei propune celui din casa ta pentru problemele cu care se confruntă. Dumnezeu te-a ales ca să îi abaţi gândurile de la problemele izvorâte din egoism, din teamă sau răutate, iar împreună cu El, acestea să devină doar amintiri!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...