Iov

  Era în țara Uț un om care se numea Iov. Și omul acesta era… (Iov 1:1)

  Prima calitate care este amintită în dreptul lui Iov este aceea că era om. Dumnezeu a creat omul după chipul și asemănarea Sa. Prin păcat, chipul lui Dumnezeu a fost șters. Prin răscumpărare, omul poate fi remodelat după chipul și asemănarea cu Dumnezeu.

  Atunci când pierde chipul lui Dumnezeu, omul poate coborî la nivelul animalelor sau poate „urca” la nivelul demonilor. El se conduce după „îmi place”, sau după „lasă că știu eu mai bine”.

  Sfânta Scriptură spune, în primul rând, cine era Iov și apoi ce făcea el. Dumnezeu apreciază cine este Iov și apoi ce face el. Satana nu contestă ce făcea Iov, ci contestă cine era el. Parcă spune: „Iov face, dar nu este.”

  Era în august 2017. Trei persoane din România au ajuns pe aeroportul internațional din Miami, Florida și au luat un taxi pentru a merge la hotel. Urmau să participe la o conferință internațională. Doamna, profesor universitar, era lângă șofer. Taximetristul, aproape de pensie, era originar din Ecuador. Când au ajuns la hotel, doamna s-a uitat la aparatul de taxat, a numărat banii, a pus 5$ în plus și a plătit. Taximetristul a numărat și el banii și a spus că mai trebuie încă 20$. A urmat o discuție scurtă. Doamna s-a simțit înșelată, dar până la urmă a plătit și a coborât. Taxiul a plecat.

  La hotel, încă erau în holul de la intrare când taximetristul s-a întors după aproape 45 de minute. Avea în mână o pereche de ochelari de soare. S-a apropiat de doamna profesor și a întrebat-o dacă sunt ai ei. Răspunsul a fost că nu. Șoferul a insistat și a spus că i-a găsit în mașină după ce a coborât. Doamna a verificat în geantă și a spus foarte sigură că acei ochelari nu îi aparțin. „Îmi cer scuze!” a spus el. „Știu că nu sunt ochelarii dumneavoastră! Am vrut doar să verific dacă sunteți oameni. După ce am plecat, am mai socotit o dată și am descoperit că am luat cu 20$ mai mult.” I-a dat doamnei înapoi cei 20$ plus 5$, bacșișul primit, și, cu un zâmbet larg, a dispărut.

  „Fiecărui copil al umanității, candidat la coroana nemuririi, i se spun aceste cuvinte ale Inspirației: «Întărește-te și fii om!» Cei care cedează înaintea plăcerilor trebuie să fie călăuziți pentru a vedea și simți că este nevoie de o mare reformă pe tărâm moral, dacă vor să fie oameni.” (Divina vindecare, p. 174.5)

  „A fi domn e o întâmplare, a fi om e lucru mare!”

  Eduard Călugăru, trezorier, Uniunea de Conferințe

  Iov - 2018. Fiecărui copil al umanității, candidat la coroana nemuririi, i se spun aceste cuvinte ale Inspirației: «Întărește-te și fii om!» Cei care cedează înaintea plăcerilor trebuie să fie călăuziți pentru a vedea și simți că este nevoie de o mare reformă pe tărâm moral, dacă vor să fie oameni.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.