Iov

  Era în țara Uț un om care se numea Iov. Și omul acesta era… (Iov 1:1)

  Prima calitate care este amintită în dreptul lui Iov este aceea că era om. Dumnezeu a creat omul după chipul și asemănarea Sa. Prin păcat, chipul lui Dumnezeu a fost șters. Prin răscumpărare, omul poate fi remodelat după chipul și asemănarea cu Dumnezeu.

  Atunci când pierde chipul lui Dumnezeu, omul poate coborî la nivelul animalelor sau poate „urca” la nivelul demonilor. El se conduce după „îmi place”, sau după „lasă că știu eu mai bine”.

  Sfânta Scriptură spune, în primul rând, cine era Iov și apoi ce făcea el. Dumnezeu apreciază cine este Iov și apoi ce face el. Satana nu contestă ce făcea Iov, ci contestă cine era el. Parcă spune: „Iov face, dar nu este.”

  Era în august 2017. Trei persoane din România au ajuns pe aeroportul internațional din Miami, Florida și au luat un taxi pentru a merge la hotel. Urmau să participe la o conferință internațională. Doamna, profesor universitar, era lângă șofer. Taximetristul, aproape de pensie, era originar din Ecuador. Când au ajuns la hotel, doamna s-a uitat la aparatul de taxat, a numărat banii, a pus 5$ în plus și a plătit. Taximetristul a numărat și el banii și a spus că mai trebuie încă 20$. A urmat o discuție scurtă. Doamna s-a simțit înșelată, dar până la urmă a plătit și a coborât. Taxiul a plecat.

  La hotel, încă erau în holul de la intrare când taximetristul s-a întors după aproape 45 de minute. Avea în mână o pereche de ochelari de soare. S-a apropiat de doamna profesor și a întrebat-o dacă sunt ai ei. Răspunsul a fost că nu. Șoferul a insistat și a spus că i-a găsit în mașină după ce a coborât. Doamna a verificat în geantă și a spus foarte sigură că acei ochelari nu îi aparțin. „Îmi cer scuze!” a spus el. „Știu că nu sunt ochelarii dumneavoastră! Am vrut doar să verific dacă sunteți oameni. După ce am plecat, am mai socotit o dată și am descoperit că am luat cu 20$ mai mult.” I-a dat doamnei înapoi cei 20$ plus 5$, bacșișul primit, și, cu un zâmbet larg, a dispărut.

  „Fiecărui copil al umanității, candidat la coroana nemuririi, i se spun aceste cuvinte ale Inspirației: «Întărește-te și fii om!» Cei care cedează înaintea plăcerilor trebuie să fie călăuziți pentru a vedea și simți că este nevoie de o mare reformă pe tărâm moral, dacă vor să fie oameni.” (Divina vindecare, p. 174.5)

  „A fi domn e o întâmplare, a fi om e lucru mare!”

  Eduard Călugăru, trezorier, Uniunea de Conferințe

  Iov - 2018. Fiecărui copil al umanității, candidat la coroana nemuririi, i se spun aceste cuvinte ale Inspirației: «Întărește-te și fii om!» Cei care cedează înaintea plăcerilor trebuie să fie călăuziți pentru a vedea și simți că este nevoie de o mare reformă pe tărâm moral, dacă vor să fie oameni.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...