Pe când vorbeam eu încă în rugăciunea mea, a venit repede în zbor, iute, omul Gabriel, pe care-l văzusem mai înainte într-o vedenie şi m-a atins în clipa când se aducea jertfa de seară. El m-a învăţat, a stat de vorbă cu mine şi mi-a zis: „Daniele, am venit acum să-ţi luminez mintea. Când ai început tu să te rogi, a ieşit cuvântul, şi eu vin să ţi-l vestesc, căci tu eşti preaiubit şi scump…” (Daniel 9:21-23)
Cum ar fi ca, la devoționalul din dimineața aceasta, să coboare îngerul Gabriel cu răspunsuri la rugăciunile tale? Ar fi probabil devoționalul vieții tale. Așa a fost pentru Daniel.
Îngerul Gabriel, trimisul Cerului cu solii de har și vești bune pentru oameni, este un adevărat slujitor al lui Dumnezeu: el anunță nașterea lui Ioan Botezătorul, tot el îi aduce Mariei cea mai mare veste – nașterea Domnului Isus Hristos, el este îngerul cu însușiri umane: omul Gavril sau „îngerul ca un om” – așa cum îmi place mie să îl numesc.
La fel ca în cazul lui Daniel, momentele devoționale din viața noastră sunt extrem de importante înaintea lui Dumnezeu. El poate trimite îngeri repede în zbor, chiar iute, cu răspuns la rugăciunile noastre; El ne face să simțim atingerea aripilor îngerești asigurându-ne de realitatea prezenței Sale; El ne luminează mintea și ne ajută să înțelegem Cuvântul vieții.
Azi ar putea fi cel mai frumos moment devoțional din viața ta. Ești important în ochii lui Dumnezeu, ești preaiubit și scump! Și chiar dacă nu-l vei vedea pe îngerul Gabriel cu ochii tăi, n-ai vrea să fii asemenea lui? Să fii un om care excelează în slujire, „omul ca un înger” pentru semenii tăi?
„Cei care lucrează pentru a face bine altora lucrează împreună cu îngerii cereşti. Ei au parte de compania lor continuă şi de lucrarea lor neîncetată. Îngeri de lumină şi puternici sunt întotdeauna aproape pentru a apăra, mângâia, vindeca, instrui şi inspira. Cea mai înaltă educaţie, cea mai autentică cultură şi cea mai nobilă slujire de care pot avea parte fiinţele omeneşti în această lume se datorează lor.” (Adevărul despre îngeri, p. 10)
Lucian Răcilă, pastor, Conferinţa Oltenia