Belșațar

  Dar tu, Belşaţar, nu ţi-ai smerit inima, măcar că ai ştiut toate aceste lucruri. (Daniel 5:22)

  La fel ca mulţi alţii, Belşaţar, ultimul împărat al Imperiului Babilonian, în ciuda ocaziilor pe care le-a avut de a cunoaşte voia lui Dumnezeu, a lăsat ca iubirea de plăceri să şteargă lecţiile pe care nu trebuia să le uite niciodată. Mai mult, a dispreţuit lecţiile de viaţă pe care bunicul său, Nebucadneţar, le câştigase cu preţul umilinţei şi al suferinţei.

  Într-o zi, Belşaţar a dat un ospăţ. În timpul petrecerii, a poruncit să fie aduse vasele de aur şi de argint pe care le luase Nebucadneţar de la Templul din Ierusalim. El şi mai-marii săi au început să bea vin cu acele vase sfinte. Belşaţar nu ştia că un Observator divin era de faţă la petrecerea lui. „În curând, Oaspetele neinvitat Şi-a făcut simţită prezenţa. Când petrecerea era în toi, a apărut o mână şi a scris pe zidurile palatului litere care străluceau ca focul. Petrecerea îngâmfată s-a potolit îndată, când bărbaţii şi femeile, cuprinşi de o groază de nedescris, priveau mâna care scria încet literele misterioase. Pe dinaintea lor treceau, ca într-o privelişte panoramică, faptele lor nelegiuite. Belşaţar era cel mai îngrozit dintre toţi.” (Profeţi şi regi, ed. 2016, p. 363)

  Disperat, Belşaţar a dat poruncă să i se traducă scrierea. Inspirat de Dumnezeu, Daniel a tradus-o: „«Numărat, numărat, cântărit şi împărţit.» Numărat înseamnă că Dumnezeu ţi-a numărat zilele domniei şi i-a pus capăt. Cântărit înseamnă că ai fost cântărit în cumpănă şi ai fost găsit uşor! Împărţit înseamnă că împărăţia ta va fi împărţită şi dată mezilor şi perşilor!” Chiar în noaptea aceea, sentinţa rostită de Dumnezeu a fost adusă la îndeplinire.

  Asemenea lui Belşaţar, fiecare dintre noi va fi cântărit în balanţa cerului. Este sigur lucrul acesta! Şi ziua aceasta se apropie cu repeziciune! Nimic nu va scăpa de cântarul cerului: nici faptele, nici vorbele pe care le-am rostit şi nici chiar gândurile ascunse ale inimii. În ziua aceea, nimic din ceea ce astăzi influenţează o evaluare umană nu va putea să influenţeze evaluarea făcută de Dumnezeu. De ce? Pentru că ceea ce contează cu adevărat este „să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui, şi părtăşia suferinţelor Lui” (Filipeni 3:10).

  Gheorghe Julien, pastor, Conferinţa Oltenia

  Belșațar - 2018. Nimic nu va scăpa de cântarul cerului: nici faptele, nici vorbele pe care le-am rostit şi nici chiar gândurile ascunse ale inimii. În ziua aceea, nimic din ceea ce astăzi influenţează o evaluare umană nu va putea să influenţeze evaluarea făcută de Dumnezeu, pentru că ceea ce contează cu adevărat este „să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui, şi părtăşia suferinţelor Lui”.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...