Ioel

  După aceea, voi turna Duhul Meu peste orice făptură; fiii şi fiicele voastre vor proroci, bătrânii voştri vor visa visuri, şi tinerii voştri vor avea vedenii. Chiar şi peste robi şi peste roabe, voi turna Duhul Meu, în zilele acelea. (Ioel 2:28-29)

  Era în primăvara anului 1970. În zona casei părinteşti au fost mereu inundaţii din cauza unui pârâu care colecta apele din zonele deluroase ale regiunii. În anul acela însă a fost o inundaţie devastatoare, care a afectat şi o bună parte din oraşul Târgu Mureş. Nu mai era nicio posibilitate de deplasare. Am mers pe jos să văd ce se întâmplase. Pe sub pod treceau coteţe, căruţe şi cadavre de animale, duse de apele învolburate ale Mureşului. Calea ferată era dislocată, nu mai era la locul ei. Mai multe zone erau inundate. Oamenii au crezut că vine sfârşitul. Auzeam mereu această remarcă.

  Ceva asemănător se întâmplase în vremea lui Ioel. Ioel înseamnă „Domnul este Dumnezeu”. Era din Ierusalim şi vorbeşte despre o invazie distrugătoare a lăcustelor în contextul vestirii pocăinţei şi revărsării Duhului Sfânt. Se crede că era contemporan cu copilul împărat Ioas. Profeţiile sale sunt o chemare la pocăinţă în perspectiva revenirii lui Isus, referindu-se la „ziua Domnului” şi semnele astronomice şi distrugătoare care o vor însoţi.

  Important pentru noi însă este făgăduinţa revărsării speciale a puterii Duhului Sfânt asupra credincioşilor din zilele din urmă. Şi aici sunt cuprinşi toţi: şi tineri, şi bătrâni, şi fii, şi fiice.

  Este evident că această parte a profeţiei referitoare la revărsarea Duhului Sfânt, n-a fost epuizată în acea singură manifestare, Ziua Cincizecimii, căci profeţia acoperă toate zilele, tot timpul până la marea zi a revenirii Domnului.

  Conştienţi că trăim vremurile finale ale istoriei acestui pământ, este o mângâiere deosebită să ştim că Dumnezeu are ceva special pentru fiecare dintre noi în aceste zile: Duhul Sfânt, care să ne înveţe, să ne călăuzească şi să ne lumineze. Şi pentru astăzi este pregătită această binecuvântare. Depinde de noi dacă suntem pregătiţi şi dispuşi să-L primim.

  Isuse, Îţi mulţumim pentru darul Duhului Tău, pe care-l dorim şi astăzi pentru fiecare dintre noi!

  Iosif Suciu, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  Ioel - 2018. Conştienţi că trăim vremurile finale ale istoriei acestui pământ, este o mângâiere deosebită să ştim că Dumnezeu are ceva special pentru fiecare dintre noi în aceste zile: Duhul Sfânt, care să ne înveţe, să ne călăuzească şi să ne lumineze. Şi pentru astăzi este pregătită această binecuvântare. Depinde de noi dacă suntem dispuşi să-L primim.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...