Ioel

  După aceea, voi turna Duhul Meu peste orice făptură; fiii şi fiicele voastre vor proroci, bătrânii voştri vor visa visuri, şi tinerii voştri vor avea vedenii. Chiar şi peste robi şi peste roabe, voi turna Duhul Meu, în zilele acelea. (Ioel 2:28-29)

  Era în primăvara anului 1970. În zona casei părinteşti au fost mereu inundaţii din cauza unui pârâu care colecta apele din zonele deluroase ale regiunii. În anul acela însă a fost o inundaţie devastatoare, care a afectat şi o bună parte din oraşul Târgu Mureş. Nu mai era nicio posibilitate de deplasare. Am mers pe jos să văd ce se întâmplase. Pe sub pod treceau coteţe, căruţe şi cadavre de animale, duse de apele învolburate ale Mureşului. Calea ferată era dislocată, nu mai era la locul ei. Mai multe zone erau inundate. Oamenii au crezut că vine sfârşitul. Auzeam mereu această remarcă.

  Ceva asemănător se întâmplase în vremea lui Ioel. Ioel înseamnă „Domnul este Dumnezeu”. Era din Ierusalim şi vorbeşte despre o invazie distrugătoare a lăcustelor în contextul vestirii pocăinţei şi revărsării Duhului Sfânt. Se crede că era contemporan cu copilul împărat Ioas. Profeţiile sale sunt o chemare la pocăinţă în perspectiva revenirii lui Isus, referindu-se la „ziua Domnului” şi semnele astronomice şi distrugătoare care o vor însoţi.

  Important pentru noi însă este făgăduinţa revărsării speciale a puterii Duhului Sfânt asupra credincioşilor din zilele din urmă. Şi aici sunt cuprinşi toţi: şi tineri, şi bătrâni, şi fii, şi fiice.

  Este evident că această parte a profeţiei referitoare la revărsarea Duhului Sfânt, n-a fost epuizată în acea singură manifestare, Ziua Cincizecimii, căci profeţia acoperă toate zilele, tot timpul până la marea zi a revenirii Domnului.

  Conştienţi că trăim vremurile finale ale istoriei acestui pământ, este o mângâiere deosebită să ştim că Dumnezeu are ceva special pentru fiecare dintre noi în aceste zile: Duhul Sfânt, care să ne înveţe, să ne călăuzească şi să ne lumineze. Şi pentru astăzi este pregătită această binecuvântare. Depinde de noi dacă suntem pregătiţi şi dispuşi să-L primim.

  Isuse, Îţi mulţumim pentru darul Duhului Tău, pe care-l dorim şi astăzi pentru fiecare dintre noi!

  Iosif Suciu, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  Ioel - 2018. Conştienţi că trăim vremurile finale ale istoriei acestui pământ, este o mângâiere deosebită să ştim că Dumnezeu are ceva special pentru fiecare dintre noi în aceste zile: Duhul Sfânt, care să ne înveţe, să ne călăuzească şi să ne lumineze. Şi pentru astăzi este pregătită această binecuvântare. Depinde de noi dacă suntem dispuşi să-L primim.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...