Amos

  Domnul Dumnezeu mi-a trimis următoarea vedenie… (Amos 8:1)

  Astăzi, vă invit să coborâm pe treptele istoriei până în secolul al VIII-lea î.Hr. Iată, zăresc pe o pajiște din Tecoa un sat situat la 16 km sud de Ierusalim, un păstor itinerant care, în timp ce-și paște oile, observă multe nedreptăți sociale. Luxul, exploatarea săracilor, sistemul legal nedrept și corupt și dorința de profit erau trăsăturile societății israelite din vremea aceea. Dumnezeu nu rămâne nepăsător în fața acestui declin spiritual. Sensibilizat de Duhul Sfânt, Amos mijlocește în rugăciune înaintea lui Dumnezeu și primește, ca răspuns, mai multe vedenii și mesaje pe care să le transmită poporului, înainte de a fi prea târziu. Tu te numeri printre cei șapte mii care nu-și pleacă genunchiul decât înaintea lui Dumnezeu, se roagă, suspină și gem pentru semenii lor îngenuncheați în fața idolilor moderni?

  Când Dumnezeu l-a trimis să ducă aceste solii de avertizare preotului idolatru Amația și împăratului decăzut Ieroboam al II-lea, Amos nu a căutat la fața omului și nici nu a ezitat, ci, riscându-și viața, a transmis cuvântul Domnului, sperând că aceste solii îi vor conduce pe oameni la pocăință și la reformă. Tu, prin cuvintele și viața ta, ești porta-vocea Celui Preaînalt pentru cei din jur? Îți pasă de semenii tăi? Atunci, roagă-te pentru ei, spune-le cu iubire și lacrimi în ochi că Dumnezeu, care îi iubește, dorește eliberarea lor din robia păcatului. Va fi bucuria ta să-i vezi urmându-L și devenind, la rândul lor, mesageri ai Domnului, salvați pentru a salva.

  Dumnezeul lui Amos nu este doar Dumnezeul Israelului din vechime. El conduce și iubește și popoarele din Siria, Tir, Edom, Moab și de oriunde de pe fața pământului de atunci și de azi, pe care le avertizează și le dorește salvate din adâncimile păcatului în care s-au afundat. El este Dumnezeul tuturor națiunilor!

  Cât de actuale sunt mesajele pe care păstorul-profet Amos le primește, le transmite și apoi le scrie pentru Israelul de atunci și de azi: „Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fără să-Și descopere taina Sa slujitorilor Săi proroci” (3:7); „Căutați pe Domnul și veți trăi!” (5:7); „Urâți răul și faceți binele…” (5:15); „Ci dreptatea să curgă ca o apă curgătoare, și neprihănirea, ca un pârâu care nu seacă niciodată!” (5:24); „Pregătește-te să întâlnești pe Dumnezeul tău, Israele!” (4:12).

  Întreabă-te azi: care este felul tău de închinare? Cui îi aparțin inima, timpul, tot ce ai și tot ce ești? Ce mesaj transmiți prin viața ta? Cei ce calcă în urma pașilor tăi vor ajunge, împreună cu tine, în Împărăția cerească? Eu așa îmi doresc. Tu?

  Magdalena Toma, Arad

  Amos - 2018. Dumnezeul lui Amos nu este doar Dumnezeul Israelului din vechime. El conduce și iubește și popoarele din Siria, Tir, Edom, Moab și de oriunde de pe fața pământului de atunci și de azi, pe care le avertizează și le dorește salvate din adâncimile păcatului în care s-au afundat. El este Dumnezeul tuturor națiunilor!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...