Amos

  Domnul Dumnezeu mi-a trimis următoarea vedenie… (Amos 8:1)

  Astăzi, vă invit să coborâm pe treptele istoriei până în secolul al VIII-lea î.Hr. Iată, zăresc pe o pajiște din Tecoa un sat situat la 16 km sud de Ierusalim, un păstor itinerant care, în timp ce-și paște oile, observă multe nedreptăți sociale. Luxul, exploatarea săracilor, sistemul legal nedrept și corupt și dorința de profit erau trăsăturile societății israelite din vremea aceea. Dumnezeu nu rămâne nepăsător în fața acestui declin spiritual. Sensibilizat de Duhul Sfânt, Amos mijlocește în rugăciune înaintea lui Dumnezeu și primește, ca răspuns, mai multe vedenii și mesaje pe care să le transmită poporului, înainte de a fi prea târziu. Tu te numeri printre cei șapte mii care nu-și pleacă genunchiul decât înaintea lui Dumnezeu, se roagă, suspină și gem pentru semenii lor îngenuncheați în fața idolilor moderni?

  Când Dumnezeu l-a trimis să ducă aceste solii de avertizare preotului idolatru Amația și împăratului decăzut Ieroboam al II-lea, Amos nu a căutat la fața omului și nici nu a ezitat, ci, riscându-și viața, a transmis cuvântul Domnului, sperând că aceste solii îi vor conduce pe oameni la pocăință și la reformă. Tu, prin cuvintele și viața ta, ești porta-vocea Celui Preaînalt pentru cei din jur? Îți pasă de semenii tăi? Atunci, roagă-te pentru ei, spune-le cu iubire și lacrimi în ochi că Dumnezeu, care îi iubește, dorește eliberarea lor din robia păcatului. Va fi bucuria ta să-i vezi urmându-L și devenind, la rândul lor, mesageri ai Domnului, salvați pentru a salva.

  Dumnezeul lui Amos nu este doar Dumnezeul Israelului din vechime. El conduce și iubește și popoarele din Siria, Tir, Edom, Moab și de oriunde de pe fața pământului de atunci și de azi, pe care le avertizează și le dorește salvate din adâncimile păcatului în care s-au afundat. El este Dumnezeul tuturor națiunilor!

  Cât de actuale sunt mesajele pe care păstorul-profet Amos le primește, le transmite și apoi le scrie pentru Israelul de atunci și de azi: „Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fără să-Și descopere taina Sa slujitorilor Săi proroci” (3:7); „Căutați pe Domnul și veți trăi!” (5:7); „Urâți răul și faceți binele…” (5:15); „Ci dreptatea să curgă ca o apă curgătoare, și neprihănirea, ca un pârâu care nu seacă niciodată!” (5:24); „Pregătește-te să întâlnești pe Dumnezeul tău, Israele!” (4:12).

  Întreabă-te azi: care este felul tău de închinare? Cui îi aparțin inima, timpul, tot ce ai și tot ce ești? Ce mesaj transmiți prin viața ta? Cei ce calcă în urma pașilor tăi vor ajunge, împreună cu tine, în Împărăția cerească? Eu așa îmi doresc. Tu?

  Magdalena Toma, Arad

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt! PROVOCARE: Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să simți astăzi puterea cuvântului Său! PROVOCARE: Fă-i cadou unui tânăr o carte cu biografia unuia dintre pionierii adventiști de ziua a șaptea!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te pentru tinerii bisericii! PROVOCARE: Sugerează comitetului bisericii să organizeze o campanie evanghelistică în care vorbitorii să fie tinerii din biserică!

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...