Amos

  Domnul Dumnezeu mi-a trimis următoarea vedenie… (Amos 8:1)

  Astăzi, vă invit să coborâm pe treptele istoriei până în secolul al VIII-lea î.Hr. Iată, zăresc pe o pajiște din Tecoa un sat situat la 16 km sud de Ierusalim, un păstor itinerant care, în timp ce-și paște oile, observă multe nedreptăți sociale. Luxul, exploatarea săracilor, sistemul legal nedrept și corupt și dorința de profit erau trăsăturile societății israelite din vremea aceea. Dumnezeu nu rămâne nepăsător în fața acestui declin spiritual. Sensibilizat de Duhul Sfânt, Amos mijlocește în rugăciune înaintea lui Dumnezeu și primește, ca răspuns, mai multe vedenii și mesaje pe care să le transmită poporului, înainte de a fi prea târziu. Tu te numeri printre cei șapte mii care nu-și pleacă genunchiul decât înaintea lui Dumnezeu, se roagă, suspină și gem pentru semenii lor îngenuncheați în fața idolilor moderni?

  Când Dumnezeu l-a trimis să ducă aceste solii de avertizare preotului idolatru Amația și împăratului decăzut Ieroboam al II-lea, Amos nu a căutat la fața omului și nici nu a ezitat, ci, riscându-și viața, a transmis cuvântul Domnului, sperând că aceste solii îi vor conduce pe oameni la pocăință și la reformă. Tu, prin cuvintele și viața ta, ești porta-vocea Celui Preaînalt pentru cei din jur? Îți pasă de semenii tăi? Atunci, roagă-te pentru ei, spune-le cu iubire și lacrimi în ochi că Dumnezeu, care îi iubește, dorește eliberarea lor din robia păcatului. Va fi bucuria ta să-i vezi urmându-L și devenind, la rândul lor, mesageri ai Domnului, salvați pentru a salva.

  Dumnezeul lui Amos nu este doar Dumnezeul Israelului din vechime. El conduce și iubește și popoarele din Siria, Tir, Edom, Moab și de oriunde de pe fața pământului de atunci și de azi, pe care le avertizează și le dorește salvate din adâncimile păcatului în care s-au afundat. El este Dumnezeul tuturor națiunilor!

  Cât de actuale sunt mesajele pe care păstorul-profet Amos le primește, le transmite și apoi le scrie pentru Israelul de atunci și de azi: „Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fără să-Și descopere taina Sa slujitorilor Săi proroci” (3:7); „Căutați pe Domnul și veți trăi!” (5:7); „Urâți răul și faceți binele…” (5:15); „Ci dreptatea să curgă ca o apă curgătoare, și neprihănirea, ca un pârâu care nu seacă niciodată!” (5:24); „Pregătește-te să întâlnești pe Dumnezeul tău, Israele!” (4:12).

  Întreabă-te azi: care este felul tău de închinare? Cui îi aparțin inima, timpul, tot ce ai și tot ce ești? Ce mesaj transmiți prin viața ta? Cei ce calcă în urma pașilor tăi vor ajunge, împreună cu tine, în Împărăția cerească? Eu așa îmi doresc. Tu?

  Magdalena Toma, Arad

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...