Amos

  De aceea, îţi voi face astfel, Israele, şi fiindcă îţi voi face astfel, pregăteşte-te să întâlneşti pe Dumnezeul tău, Israele! (Amos 4:12)

  Într-o vreme de apostazie cruntă a lui Israel, cu mai bine de 750 de ani înainte de Hristos, Dumnezeu Îşi avertizează poporul printr-un proroc atipic: Amos. Fără o pregătire tipică, păstor, „culegător de smochine de Egipt”, acesta este chemat din Iuda şi trimis în Israel ca să descopere necredincioşia poporului faţă de Dumnezeu şi să prezică urmările vieţii lor destrăbălate şi apostate. Soliile sale adresate unor cetăţi, ca şi întregului popor, erau privite ca obraznice, îndrăzneţe, calificate ca venind din partea unui incompetent pentru asemenea mesaje. Profeţii erau neglijaţi, preoţii erau oportunişti, în funcţie de împăratul care domnea, motiv pentru care Dumnezeu trimite un păstor ca să ducă mesajul de avertizare pentru poporul Său. Amos, inspirat, vorbeşte cu putere, cunoaşte adevărul şi, în ciuda riscurilor legate de transmiterea unui mesaj agresiv, aspru, nedorit, el îşi îndeplineşte misiunea încredinţată. În ciuda crizei spirituale, Dumnezeu încă mai avea credincioşi în Israel.

  „Niciodată împărăţia lui Israel n-a fost lăsată fără mărturia nobilă a puterii extraordinare a lui Dumnezeu de a salva din păcat. Chiar şi în ceasurile cele mai sumbre, unii aveau să rămână credincioşi Conducătorului lor divin şi, în mijlocul idolatriei, aveau să trăiască fără pată înaintea unui Dumnezeu sfânt.” (Profeţi şi regi, p. 108)

  Chemarea lui Amos adresată lui Israel, de a se pregăti pentru întâlnirea cu Dumnezeu, se aude până astăzi. Astăzi avem Biblia, Cuvântul inspirat, care ne arată, dureros de clar şi desluşit, cum să ne pregătim pentru revenirea lui Isus. Este nevoie de o evaluare realistă a relaţiei noastre cu Hristos. Acceptarea şi prezenţa Lui în viaţa noastră astăzi schimbă totul, deschizând perspectiva veşniciei. Trăim momentele solemne ale unui final de istorie, în care fiecare zi este un semnal, pentru pregătirea întâlnirii noastre cu El.

  Doamne, vreau să fiu al Tău, gata pentru revenirea lui Isus. Ajută-mă astăzi să mai fac un pas spre biruinţă. Îţi mulţumesc pentru că mă asculţi!

  Iosif Suciu, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  Amos - 2018. Este nevoie de o evaluare realistă a relaţiei noastre cu Hristos. Acceptarea şi prezenţa Lui în viaţa noastră astăzi schimbă totul, deschizând perspectiva veşniciei. Trăim momentele solemne ale unui final de istorie, în care fiecare zi este un semnal, pentru pregătirea întâlnirii noastre cu El.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...