Amos

  De aceea, îţi voi face astfel, Israele, şi fiindcă îţi voi face astfel, pregăteşte-te să întâlneşti pe Dumnezeul tău, Israele! (Amos 4:12)

  Într-o vreme de apostazie cruntă a lui Israel, cu mai bine de 750 de ani înainte de Hristos, Dumnezeu Îşi avertizează poporul printr-un proroc atipic: Amos. Fără o pregătire tipică, păstor, „culegător de smochine de Egipt”, acesta este chemat din Iuda şi trimis în Israel ca să descopere necredincioşia poporului faţă de Dumnezeu şi să prezică urmările vieţii lor destrăbălate şi apostate. Soliile sale adresate unor cetăţi, ca şi întregului popor, erau privite ca obraznice, îndrăzneţe, calificate ca venind din partea unui incompetent pentru asemenea mesaje. Profeţii erau neglijaţi, preoţii erau oportunişti, în funcţie de împăratul care domnea, motiv pentru care Dumnezeu trimite un păstor ca să ducă mesajul de avertizare pentru poporul Său. Amos, inspirat, vorbeşte cu putere, cunoaşte adevărul şi, în ciuda riscurilor legate de transmiterea unui mesaj agresiv, aspru, nedorit, el îşi îndeplineşte misiunea încredinţată. În ciuda crizei spirituale, Dumnezeu încă mai avea credincioşi în Israel.

  „Niciodată împărăţia lui Israel n-a fost lăsată fără mărturia nobilă a puterii extraordinare a lui Dumnezeu de a salva din păcat. Chiar şi în ceasurile cele mai sumbre, unii aveau să rămână credincioşi Conducătorului lor divin şi, în mijlocul idolatriei, aveau să trăiască fără pată înaintea unui Dumnezeu sfânt.” (Profeţi şi regi, p. 108)

  Chemarea lui Amos adresată lui Israel, de a se pregăti pentru întâlnirea cu Dumnezeu, se aude până astăzi. Astăzi avem Biblia, Cuvântul inspirat, care ne arată, dureros de clar şi desluşit, cum să ne pregătim pentru revenirea lui Isus. Este nevoie de o evaluare realistă a relaţiei noastre cu Hristos. Acceptarea şi prezenţa Lui în viaţa noastră astăzi schimbă totul, deschizând perspectiva veşniciei. Trăim momentele solemne ale unui final de istorie, în care fiecare zi este un semnal, pentru pregătirea întâlnirii noastre cu El.

  Doamne, vreau să fiu al Tău, gata pentru revenirea lui Isus. Ajută-mă astăzi să mai fac un pas spre biruinţă. Îţi mulţumesc pentru că mă asculţi!

  Iosif Suciu, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  Amos - 2018. Este nevoie de o evaluare realistă a relaţiei noastre cu Hristos. Acceptarea şi prezenţa Lui în viaţa noastră astăzi schimbă totul, deschizând perspectiva veşniciei. Trăim momentele solemne ale unui final de istorie, în care fiecare zi este un semnal, pentru pregătirea întâlnirii noastre cu El.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...