Împăratul din Ninive – cel mai atent rege!

  Lucrul a ajuns la urechea împăratului din Ninive; el s-a sculat de pe scaunul lui de domnie, şi-a scos mantia de pe el, s-a acoperit cu un sac şi a şezut în cenuşă. (Iona 3:6)

  Ninive – oraş falnic pe malul Tigrului, capitala Imperiului Asirian. Era oraşul mare al lui Dumnezeu; era nevoie de trei zile de mers pentru a-l parcurge. Cum era posibil: un oraş plin de răutate să fie al lui Dumnezeu? De ce doreşte mântuirea lor în locul nimicirii lor? De ce le trimite mesaj de avertizare?

  Pe străzile cetății Ninive s-a pornit un zvon inedit pe aripi de vânt, răspândindu-se de pe uliţă pe uliţă. Cine auzea transmitea mai departe: „Încă patruzeci de zile, şi Ninive va fi nimicită!” Astfel, de la omul străzii a ajuns vestea în palatul regal. Era inedit ca un rege să acorde atenţie poveștilor de stradă şi acelor fapte din popor. El, la rândul său, se îmbracă în sac şi cenuşă, vesteşte post, pentru a striga la Dumnezeu şi a se pocăi! Oferă direcţia de mers! Iar poporul îl urmează.

  Spaţiul de activitate al poporului sunt străzile şi casele; iar al regelui este palatul. Fiecare în traiectoria lui a răspuns chemării la mântuire. Eşti lider? Fii atent la veşti şi la popor! Să te afli între ei! Vesteşte post, îmbracă-te în hainele regretului faţă de păcat şi ale pocăinţei! Atenţionează poporul să umble pe calea bună!

  Eşti un simplu creştin? Primeşte sfaturile care îndeamnă la bine ale conducătorilor tăi, ca împreună să gustaţi bunătatea şi harul lui Dumnezeu: Dumnezeu a regretat că a vrut să-i nimicească şi nu i-a distrus. Creştini, alăturaţi-vă acelor conducători care aspiră către eliberare: căci puterea se află în unitate!

  Oricine am fi, în faţa lui Dumnezeu suntem la fel: păcătoşi… Avem nevoie de aceeaşi iertare, de post şi de sac! Nu este nevoie nici de acuzarea poporului, nici de învinuirea regelui; acestea nu aduc rezultate, pocăinţă sau mântuire. Împăratul din Ninive a înţeles ce era de făcut, iar împreună cu el, şi poporul său! Şi au scăpat!

  Dacă primești vreo avertizare sau vreun mesaj salvator care slujeşte binele poporului tău sau pe cel al semenului tău, FII ATENT! DĂ MAI DEPARTE!

  Ferencz Zorgel, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...