Împăratul din Ninive – cel mai atent rege!

  Lucrul a ajuns la urechea împăratului din Ninive; el s-a sculat de pe scaunul lui de domnie, şi-a scos mantia de pe el, s-a acoperit cu un sac şi a şezut în cenuşă. (Iona 3:6)

  Ninive – oraş falnic pe malul Tigrului, capitala Imperiului Asirian. Era oraşul mare al lui Dumnezeu; era nevoie de trei zile de mers pentru a-l parcurge. Cum era posibil: un oraş plin de răutate să fie al lui Dumnezeu? De ce doreşte mântuirea lor în locul nimicirii lor? De ce le trimite mesaj de avertizare?

  Pe străzile cetății Ninive s-a pornit un zvon inedit pe aripi de vânt, răspândindu-se de pe uliţă pe uliţă. Cine auzea transmitea mai departe: „Încă patruzeci de zile, şi Ninive va fi nimicită!” Astfel, de la omul străzii a ajuns vestea în palatul regal. Era inedit ca un rege să acorde atenţie poveștilor de stradă şi acelor fapte din popor. El, la rândul său, se îmbracă în sac şi cenuşă, vesteşte post, pentru a striga la Dumnezeu şi a se pocăi! Oferă direcţia de mers! Iar poporul îl urmează.

  Spaţiul de activitate al poporului sunt străzile şi casele; iar al regelui este palatul. Fiecare în traiectoria lui a răspuns chemării la mântuire. Eşti lider? Fii atent la veşti şi la popor! Să te afli între ei! Vesteşte post, îmbracă-te în hainele regretului faţă de păcat şi ale pocăinţei! Atenţionează poporul să umble pe calea bună!

  Eşti un simplu creştin? Primeşte sfaturile care îndeamnă la bine ale conducătorilor tăi, ca împreună să gustaţi bunătatea şi harul lui Dumnezeu: Dumnezeu a regretat că a vrut să-i nimicească şi nu i-a distrus. Creştini, alăturaţi-vă acelor conducători care aspiră către eliberare: căci puterea se află în unitate!

  Oricine am fi, în faţa lui Dumnezeu suntem la fel: păcătoşi… Avem nevoie de aceeaşi iertare, de post şi de sac! Nu este nevoie nici de acuzarea poporului, nici de învinuirea regelui; acestea nu aduc rezultate, pocăinţă sau mântuire. Împăratul din Ninive a înţeles ce era de făcut, iar împreună cu el, şi poporul său! Şi au scăpat!

  Dacă primești vreo avertizare sau vreun mesaj salvator care slujeşte binele poporului tău sau pe cel al semenului tău, FII ATENT! DĂ MAI DEPARTE!

  Ferencz Zorgel, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Împăratul din Ninive - cel mai atent rege! - 2018. Oricine am fi, în faţa lui Dumnezeu suntem la fel: păcătoşi… Avem nevoie de aceeaşi iertare, de post şi de sac! Nu este nevoie nici de acuzarea poporului, nici de învinuirea regelui; acestea nu aduc rezultate, pocăinţă sau mântuire. Împăratul din Ninive a înţeles ce era de făcut, iar împreună cu el, şi poporul său! Şi au scăpat!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....