Împăratul din Ninive – cel mai atent rege!

  Lucrul a ajuns la urechea împăratului din Ninive; el s-a sculat de pe scaunul lui de domnie, şi-a scos mantia de pe el, s-a acoperit cu un sac şi a şezut în cenuşă. (Iona 3:6)

  Ninive – oraş falnic pe malul Tigrului, capitala Imperiului Asirian. Era oraşul mare al lui Dumnezeu; era nevoie de trei zile de mers pentru a-l parcurge. Cum era posibil: un oraş plin de răutate să fie al lui Dumnezeu? De ce doreşte mântuirea lor în locul nimicirii lor? De ce le trimite mesaj de avertizare?

  Pe străzile cetății Ninive s-a pornit un zvon inedit pe aripi de vânt, răspândindu-se de pe uliţă pe uliţă. Cine auzea transmitea mai departe: „Încă patruzeci de zile, şi Ninive va fi nimicită!” Astfel, de la omul străzii a ajuns vestea în palatul regal. Era inedit ca un rege să acorde atenţie poveștilor de stradă şi acelor fapte din popor. El, la rândul său, se îmbracă în sac şi cenuşă, vesteşte post, pentru a striga la Dumnezeu şi a se pocăi! Oferă direcţia de mers! Iar poporul îl urmează.

  Spaţiul de activitate al poporului sunt străzile şi casele; iar al regelui este palatul. Fiecare în traiectoria lui a răspuns chemării la mântuire. Eşti lider? Fii atent la veşti şi la popor! Să te afli între ei! Vesteşte post, îmbracă-te în hainele regretului faţă de păcat şi ale pocăinţei! Atenţionează poporul să umble pe calea bună!

  Eşti un simplu creştin? Primeşte sfaturile care îndeamnă la bine ale conducătorilor tăi, ca împreună să gustaţi bunătatea şi harul lui Dumnezeu: Dumnezeu a regretat că a vrut să-i nimicească şi nu i-a distrus. Creştini, alăturaţi-vă acelor conducători care aspiră către eliberare: căci puterea se află în unitate!

  Oricine am fi, în faţa lui Dumnezeu suntem la fel: păcătoşi… Avem nevoie de aceeaşi iertare, de post şi de sac! Nu este nevoie nici de acuzarea poporului, nici de învinuirea regelui; acestea nu aduc rezultate, pocăinţă sau mântuire. Împăratul din Ninive a înţeles ce era de făcut, iar împreună cu el, şi poporul său! Şi au scăpat!

  Dacă primești vreo avertizare sau vreun mesaj salvator care slujeşte binele poporului tău sau pe cel al semenului tău, FII ATENT! DĂ MAI DEPARTE!

  Ferencz Zorgel, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Împăratul din Ninive - cel mai atent rege! - 2018. Oricine am fi, în faţa lui Dumnezeu suntem la fel: păcătoşi… Avem nevoie de aceeaşi iertare, de post şi de sac! Nu este nevoie nici de acuzarea poporului, nici de învinuirea regelui; acestea nu aduc rezultate, pocăinţă sau mântuire. Împăratul din Ninive a înţeles ce era de făcut, iar împreună cu el, şi poporul său! Şi au scăpat!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...