Țefania

  Domnul, Dumnezeul tău, este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui şi nu va mai putea de veselie pentru tine. (Ţefania 3:17)

  Cu mai bine de 600 de ani înainte de Hristos, odată cu reformele spirituale ale lui Iosia, prorocul devine un promotor puternic al reformelor spirituale iniţiate de împărat. Ţefania este nemulţumit de prima fază a reformei şi insistă la continuarea ei, mai ales când preotul Hilchia găseşte cartea Legii. Nemulţumit cu felul înfăptuirii reînnoirii spirituale, Ţefania condamnă nestatornicia, continuarea unor practici idoleşti ca şi păcatele ascunse, vorbind despre venirea zilei Domnului, în care El va răsplăti fiecăruia potrivit faptelor săvârşite. Dincolo de aceasta, el proclamă vremea de îndurare şi slavă a lui Dumnezeu. Este vremea când Dumnezeu este gata să intervină pentru copiii Lui în orice situaţie, dacă aceştia se întorc la El cu toată inima.

  Era singurul lor fiu. De tânăr se obişnuise cu băutura. Marea parte a câştigului său era cheltuit pe acest viciu. Părinţii lui, credincioşi, îl sfătuiau, se rugau pentru el, dar fără rezultat. În urma unor seminare biblice, aproape a reuşit să renunţe la alcool. În cele din urmă s-a botezat. Viciul a continuat. Speranţa părinţilor s-a risipit. A venit momentul căsătoriei. O nouă speranţă în urma rugăciunilor. Lipsa de perseverenţă l-a doborât iarăşi, generând mari probleme şi în relaţia de cuplu.

  Cam aşa răspundea Israel la apelurile lui Dumnezeu de reformă spirituală. Vremea lui Ţefania este un argument relevant.

  Nu este oare şi astăzi aceeaşi problemă cu starea spirituală? Promisiunile făcute în momentul acceptării lui Isus, de cele mai multe ori, sunt uitate. Comportamentul nepotrivit este scuzat cu explicaţii privind ispitele lumii, condiţiile de viaţă şi posibilităţile precare. Dumnezeu a făgăduit să fie prezent, să ajute, să binecuvânteze şi să cânte de bucurie (cuvântul „veselie” din textul biblic se traduce şi cu „cântec”), pentru fiecare convertit cu adevărat. Astăzi, Domnul vrea să cânte de bucurie pentru tine. Ascultă!

  Doamne, ajută-ne să ajungem să învăţăm din lecţiile trecutului, ca să fim statornici lângă Tine!

  Iosif Suciu, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  Țefania - 2018. Promisiunile făcute în momentul acceptării lui Isus, de cele mai multe ori, sunt uitate. Comportamentul nepotrivit este scuzat cu explicaţii privind ispitele lumii, condiţiile de viaţă şi posibilităţile precare. Dumnezeu a făgăduit să fie prezent, să ajute, să binecuvânteze şi să cânte de bucurie, pentru fiecare convertit cu adevărat.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...