Țefania

  Domnul, Dumnezeul tău, este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui şi nu va mai putea de veselie pentru tine. (Ţefania 3:17)

  Cu mai bine de 600 de ani înainte de Hristos, odată cu reformele spirituale ale lui Iosia, prorocul devine un promotor puternic al reformelor spirituale iniţiate de împărat. Ţefania este nemulţumit de prima fază a reformei şi insistă la continuarea ei, mai ales când preotul Hilchia găseşte cartea Legii. Nemulţumit cu felul înfăptuirii reînnoirii spirituale, Ţefania condamnă nestatornicia, continuarea unor practici idoleşti ca şi păcatele ascunse, vorbind despre venirea zilei Domnului, în care El va răsplăti fiecăruia potrivit faptelor săvârşite. Dincolo de aceasta, el proclamă vremea de îndurare şi slavă a lui Dumnezeu. Este vremea când Dumnezeu este gata să intervină pentru copiii Lui în orice situaţie, dacă aceştia se întorc la El cu toată inima.

  Era singurul lor fiu. De tânăr se obişnuise cu băutura. Marea parte a câştigului său era cheltuit pe acest viciu. Părinţii lui, credincioşi, îl sfătuiau, se rugau pentru el, dar fără rezultat. În urma unor seminare biblice, aproape a reuşit să renunţe la alcool. În cele din urmă s-a botezat. Viciul a continuat. Speranţa părinţilor s-a risipit. A venit momentul căsătoriei. O nouă speranţă în urma rugăciunilor. Lipsa de perseverenţă l-a doborât iarăşi, generând mari probleme şi în relaţia de cuplu.

  Cam aşa răspundea Israel la apelurile lui Dumnezeu de reformă spirituală. Vremea lui Ţefania este un argument relevant.

  Nu este oare şi astăzi aceeaşi problemă cu starea spirituală? Promisiunile făcute în momentul acceptării lui Isus, de cele mai multe ori, sunt uitate. Comportamentul nepotrivit este scuzat cu explicaţii privind ispitele lumii, condiţiile de viaţă şi posibilităţile precare. Dumnezeu a făgăduit să fie prezent, să ajute, să binecuvânteze şi să cânte de bucurie (cuvântul „veselie” din textul biblic se traduce şi cu „cântec”), pentru fiecare convertit cu adevărat. Astăzi, Domnul vrea să cânte de bucurie pentru tine. Ascultă!

  Doamne, ajută-ne să ajungem să învăţăm din lecţiile trecutului, ca să fim statornici lângă Tine!

  Iosif Suciu, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  Țefania - 2018. Promisiunile făcute în momentul acceptării lui Isus, de cele mai multe ori, sunt uitate. Comportamentul nepotrivit este scuzat cu explicaţii privind ispitele lumii, condiţiile de viaţă şi posibilităţile precare. Dumnezeu a făgăduit să fie prezent, să ajute, să binecuvânteze şi să cânte de bucurie, pentru fiecare convertit cu adevărat.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...