Zaharia, tatăl lui Ioan Botezătorul

  Iată că vei fi mut şi nu vei putea vorbi până în ziua când se vor întâmpla aceste lucruri, pentru că n-ai crezut cuvintele mele care se vor împlini la vremea lor. (Luca 1:20)

  Cum se poate întâmpla ca un preot al Domnului, înaintat în vârstă, care se roagă și este declarat neprihănit, viitorul tată al unui mare profet, în momentul când i se arată îngerul, dovedește necredință cerând un semn? Pe de o parte, Zaharia era om ca mine și ca tine. El trebuia să crească spiritual, la fel ca mine și ca tine. Din punct de vedere omenesc, era imposibil să aibă un fiu; dar aici este intervenția Atotputerniciei dovedită în trecut prin nașterea lui Isaac, fiul lui Avraam. Pe de altă parte, nu putem spune că Zaharia era necredincios lui Dumnezeu; el dovedește necredință doar în această chestiune – nașterea unui fiu la bătrânețe – cerând un semn.

  Ce semne ne îndeamnă să-L alegem pe Dumnezeu? Cred că semnele exterioare ne pot influența puțin. Ceea ce ar trebui să ne motiveze la aceasta este dragostea, bunătatea și mântuirea oferite gratis de Hristos, așa cum sunt descrise în Biblie (vezi Romani 2:4; 1 Corinteni 2:2; Isaia 53:5; 1 Corinteni 13:4).

  Atunci când cere un semn, Zaharia se așteaptă la un semn favorabil. Dumnezeu însă îi dă un semn neașteptat, nedorit, și anume el nu va mai putea vorbi, va fi mut până se va naște copilul. Se aseamănă oarecum cu profetul Ezechiel care, de asemenea, rămâne mut. El slujește drept caz ilustrativ: își pierde soția și rămâne mut până la împlinirea profeției despre cucerirea Ierusalimului – acestea slujind drept semne pentru popor (Ezechiel 24).

  V-ați gândit că Dumnezeu vrea să mă folosească pe mine și pe tine ca să fim semne veritabile în această lume depravată? Prin stilul nostru de viață, putem arăta lumii că suntem oameni de caracter, ascultători de Dumnezeu și iubitori de oameni… Nu doar simpla acceptare a Sabatului ar trebui să fie semnul între noi și Dumnezeu (Ezechiel 20:12, 20), ci mai degrabă păzirea Sabatului ar trebui să fie un semn al credinței noastre văzut de alții. Alege astăzi să fii un semn al iubirii Lui printre oameni.

  „Un creștin amabil și curtenitor este cel mai puternic argument care poate fi adus în favoarea creștinismului.” (Slujitorii Evangheliei, p. 122, orig.)

  Marcel Cătinean, pastor, Conferinţa Transilvania de Nord

  Zaharia, tatăl lui Ioan Botezătorul - 2018. Nu doar simpla acceptare a Sabatului ar trebui să fie semnul între noi și Dumnezeu (Ezechiel 20:12, 20), ci mai degrabă păzirea Sabatului ar trebui să fie un semn al credinței noastre văzut de alții. Alege astăzi să fii un semn al iubirii Lui printre oameni.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...