Zaharia, tatăl lui Ioan Botezătorul

  Iată că vei fi mut şi nu vei putea vorbi până în ziua când se vor întâmpla aceste lucruri, pentru că n-ai crezut cuvintele mele care se vor împlini la vremea lor. (Luca 1:20)

  Cum se poate întâmpla ca un preot al Domnului, înaintat în vârstă, care se roagă și este declarat neprihănit, viitorul tată al unui mare profet, în momentul când i se arată îngerul, dovedește necredință cerând un semn? Pe de o parte, Zaharia era om ca mine și ca tine. El trebuia să crească spiritual, la fel ca mine și ca tine. Din punct de vedere omenesc, era imposibil să aibă un fiu; dar aici este intervenția Atotputerniciei dovedită în trecut prin nașterea lui Isaac, fiul lui Avraam. Pe de altă parte, nu putem spune că Zaharia era necredincios lui Dumnezeu; el dovedește necredință doar în această chestiune – nașterea unui fiu la bătrânețe – cerând un semn.

  Ce semne ne îndeamnă să-L alegem pe Dumnezeu? Cred că semnele exterioare ne pot influența puțin. Ceea ce ar trebui să ne motiveze la aceasta este dragostea, bunătatea și mântuirea oferite gratis de Hristos, așa cum sunt descrise în Biblie (vezi Romani 2:4; 1 Corinteni 2:2; Isaia 53:5; 1 Corinteni 13:4).

  Atunci când cere un semn, Zaharia se așteaptă la un semn favorabil. Dumnezeu însă îi dă un semn neașteptat, nedorit, și anume el nu va mai putea vorbi, va fi mut până se va naște copilul. Se aseamănă oarecum cu profetul Ezechiel care, de asemenea, rămâne mut. El slujește drept caz ilustrativ: își pierde soția și rămâne mut până la împlinirea profeției despre cucerirea Ierusalimului – acestea slujind drept semne pentru popor (Ezechiel 24).

  V-ați gândit că Dumnezeu vrea să mă folosească pe mine și pe tine ca să fim semne veritabile în această lume depravată? Prin stilul nostru de viață, putem arăta lumii că suntem oameni de caracter, ascultători de Dumnezeu și iubitori de oameni… Nu doar simpla acceptare a Sabatului ar trebui să fie semnul între noi și Dumnezeu (Ezechiel 20:12, 20), ci mai degrabă păzirea Sabatului ar trebui să fie un semn al credinței noastre văzut de alții. Alege astăzi să fii un semn al iubirii Lui printre oameni.

  „Un creștin amabil și curtenitor este cel mai puternic argument care poate fi adus în favoarea creștinismului.” (Slujitorii Evangheliei, p. 122, orig.)

  Marcel Cătinean, pastor, Conferinţa Transilvania de Nord

  Zaharia, tatăl lui Ioan Botezătorul - 2018. Nu doar simpla acceptare a Sabatului ar trebui să fie semnul între noi și Dumnezeu (Ezechiel 20:12, 20), ci mai degrabă păzirea Sabatului ar trebui să fie un semn al credinței noastre văzut de alții. Alege astăzi să fii un semn al iubirii Lui printre oameni.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?