Elisabeta

  Amândoi erau neprihăniți înaintea lui Dumnezeu și păzeau fără pată toate poruncile și toate rânduielile Domnului. (Luca 1:6)

  Vă invit să poposim astăzi în casa luminoasă și primitoare a unei familii în care încă nu se auzise „cântec dulce de copil”. Iată, ne întâmpină în prag Zaharia și Elisabeta și, cu un zâmbet larg și cordial, ne invită înăuntru. Aflăm că el era preot, „din ceata lui Abia” și slujea „la rândul cetei lui” (a opta din cele douăzeci și patru) în Templul din Ierusalim. Elisabeta era din fetele lui Aaron, provenind, de asemenea, din familie preoțească. „Prin viața lor liniștită și sfântă, lumina credinței strălucea ca o stea în mijlocul întunericului acelor vremuri rele” (Viața lui Iisus, ed. 2015, p. 72). Amândoi făceau parte din acel mic grup care studia cu râvnă profețiile și aștepta venirea lui Mesia. Pentru ei, neprihănirea era mai mult decât o strictă conformare exterioară față de Lege; era o închinare „în duh și adevăr” și cuprindea toate aspectele vieții lor, o neprihănire aprobată de Cer. Din acest cerc mic, ales, mai făceau parte Iosif și Maria (Matei 1:19; Luca 1:38) și Simeon și Ana (Luca 2:25-26,37-38). Eu și tu facem astăzi parte dintre cei consacrați Domnului în totul totului tot?

  Elisabeta și Zaharia s-au rugat an după an pentru venirea Răscumpărătorului. Arde necurmat flacăra rugăciunii noastre astăzi pentru revenirea în slavă a acestui minunat Răscumpărător?

  Dar calea pentru acest eveniment trebuie pregătită acum și trebuia pregătită și acum două milenii. Elisabeta a fost rânduită de Cer să dea naștere lui Ioan, „glasul celui ce strigă în pustie: «Neteziți calea Domnului!»” Pentru că un astfel de sol trebuia să fie sfânt, Elisabeta i-a dat o educație aleasă și „din copilărie i-a arătat fără încetare lucrarea pe care o avea de făcut” (Ibidem, p. 76). S-a rugat cu el și pentru el. I-a repetat adeseori chemarea lui de nazireu și condițiile ca Duhul Sfânt să locuiască în templul vieții sale și să-l inspire în transmiterea soliilor Lui. Ce fel de educație oferi copiilor tăi? Vor deveni ei soli neînfricați ai revenirii Domnului Hristos, plini de Duhul Sfânt?

  Îți doresc să fii o nobilă „Elisabeta” a acestui timp și, împreună cu alesul inimii tale, „să păziți fără pată toate poruncile și toate rânduielile Domnului!”

  Magdalena Toma, Arad

  Elisabeta - 2018. Elisabeta s-a rugat cu Ioan și pentru el. I-a repetat adeseori chemarea lui de nazireu și condițiile ca Duhul Sfânt să locuiască în templul vieții sale și să-l inspire în transmiterea soliilor Lui. Ce fel de educație oferi copiilor tăi? Vor deveni ei soli neînfricați ai revenirii Domnului Hristos, plini de Duhul Sfânt?
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...