Elisabeta

  Amândoi erau neprihăniți înaintea lui Dumnezeu și păzeau fără pată toate poruncile și toate rânduielile Domnului. (Luca 1:6)

  Vă invit să poposim astăzi în casa luminoasă și primitoare a unei familii în care încă nu se auzise „cântec dulce de copil”. Iată, ne întâmpină în prag Zaharia și Elisabeta și, cu un zâmbet larg și cordial, ne invită înăuntru. Aflăm că el era preot, „din ceata lui Abia” și slujea „la rândul cetei lui” (a opta din cele douăzeci și patru) în Templul din Ierusalim. Elisabeta era din fetele lui Aaron, provenind, de asemenea, din familie preoțească. „Prin viața lor liniștită și sfântă, lumina credinței strălucea ca o stea în mijlocul întunericului acelor vremuri rele” (Viața lui Iisus, ed. 2015, p. 72). Amândoi făceau parte din acel mic grup care studia cu râvnă profețiile și aștepta venirea lui Mesia. Pentru ei, neprihănirea era mai mult decât o strictă conformare exterioară față de Lege; era o închinare „în duh și adevăr” și cuprindea toate aspectele vieții lor, o neprihănire aprobată de Cer. Din acest cerc mic, ales, mai făceau parte Iosif și Maria (Matei 1:19; Luca 1:38) și Simeon și Ana (Luca 2:25-26,37-38). Eu și tu facem astăzi parte dintre cei consacrați Domnului în totul totului tot?

  Elisabeta și Zaharia s-au rugat an după an pentru venirea Răscumpărătorului. Arde necurmat flacăra rugăciunii noastre astăzi pentru revenirea în slavă a acestui minunat Răscumpărător?

  Dar calea pentru acest eveniment trebuie pregătită acum și trebuia pregătită și acum două milenii. Elisabeta a fost rânduită de Cer să dea naștere lui Ioan, „glasul celui ce strigă în pustie: «Neteziți calea Domnului!»” Pentru că un astfel de sol trebuia să fie sfânt, Elisabeta i-a dat o educație aleasă și „din copilărie i-a arătat fără încetare lucrarea pe care o avea de făcut” (Ibidem, p. 76). S-a rugat cu el și pentru el. I-a repetat adeseori chemarea lui de nazireu și condițiile ca Duhul Sfânt să locuiască în templul vieții sale și să-l inspire în transmiterea soliilor Lui. Ce fel de educație oferi copiilor tăi? Vor deveni ei soli neînfricați ai revenirii Domnului Hristos, plini de Duhul Sfânt?

  Îți doresc să fii o nobilă „Elisabeta” a acestui timp și, împreună cu alesul inimii tale, „să păziți fără pată toate poruncile și toate rânduielile Domnului!”

  Magdalena Toma, Arad

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...