Învățând ascultarea și supunerea de la Maria

  Maria a zis: „Iată, roaba Domnului, facă-mi-se după cuvintele tale!” Şi îngerul a plecat de la ea. (Luca 1:38)

  Maria, mama Domnului, a primit vizita unui sol ceresc ce-i vestește ceva cu totul deosebit. Este descoperirea dorinței lui Dumnezeu de a folosi persoana, darurile și credința ei pentru realizarea marelui plan al mântuirii. Un plan imposibil de acceptat fără o credință puternică în Dumnezeu. Probabil că puțini am meditat la răspunsul pe care îl dă Maria, arătând cât de importantă este pentru ea ascultarea de Dumnezeu, ignorând posibilele prejudicii de imagine din partea societății, a conducătorilor religioși și a tuturor celorlalți care o cunoșteau. Maria trăia în sătucul de munte în care toți oamenii se cunoșteau între ei și tot ce avea să i se întâmple nu rămânea fără repercusiuni, deoarece majoritatea celor ce au aflat vestea nu puteau să accepte intervenția divină și supranaturală asupra acestei femei. În pofida tuturor acestor realități, Maria spune: „Iată, roaba Domnului, facă-mi-se după cuvintele tale!”

  Nu de puține ori ne confruntăm cu situația de a alege între a face voia lui Dumnezeu sau a face voia noastră sau a celor din apropierea noastră. Poate este nevoie să recunoaștem cât de des am sacrificat ascultarea de voința divină în detrimentul părerilor oamenilor sau a confortului personal. Acesta este punctul esențial în care drumul nostru cu Dumnezeu în viață trebuie să cunoască o schimbare în sensul de a înceta să punem pe un loc secundar chemarea lui Dumnezeu, lăsându-ne influențați de părerile și opinia oamenilor. Ucenicia, împlinirea voinței divine, solicită din partea noastră ascultare și spirit de sacrificiu; vom fi dispuși să ne însușim această lecție de umilință și ascultare deplină pentru a permite Providenței divine să-Și desăvârșească planul cu viața noastră?

  Ce schimbare ar putea aduce în viața noastră o atitudine umilă, asemenea Mariei din textul nostru de azi?

  Cum s-ar schimba obiceiurile și viața noastră dacă ar fi aleasă această umilă poziție în viața celor ce reprezentăm azi poporul Legământului?

  În bunătatea lui Dumnezeu suntem așteptați să renunțăm în această dimineață la mândrie, la spiritul lumesc, la egoism, permițându-I Duhului Sfânt al lui Dumnezeu să ne ia în stăpânire și să-Și desăvârșească voința cu fiecare dintre noi.

  Gheorghe Urdaș, pastor, Conferinţa Transilvania de Nord

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...