Învățând ascultarea și supunerea de la Maria

  Maria a zis: „Iată, roaba Domnului, facă-mi-se după cuvintele tale!” Şi îngerul a plecat de la ea. (Luca 1:38)

  Maria, mama Domnului, a primit vizita unui sol ceresc ce-i vestește ceva cu totul deosebit. Este descoperirea dorinței lui Dumnezeu de a folosi persoana, darurile și credința ei pentru realizarea marelui plan al mântuirii. Un plan imposibil de acceptat fără o credință puternică în Dumnezeu. Probabil că puțini am meditat la răspunsul pe care îl dă Maria, arătând cât de importantă este pentru ea ascultarea de Dumnezeu, ignorând posibilele prejudicii de imagine din partea societății, a conducătorilor religioși și a tuturor celorlalți care o cunoșteau. Maria trăia în sătucul de munte în care toți oamenii se cunoșteau între ei și tot ce avea să i se întâmple nu rămânea fără repercusiuni, deoarece majoritatea celor ce au aflat vestea nu puteau să accepte intervenția divină și supranaturală asupra acestei femei. În pofida tuturor acestor realități, Maria spune: „Iată, roaba Domnului, facă-mi-se după cuvintele tale!”

  Nu de puține ori ne confruntăm cu situația de a alege între a face voia lui Dumnezeu sau a face voia noastră sau a celor din apropierea noastră. Poate este nevoie să recunoaștem cât de des am sacrificat ascultarea de voința divină în detrimentul părerilor oamenilor sau a confortului personal. Acesta este punctul esențial în care drumul nostru cu Dumnezeu în viață trebuie să cunoască o schimbare în sensul de a înceta să punem pe un loc secundar chemarea lui Dumnezeu, lăsându-ne influențați de părerile și opinia oamenilor. Ucenicia, împlinirea voinței divine, solicită din partea noastră ascultare și spirit de sacrificiu; vom fi dispuși să ne însușim această lecție de umilință și ascultare deplină pentru a permite Providenței divine să-Și desăvârșească planul cu viața noastră?

  Ce schimbare ar putea aduce în viața noastră o atitudine umilă, asemenea Mariei din textul nostru de azi?

  Cum s-ar schimba obiceiurile și viața noastră dacă ar fi aleasă această umilă poziție în viața celor ce reprezentăm azi poporul Legământului?

  În bunătatea lui Dumnezeu suntem așteptați să renunțăm în această dimineață la mândrie, la spiritul lumesc, la egoism, permițându-I Duhului Sfânt al lui Dumnezeu să ne ia în stăpânire și să-Și desăvârșească voința cu fiecare dintre noi.

  Gheorghe Urdaș, pastor, Conferinţa Transilvania de Nord

  Învățând ascultarea și supunerea de la Maria - 2018. În bunătatea lui Dumnezeu suntem așteptați să renunțăm în această dimineață la mândrie, la spiritul lumesc, la egoism, permițându-I Duhului Sfânt al lui Dumnezeu să ne ia în stăpânire și să-Și desăvârșească voința cu fiecare dintre noi.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...