Articolul precedentSă-i facem bine aproapelui nostru
  Articolul următorSă lucrăm cu iubire

  Iosif, soțul Mariei

  Iosif, bărbatul ei, era un om neprihănit şi nu voia s-o facă de ruşine înaintea lumii, de aceea şi-a pus de gând s-o lase pe ascuns. (Matei 1:19)

  În dimineaţa aceasta aş dori să te invit să privim viaţa unui om simplu, asemănător cu tine şi cu mine, dar despre care Biblia spune că era neprihănit şi care a fost o unealtă în lucrarea de întrupare a Fiului lui Dumnezeu.

  Studiind cele câteva texte biblice care ne vorbesc despre Iosif şi lucrarea sa, descopăr câteva adevăruri şi principii cu privire la neprihănire:

  1. Neprihănirea se vede în zile de criză!

  În ciuda faptului că, din punct de vedere al aparenţelor, Iosif se consideră trădat, înşelat şi înjosit, el nu acţionează din instinct, nu se grăbeşte să ia o decizie prin care să ceară o răzbunare, din orgoliul de bărbat rănit, el aşteaptă un timp; noaptea se dovedeşte a fi un sfetnic bun şi pentru el. După ce se gândeşte, hotărăşte să acţioneze astfel încât să nu aducă prejudicii Mariei.

  Descopăr că a fi neprihănit înseamnă să nu fii preocupat de răzbunare, să nu cauţi distrugerea celorlalţi, să aştepţi răspuns de la Dumnezeu şi să fii dispus să te sacrifici pentru binele celorlalţi şi pentru Dumnezeu.

  Este inevitabilă întrebarea: Dacă aş fi fost eu sau tu în locul lui Iosif, s-ar mai fi născut Isus din Maria sau ar fi fost omorât cu pietre odată cu aceasta, ca rod al dorinţei de răzbunare?

  2. Neprihănirea se vede în dispoziţia de a asculta de Dumnezeu şi în organizarea priorităţilor.

  Dumnezeu comunică cu Iosif prin vise de cel puţin patru ori. El îl cheamă pe Iosif să ia acasă la el pe Maria (Matei 1:20-24), să fugă în Egipt cu Pruncul Isus (Matei 2:13-14), să se întoarcă din Egipt (2:19-21), să plece în părţile Galileei şi să locuiască acolo (2:22-23). În ciuda faptului că aceste chemări divine însemnau disconfort şi jertfă personală, Iosif se grăbeşte să împlinească Cuvântul lui Dumnezeu şi face o prioritate din ascultarea şi împlinirea lor. Acţionează imediat! Viaţa neprihănită ilustrează cuvintele lui Isus: „Dacă mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele” (Ioan 14:15) şi „căutaţi mai întâi Împărăţia cerurilor” (Matei 6:33).

  Doresc ca astăzi viaţa ta să „miroasă” a neprihănire prin modul în care acţionezi faţă de cei care te vor răni şi din modul în care îţi faci agenda.

  Liviu Bădescu, pastor Romanian SDA Montreal

  Iosif, soțul Mariei - 2018. Doresc ca astăzi viaţa ta să „miroasă” a neprihănire prin modul în care acţionezi faţă de cei care te vor răni şi din modul în care îţi faci agenda.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...