Articolul precedentSă-i facem bine aproapelui nostru
  Articolul următorSă lucrăm cu iubire

  Iosif, soțul Mariei

  Iosif, bărbatul ei, era un om neprihănit şi nu voia s-o facă de ruşine înaintea lumii, de aceea şi-a pus de gând s-o lase pe ascuns. (Matei 1:19)

  În dimineaţa aceasta aş dori să te invit să privim viaţa unui om simplu, asemănător cu tine şi cu mine, dar despre care Biblia spune că era neprihănit şi care a fost o unealtă în lucrarea de întrupare a Fiului lui Dumnezeu.

  Studiind cele câteva texte biblice care ne vorbesc despre Iosif şi lucrarea sa, descopăr câteva adevăruri şi principii cu privire la neprihănire:

  1. Neprihănirea se vede în zile de criză!

  În ciuda faptului că, din punct de vedere al aparenţelor, Iosif se consideră trădat, înşelat şi înjosit, el nu acţionează din instinct, nu se grăbeşte să ia o decizie prin care să ceară o răzbunare, din orgoliul de bărbat rănit, el aşteaptă un timp; noaptea se dovedeşte a fi un sfetnic bun şi pentru el. După ce se gândeşte, hotărăşte să acţioneze astfel încât să nu aducă prejudicii Mariei.

  Descopăr că a fi neprihănit înseamnă să nu fii preocupat de răzbunare, să nu cauţi distrugerea celorlalţi, să aştepţi răspuns de la Dumnezeu şi să fii dispus să te sacrifici pentru binele celorlalţi şi pentru Dumnezeu.

  Este inevitabilă întrebarea: Dacă aş fi fost eu sau tu în locul lui Iosif, s-ar mai fi născut Isus din Maria sau ar fi fost omorât cu pietre odată cu aceasta, ca rod al dorinţei de răzbunare?

  2. Neprihănirea se vede în dispoziţia de a asculta de Dumnezeu şi în organizarea priorităţilor.

  Dumnezeu comunică cu Iosif prin vise de cel puţin patru ori. El îl cheamă pe Iosif să ia acasă la el pe Maria (Matei 1:20-24), să fugă în Egipt cu Pruncul Isus (Matei 2:13-14), să se întoarcă din Egipt (2:19-21), să plece în părţile Galileei şi să locuiască acolo (2:22-23). În ciuda faptului că aceste chemări divine însemnau disconfort şi jertfă personală, Iosif se grăbeşte să împlinească Cuvântul lui Dumnezeu şi face o prioritate din ascultarea şi împlinirea lor. Acţionează imediat! Viaţa neprihănită ilustrează cuvintele lui Isus: „Dacă mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele” (Ioan 14:15) şi „căutaţi mai întâi Împărăţia cerurilor” (Matei 6:33).

  Doresc ca astăzi viaţa ta să „miroasă” a neprihănire prin modul în care acţionezi faţă de cei care te vor răni şi din modul în care îţi faci agenda.

  Liviu Bădescu, pastor Romanian SDA Montreal

  Iosif, soțul Mariei - 2018. Doresc ca astăzi viaţa ta să „miroasă” a neprihănire prin modul în care acţionezi faţă de cei care te vor răni şi din modul în care îţi faci agenda.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...