Articolul precedentSă lucrăm cu iubire
  Articolul următorApărători ai credinței

  Păstorii din Betleem

  În ţinutul acela, erau nişte păstori care stăteau afară, în câmp, şi făceau de strajă noaptea împrejurul turmei lor. (Luca 2:8)

  Când Hristos a venit pe pământ, îngerii așteptau să vadă cum Îl va primi poporul lui Dumnezeu pe Fiul Său. Mergând în templu, unde sacrificiul de dimineață și de seară arăta zilnic spre Mielul lui Dumnezeu, au fost dezamăgiți să descopere că nu se face nicio pregătire pentru primirea Sa. Aceeași indiferență stăpânea toată țara. Solii cerești au trecut pe lângă şcolile profeţilor, palatele regilor, dar nu s-au înfăţişat lor, ci păstorilor umili, care îşi păzeau turmele.

  Ce aveau acești păstori diferit față de conducătorii poporului iudeu? Ei făceau parte din micul număr de credincioși care așteptau mântuirea Ierusalimului. Deși ceilalți îi priveau ca pe niște simpli păstori, Dumnezeu îi găsea credincioși și devotați lucrării încredințate. Privind la meseria lor, preoții nu îi considerau vrednici pentru a primi mesajul divin. Însă Dumnezeu, privind la inimile lor, știa că sunt dispuși să împărtășească Evanghelia.

  Dumnezeu caută și astăzi persoane credincioase. El caută printre directori, medici, pastori și printre aceia care îndeplinesc cele mai umile slujbe. Va găsi pe cineva care să lucreze cu credincioșie? El l-a găsit pe Ghedeon la aria de treierat, iar pe Elisei l-a chemat de la coarnele plugului pentru a le încredința lucrări mai mari.

  De ce a ales Dumnezeu niște păstori umili? Pentru că „în orele acelea de linişte, ei vorbeau împreună despre Mântuitorul făgăduit şi se rugau pentru venirea Împăratului pe tronul lui David.” (Hristos, Lumina lumii, p. 47.3)

  În lucrarea simplă pe care o îndeplineau, mintea lor se îndrepta spre lucruri profunde, nelăsând ca timpul să le fie umplut cu discuții josnice. Astăzi, în timp ce noi lucrăm în birou sau într-un atelier prăfuit, să nu uităm că Hristos Se află în Sfânta Sfintelor. Este Dumnezeu în centrul discuțiilor tale? Te-ar alege pe tine îngerii pentru a-ți descoperi slava Lui?

  Auraș Drăguț, student Institutul Teologic Adventist – Cernica

  Păstorii din Betleem - 2018. În lucrarea simplă pe care o îndeplineau, mintea lor se îndrepta spre lucruri profunde, nelăsând ca timpul să le fie umplut cu discuții josnice. Astăzi, în timp ce noi lucrăm în birou sau într-un atelier prăfuit, să nu uităm că Hristos Se află în Sfânta Sfintelor. Este Dumnezeu în centrul discuțiilor tale?
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...