Înțelepții din Răsărit

  Iată ca au venit nişte magi din Răsărit la Ierusalim şi au întrebat: „Unde este Împăratul de curând născut al iudeilor? Fiindcă I-am văzut steaua în Răsărit şi am venit să ne închinăm Lui.” (Matei 2:1-2)

  Sfânta Scriptură nu dă prea multe informaţii despre originea şi ocupaţia acestor bărbaţi care au venit să se închine Mântuitorului lumii. Dar căutarea insistentă a Împăratului de curând născut al iudeilor în circumstanţele descrise de evanghelistul Matei ne uimeşte pe noi, cei care credem că Dumnezeu este atât de aproape de noi, şi totuşi nu-L căutăm pentru închinare zilnică.

  Aceşti magi nu făceau parte din neamul iudeilor, ei nu au fost instruiţi în sinagogi şi nu aveau acces la toată informaţia profeţiilor exacte despre venirea lui Mesia. Totuşi au un interes profund pentru scrierile evreilor şi pornesc într-o călătorie lungă şi destul de periculoasă, fiind îndrumaţi de fenomenul supranatural, steaua, şi de scrierile sacre. În călătoria lor de câteva zile, sau poate săptămâni, unica lor temă de discuţie era Împăratul. O bucurie nespus de mare îi cuprindea când își imaginau oraşul Ierusalim, cuprins de sărbătoarea de bun venit a Prinţului aşteptat de secole. Ei îşi închipuiau că oraşul este plin cu pelerini din naţiunea iudaică, oameni veniţi din toată lumea, soldaţi care asigurau paza palatului unde, în cea mai festivă sală, stătea înfăşat în mătase Pruncul de origine divină. Probabil suite de preoţi şi leviţi asigurau solemnitatea serviciilor consacrate evenimentului sublim, iar oameni de rând făcând cozi pentru a privi frumuseţea evenimentului organizat. Dar nu a fost deloc aşa. Când au intrat în cetate, au văzut nepăsare şi indiferenţă. Au întrebat despre marele eveniment şi s-au mirat că întrebările lor stârneau doar dispreţ.

  Acum, credinţa lor este zguduită. Oare nu se înşelaseră? Oare chiar au văzut steaua? Aşteptările lor au fost mari, dar simplitatea şi umilinţa părinţilor lui Isus şi anturajul simplu al staulului nu i-au putut opri de la închinare. „Sub înfăţişarea umilă a lui Isus, au recunoscut prezenţa Divinităţii. Şi-au predat inimile înaintea Lui, ca fiind Mântuitorul lor… Ce credinţă aveau aceştia!” (Hristos, Lumina lumii, p. 37)

  Conduşi de credinţă, Doamne, ajută-ne să ne închinăm Ţie indiferent de circumstanţele protivnice în care ne găsim!

  Ilie Vâlcu, pastor, Conferinţa Transilvania de Nord

  Înțelepții din Răsărit - 2018. Aşteptările magilor au fost mari, dar simplitatea şi umilinţa părinţilor lui Isus şi anturajul simplu al staulului nu i-au putut opri de la închinare. Sub înfăţişarea umilă a lui Isus, au recunoscut prezenţa Divinităţii. Şi-au predat inimile înaintea Lui, ca fiind Mântuitorul lor… Ce credinţă aveau aceştia!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...