Simeon

  Şi iată că în Ierusalim era un om numit Simeon. Omul acesta ducea o viaţă sfântă şi era cu frica lui Dumnezeu. El aştepta mângâierea lui Israel, şi Duhul Sfânt era peste el. (Luca 2:25)

  În bisericile repartizate pentru slujire, am avut ocazia să văd persoane în vârstă care participau „în taină” la serviciile divine ale bisericii. Nu se remarcau prin nimic. Stăteau într-un colţ al sălii şi trăiau cântarea, cuvântul, uneori se rugau în şoaptă, ca să nu deranjeze pe nimeni. Însăşi prezenţa lor era o mărturie frumoasă pentru Hristos. Cu câteva zile în urmă, am trecut prin cimitirul adventist dintr-o astfel de localitate şi am văzut câteva morminte cu nume ale acestor oameni cre-dincioşi. Au crezut, au sperat, au încheiat şi acum aşteaptă.

  Simeon era ca unul dintre aceştia. Nu se remarca prin nimic deosebit, dar avea făgăduinţa că-L va vedea pe Mesia înainte de a-şi încheia viaţa. Nu avea niciun dubiu că aşa se va întâmpla. Într-o zi, mânat de Duhul, a venit la Templu şi a văzut Minunea iubirii, pe care o numeşte „mântuire” şi „lumina care să lumineze neamurile” (Luca 2:30-32).

  Până şi părinţii lui Isus se mirau de cele ce se spuneau despre El. Este clar că Duhul lui Dumnezeu l-a inspirat pe Simeon să prorocească despre Isus. Este acelaşi Duh Sfânt pe care l-a trimis Isus ca să ne înveţe, să ne mustre, să ne călăuzească şi să ne pregătească pentru revenirea Lui. Simeon a crezut întru totul ceea ce i s-a spus şi a trăit o viaţă sfântă cu frica lui Dumnezeu.

  Vremurile pe care le trăim sunt tot mai zgomotoase în ce privește semnele revenirii lui Isus. Privind în mod realist la disperarea şi nesiguranţa din jurul nostru, nu putem nega acest lucru. Este nevoie să le descoperim aceste lucruri celor care nu le ştiu sau nu au auzit despre mântuirea omului, salvarea de la moarte, viaţa veşnică, Împărăţia lui Hristos, Noul Pământ. Astăzi ai ocazia să fii un Simeon inspirat de Duhul Sfânt în toată puterea Lui. Şi nu numai azi, ci şi în viitor. Roagă-te pentru aceasta şi lasă-te condus de El.

  Isuse, Îţi mulţumim pentru mesajul Evangheliei salvării! Ajută-ne să-l spunem şi altora, ca să aleagă mântuirea, pentru a fi împreună cu ei în veşnicie!

  Iosif Suciu, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  Simeon - 2018. Vremurile pe care le trăim sunt tot mai zgomotoase în ce privește semnele revenirii lui Isus. Privind în mod realist la disperarea şi nesiguranţa din jurul nostru, nu putem nega acest lucru. Este nevoie să le descoperim aceste lucruri celor care nu le ştiu sau nu au auzit despre mântuirea omului, viaţa veşnică, Împărăţia lui Hristos, Noul Pământ.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...