Simeon

  Şi iată că în Ierusalim era un om numit Simeon. Omul acesta ducea o viaţă sfântă şi era cu frica lui Dumnezeu. El aştepta mângâierea lui Israel, şi Duhul Sfânt era peste el. (Luca 2:25)

  În bisericile repartizate pentru slujire, am avut ocazia să văd persoane în vârstă care participau „în taină” la serviciile divine ale bisericii. Nu se remarcau prin nimic. Stăteau într-un colţ al sălii şi trăiau cântarea, cuvântul, uneori se rugau în şoaptă, ca să nu deranjeze pe nimeni. Însăşi prezenţa lor era o mărturie frumoasă pentru Hristos. Cu câteva zile în urmă, am trecut prin cimitirul adventist dintr-o astfel de localitate şi am văzut câteva morminte cu nume ale acestor oameni cre-dincioşi. Au crezut, au sperat, au încheiat şi acum aşteaptă.

  Simeon era ca unul dintre aceştia. Nu se remarca prin nimic deosebit, dar avea făgăduinţa că-L va vedea pe Mesia înainte de a-şi încheia viaţa. Nu avea niciun dubiu că aşa se va întâmpla. Într-o zi, mânat de Duhul, a venit la Templu şi a văzut Minunea iubirii, pe care o numeşte „mântuire” şi „lumina care să lumineze neamurile” (Luca 2:30-32).

  Până şi părinţii lui Isus se mirau de cele ce se spuneau despre El. Este clar că Duhul lui Dumnezeu l-a inspirat pe Simeon să prorocească despre Isus. Este acelaşi Duh Sfânt pe care l-a trimis Isus ca să ne înveţe, să ne mustre, să ne călăuzească şi să ne pregătească pentru revenirea Lui. Simeon a crezut întru totul ceea ce i s-a spus şi a trăit o viaţă sfântă cu frica lui Dumnezeu.

  Vremurile pe care le trăim sunt tot mai zgomotoase în ce privește semnele revenirii lui Isus. Privind în mod realist la disperarea şi nesiguranţa din jurul nostru, nu putem nega acest lucru. Este nevoie să le descoperim aceste lucruri celor care nu le ştiu sau nu au auzit despre mântuirea omului, salvarea de la moarte, viaţa veşnică, Împărăţia lui Hristos, Noul Pământ. Astăzi ai ocazia să fii un Simeon inspirat de Duhul Sfânt în toată puterea Lui. Şi nu numai azi, ci şi în viitor. Roagă-te pentru aceasta şi lasă-te condus de El.

  Isuse, Îţi mulţumim pentru mesajul Evangheliei salvării! Ajută-ne să-l spunem şi altora, ca să aleagă mântuirea, pentru a fi împreună cu ei în veşnicie!

  Iosif Suciu, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  Simeon - 2018. Vremurile pe care le trăim sunt tot mai zgomotoase în ce privește semnele revenirii lui Isus. Privind în mod realist la disperarea şi nesiguranţa din jurul nostru, nu putem nega acest lucru. Este nevoie să le descoperim aceste lucruri celor care nu le ştiu sau nu au auzit despre mântuirea omului, viaţa veşnică, Împărăţia lui Hristos, Noul Pământ.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...