Simeon

  Au văzut ochii mei mântuirea Ta. (Luca 2:30)

  Omul a fost înzestrat cu cele cinci simţuri prin care explorează lumea şi mediul înconjurător. Majoritatea se bucură să descopere tot ce este în jur, folosind văzul, auzul, mirosul, gustul şi pipăitul. Dar sunt şi oameni care au dezvoltat al şaselea simţ – simţul prezenţei lui Dumnezeu.

  Toată viaţa aşteptase ziua aceasta. Se rugase şi se pregătise ani şi ani pentru clipa de aur a vieţii lui. Şi târziu, foarte târziu, după o lungă aşteptare, în sfârşit visul a devenit realitate.

  Simeon înseamnă ascultare – ascultare până la capăt. Văzuse multe în viaţă, multe motive de descurajare, compromisuri, abuzuri, şi totuşi el a venit la templu şi în ziua aceea. Multe motive îl puteau reţine acasă: vârsta, monotonia ritualului de la templu, nu mai vedea bine, nu mai auzea, şi totuşi a venit la templu. Aici trebuia să fie prezenţa lui Dumnezeu.

  Într-o zi obişnuită, preoţii şi leviţii îndeplineau slujbele fără să vadă, fără să audă, fără să simtă că în mâinile lor se afla Cel aşteptat de veacuri.

  Când simţurile fizice obosesc, se dezvoltă al şaselea simţ. Este rezultatul unei relaţii constante, de durată cu Acela care l-a înzestrat pe om cu toate simţurile. După o experienţă îndelungată într-o vieţuire cu Dumnezeu, când cele cinci simţuri dau semne de oboseală, cel de-al şaselea îşi face tot mai clar simţită prezenţa.

  Experienţa lui Simeon este un îndemn de ascultare până la capăt. Poate Dumnezeu a pregătit cea mai plăcută surpriză la capăt de drum, la linia de sosire. Ai motivele tale de descurajare, ai vrea să te retragi, să abandonezi lupta, dar nu uita: Simeon a rămas ascultător şi aşteptător până la capăt. Iar capătul luptei a fost când L-a văzut cu ochii lui pe Dumnezeu.

  Mulţi au ochi şi nu văd, au urechi şi nu aud; sunt însă oameni care dezvoltă în timpul vieţii al şaselea simţ – să simţi prezenţa lui Dumnezeu. Doar ei vor putea să-L vadă într-o zi pe Cel Nevăzut şi să audă glasul Celui ce este, a fost şi va fi, singurul Creator din veşnicii. Poţi deveni şi tu un om ca Simeon, să dobândeşti în viaţă cel de-al şaselea simţ. Succes!

  Ionel Preda, pastor, Conferinţa Muntenia

  Simeon - 2018. Mulţi au ochi şi nu văd, au urechi şi nu aud; sunt însă oameni care dezvoltă în timpul vieţii al şaselea simţ – să simţi prezenţa lui Dumnezeu. Doar ei vor putea să-L vadă într-o zi pe Cel Nevăzut şi să audă glasul Celui ce este, a fost şi va fi, singurul Creator din veşnicii. Poţi deveni şi tu un om ca Simeon, să dobândeşti în viaţă cel de-al şaselea simţ.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...