Simeon

  Au văzut ochii mei mântuirea Ta. (Luca 2:30)

  Omul a fost înzestrat cu cele cinci simţuri prin care explorează lumea şi mediul înconjurător. Majoritatea se bucură să descopere tot ce este în jur, folosind văzul, auzul, mirosul, gustul şi pipăitul. Dar sunt şi oameni care au dezvoltat al şaselea simţ – simţul prezenţei lui Dumnezeu.

  Toată viaţa aşteptase ziua aceasta. Se rugase şi se pregătise ani şi ani pentru clipa de aur a vieţii lui. Şi târziu, foarte târziu, după o lungă aşteptare, în sfârşit visul a devenit realitate.

  Simeon înseamnă ascultare – ascultare până la capăt. Văzuse multe în viaţă, multe motive de descurajare, compromisuri, abuzuri, şi totuşi el a venit la templu şi în ziua aceea. Multe motive îl puteau reţine acasă: vârsta, monotonia ritualului de la templu, nu mai vedea bine, nu mai auzea, şi totuşi a venit la templu. Aici trebuia să fie prezenţa lui Dumnezeu.

  Într-o zi obişnuită, preoţii şi leviţii îndeplineau slujbele fără să vadă, fără să audă, fără să simtă că în mâinile lor se afla Cel aşteptat de veacuri.

  Când simţurile fizice obosesc, se dezvoltă al şaselea simţ. Este rezultatul unei relaţii constante, de durată cu Acela care l-a înzestrat pe om cu toate simţurile. După o experienţă îndelungată într-o vieţuire cu Dumnezeu, când cele cinci simţuri dau semne de oboseală, cel de-al şaselea îşi face tot mai clar simţită prezenţa.

  Experienţa lui Simeon este un îndemn de ascultare până la capăt. Poate Dumnezeu a pregătit cea mai plăcută surpriză la capăt de drum, la linia de sosire. Ai motivele tale de descurajare, ai vrea să te retragi, să abandonezi lupta, dar nu uita: Simeon a rămas ascultător şi aşteptător până la capăt. Iar capătul luptei a fost când L-a văzut cu ochii lui pe Dumnezeu.

  Mulţi au ochi şi nu văd, au urechi şi nu aud; sunt însă oameni care dezvoltă în timpul vieţii al şaselea simţ – să simţi prezenţa lui Dumnezeu. Doar ei vor putea să-L vadă într-o zi pe Cel Nevăzut şi să audă glasul Celui ce este, a fost şi va fi, singurul Creator din veşnicii. Poţi deveni şi tu un om ca Simeon, să dobândeşti în viaţă cel de-al şaselea simţ. Succes!

  Ionel Preda, pastor, Conferinţa Muntenia

  Simeon - 2018. Mulţi au ochi şi nu văd, au urechi şi nu aud; sunt însă oameni care dezvoltă în timpul vieţii al şaselea simţ – să simţi prezenţa lui Dumnezeu. Doar ei vor putea să-L vadă într-o zi pe Cel Nevăzut şi să audă glasul Celui ce este, a fost şi va fi, singurul Creator din veşnicii. Poţi deveni şi tu un om ca Simeon, să dobândeşti în viaţă cel de-al şaselea simţ.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...