Ana

  A venit și ea în același ceas și a început sa laude pe Dumnezeu și să vorbească despre Isus tuturor celor ce așteptau mântuirea Ierusalimului. (Luca 2:38)

  Evanghelistul Luca oferă câteva detalii despre viața Anei, dar, deși este puțin, ne este descrisă ca fiind o persoană de o frumusețe spirituală irezistibilă. Pentru ea, prioritatea numărul unu era să-I servească lui Dumnezeu și cauzei Lui. Prin harul lui Dumnezeu, Ana a fost o femeie foarte religioasă, într-un sens bun. Exemplul Anei ne poate ajuta să luăm o decizie corectă de a-I sluji lui Dumnezeu în toate împrejurările, chiar și în momentele dificile din viața noastră.

  A venit și ea în același moment cu Simeon, mânați de Duhul Sfânt, și acest lucru se datorează faptului că ei nu au ignorat îndemnul Lui. „În timp ce Simeon vorbea, fața ei se luminase de slava lui Dumnezeu și, din adâncul inimii, își exprima mulțumirea că i se îngăduise să-L vadă pe Hristos Domnul” (Hristos, Lumina lumii, p. 55.5). Sub această influență, au studiat Scriptura cu unica dorință de a asculta, iar rezultatul a fost spectaculos: uniți prin același Duh s-au întâlnit cu Isus. Ana, așa cum ne-o prezintă Evanghelia, așteptând toată viața ei acest eveniment, ne oferă șansa de a căpăta înțelepciunea de a ști cum să așteptăm.

  Așteptarea pentru ceva necesită o calitate pe care o numim „rezistență activă”. Rezistența activă dezvăluie capacitatea de a fi receptiv, care este posibilă numai cu o încredere neclintită și care ne oferă puterea de a adapta viața, evenimentele și lucrurile concrete în ciuda dificultăților. Întâlnirea cu Isus a fost doar un moment în viața acestei femei. Cu toate acestea, ea a început imediat să dea mărturie despre vremurile viitoare. Bucuria de a-L vedea pe Isus s-a alăturat unei vieți întregi de prietenie cu Dumnezeu, astfel încât evenimentul a avut un sens mult mai profund decât un eveniment izolat de realitatea zilnică.

  În acest detaliu găsim ingredientul care are cel mai mare impact atunci când le spunem și altora despre experiența noastră. Atunci când mărturia se îndepărtează de planul intelectual și expune experiența personală a celui care este mereu cu Domnul, mesajul are putere și o autoritate care nu este întrecută de niciun argument. Când Hristos a fost redus la o rutină religioasă, din care inima noastră este absentă, suntem forțați să vorbim despre concepte pe care chiar noi înșine nu le practicăm.

  În concluzie, să-L lăudam pe Dumnezeu pentru toate binecuvântările Sale, să lucrăm pentru El, trăind din plin momentele pregătirii pentru revenirea Lui!

  Eduard Neacșu, pastor, Conferința Moldova

  Ana - 2018. Întâlnirea cu Isus a fost doar un moment în viața Anei. Cu toate acestea, ea a început imediat să dea mărturie despre vremurile viitoare. Bucuria de a-L vedea pe Isus s-a alăturat unei vieți întregi de prietenie cu Dumnezeu, astfel încât evenimentul a avut un sens mult mai profund decât un eveniment izolat de realitatea zilnică.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...