Irod cel Mare

  Atunci, Irod a chemat în ascuns pe magi şi a aflat întocmai de la ei vremea în care se arătase steaua. Apoi i-a trimis la Betleem şi le-a zis: „Duceţi-vă de cercetaţi cu de-amănuntul despre Prunc: şi când Îl veţi găsi, daţi-mi şi mie de ştire, ca să vin şi eu să mă închin Lui.” (Matei 2:7-8)

  Irod, domnitor de neam edomit, a fost unul dintre cei mai importanţi regi ai Iudeei. A fost supus Romei şi a domnit în timpul naşterii lui Isus. El este autorul celui de-al doilea Templu al Ierusalimului, numit şi Templul lui Irod, construit pe locul templului ridicat de Ezra şi Neemia, care la rândul lui a fost construit pe locul templului făcut de Solomon.

  Numele său este legat de invidia apărută „după ce S-a născut Isus în Betleemul din Iudeea” (Matei 2:1), ca nou Împărat al iudeilor. Conform textului biblic, nu ştia multe despre Isus. Apariţia magilor a declanşat cercetarea şi crima împotriva pruncilor de parte bărbătească din zona Ierusalimului.

  „Irod bănuia că preoţii complotează cu străinii, pentru a declanşa o revoltă populară, ca să-l dea jos de pe tron. Cu toate acestea, el îşi ascunse neîncrederea, hotărât fiind să le zădărnicească planurile prin iscusinţa lui mai rafinată. Convocând adunarea preoţilor de seamă şi a cărturarilor, îi întrebă în legătură cu învăţătura din cărţile lor sfinte cu privire la locul naşterii lui Mesia.” (Hristos, Lumina lumii, p. 62)

  Drumul plin de sânge al lui Irod, pentru a ajunge pe tron, este un argument al geloziei şi fricii acestuia faţă de oricine care i-ar putea lua locul. Iscusinţa, şiretenia şi dibăcia nu l-au salvat de teribilele consecinţe ale păcatului său.

  Fiecare om este chemat să poarte anumite răspunderi, începând de la cele personale, la societate şi biserică. Dincolo de anumite imagini sau privilegii, acestea comportă răspunderi cu consecinţe, nu de puţine ori cu consecinţe veşnice. Îndeplinirea şi calitatea acestora ne aparţin în întregime. Isus este gata şi astăzi să ne însoţească pe fiecare. Aşteaptă doar o chemare. Alege-L!

  Isuse, Te chemăm cu noi pe drumul vieţii noastre azi, ca să ne ajuţi să ne îndeplinim corect fiecare dintre răspunderile încredinţate!

  Iosif Suciu, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  Irod cel Mare - 2018. Fiecare om este chemat să poarte anumite răspunderi, începând de la cele personale, la societate şi biserică. Dincolo de anumite imagini sau privilegii, acestea comportă răspunderi cu consecinţe, nu de puţine ori cu consecinţe veşnice. Îndeplinirea şi calitatea acestora ne aparţin în întregime.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...