Irod cel Mare

  Atunci, Irod a chemat în ascuns pe magi şi a aflat întocmai de la ei vremea în care se arătase steaua. Apoi i-a trimis la Betleem şi le-a zis: „Duceţi-vă de cercetaţi cu de-amănuntul despre Prunc: şi când Îl veţi găsi, daţi-mi şi mie de ştire, ca să vin şi eu să mă închin Lui.” (Matei 2:7-8)

  Irod, domnitor de neam edomit, a fost unul dintre cei mai importanţi regi ai Iudeei. A fost supus Romei şi a domnit în timpul naşterii lui Isus. El este autorul celui de-al doilea Templu al Ierusalimului, numit şi Templul lui Irod, construit pe locul templului ridicat de Ezra şi Neemia, care la rândul lui a fost construit pe locul templului făcut de Solomon.

  Numele său este legat de invidia apărută „după ce S-a născut Isus în Betleemul din Iudeea” (Matei 2:1), ca nou Împărat al iudeilor. Conform textului biblic, nu ştia multe despre Isus. Apariţia magilor a declanşat cercetarea şi crima împotriva pruncilor de parte bărbătească din zona Ierusalimului.

  „Irod bănuia că preoţii complotează cu străinii, pentru a declanşa o revoltă populară, ca să-l dea jos de pe tron. Cu toate acestea, el îşi ascunse neîncrederea, hotărât fiind să le zădărnicească planurile prin iscusinţa lui mai rafinată. Convocând adunarea preoţilor de seamă şi a cărturarilor, îi întrebă în legătură cu învăţătura din cărţile lor sfinte cu privire la locul naşterii lui Mesia.” (Hristos, Lumina lumii, p. 62)

  Drumul plin de sânge al lui Irod, pentru a ajunge pe tron, este un argument al geloziei şi fricii acestuia faţă de oricine care i-ar putea lua locul. Iscusinţa, şiretenia şi dibăcia nu l-au salvat de teribilele consecinţe ale păcatului său.

  Fiecare om este chemat să poarte anumite răspunderi, începând de la cele personale, la societate şi biserică. Dincolo de anumite imagini sau privilegii, acestea comportă răspunderi cu consecinţe, nu de puţine ori cu consecinţe veşnice. Îndeplinirea şi calitatea acestora ne aparţin în întregime. Isus este gata şi astăzi să ne însoţească pe fiecare. Aşteaptă doar o chemare. Alege-L!

  Isuse, Te chemăm cu noi pe drumul vieţii noastre azi, ca să ne ajuţi să ne îndeplinim corect fiecare dintre răspunderile încredinţate!

  Iosif Suciu, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  Irod cel Mare - 2018. Fiecare om este chemat să poarte anumite răspunderi, începând de la cele personale, la societate şi biserică. Dincolo de anumite imagini sau privilegii, acestea comportă răspunderi cu consecinţe, nu de puţine ori cu consecinţe veşnice. Îndeplinirea şi calitatea acestora ne aparţin în întregime.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...