Glasul

  „Eu”, a zis el, „sunt glasul celui ce strigă în pustie: «Neteziţi calea Domnului», cum a zis prorocul Isaia.” (Ioan 1:23)

  Una dintre cele mai interesante mărturii despre Ioan este cea a Domnului Isus, atunci când le spune ucenicilor: „Şi, dacă vreţi să înţelegeţi, el este Ilie care trebuia să vină” (Matei 11:14). Ioan, Ilie, prorocul? Se pare că numele nu este important! Indiferent de numele pe care-l porți, trebuie să știi că nu tu ești pe primul loc, ci glasul tău identificat cu mesajul lui Dumnezeu!

  Ioan este un mesager cu o misiune clară, asumată, împlinește o lucrare, un mandat. Nu el este important, nu numele lui trebuie reținut, el este una dintre vocile care vorbesc despre dragostea lui Dumnezeu. Importanța glasului, autoritatea lui, nu derivă din vorbitor, mesajul este cel care trebuie să prevaleze. Nu omul trebuie să fie în centru, ci Cuvântul. Din păcate, de prea multe ori, alergăm după un vorbitor sau altul nu pentru mesaj, ci pentru mesager.

  „Prin Ioan Botezătorul, Dumnezeu a ridicat un sol care să pregătească calea Domnului. El trebuia să ducă înaintea lumii o mărturie neclintită, prin care să mustre și să condamne păcatul.” (Review and Herald, 2 august 1898)

  Glasul lui Ioan este glasul lui Isus; au același mesaj! Ioan propovăduiește despre Cuvânt. Și tu poți fi glasul lui Isus! Atunci când El spune: „Dacă aude cineva glasul Meu…” (Apocalipsa 3:20), e vorba de noi, cei chemați să vorbim oamenilor despre revenirea Lui! Spune-le semenilor tăi despre dragostea Lui, despre Golgota! Spune prietenilor tăi, familiei, colegilor de serviciu.

  Ioan a fost și rămâne un exemplu de modestie. El le spunea ucenicilor săi atunci când vorbea despre Isus: „Trebuie ca El să crească și eu să mă micșorez” (Ioan 3:30). El, Ioan, nu contează, doar Isus este important! Acum înțeleg mai bine cuvintele Domnului: „Adevărat vă spun că, dintre cei născuți din femei, nu s-a născut niciunul mai mare decât Ioan Botezătorul” (Matei 11:11). Rămâneți în umbră și lăsați-L pe Isus să strălucească! Duceți-i pe oameni la El!

  „Pentru a ocupa un loc de cinste înaintea oamenilor, Cerul alege lucrătorii care se umilesc înaintea lui Dumnezeu, asemenea lui Ioan Botezătorul. Ucenicul care se aseamănă cel mai mult cu un copil este cel mai eficient în lucrarea pentru Dumnezeu. Slujitorii cereşti pot să conlucreze cu acela care nu caută să se înalţe pe el însuşi, ci să salveze suflete.” (Hristos, Lumina lumii, p. 436)

  Aurel Neațu, secretar-executiv, Uniunea de Conferințe

  Glasul - 2018. Pentru a ocupa un loc de cinste înaintea oamenilor, Cerul alege lucrătorii care se umilesc înaintea lui Dumnezeu, asemenea lui Ioan Botezătorul. Ucenicul care se aseamănă cel mai mult cu un copil este cel mai eficient în lucrarea lui Dumnezeu. Slujitorii cereşti pot să conlucreze cu acela care nu caută să se înalţe pe el însuşi, ci să salveze suflete.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...