Glasul

  „Eu”, a zis el, „sunt glasul celui ce strigă în pustie: «Neteziţi calea Domnului», cum a zis prorocul Isaia.” (Ioan 1:23)

  Una dintre cele mai interesante mărturii despre Ioan este cea a Domnului Isus, atunci când le spune ucenicilor: „Şi, dacă vreţi să înţelegeţi, el este Ilie care trebuia să vină” (Matei 11:14). Ioan, Ilie, prorocul? Se pare că numele nu este important! Indiferent de numele pe care-l porți, trebuie să știi că nu tu ești pe primul loc, ci glasul tău identificat cu mesajul lui Dumnezeu!

  Ioan este un mesager cu o misiune clară, asumată, împlinește o lucrare, un mandat. Nu el este important, nu numele lui trebuie reținut, el este una dintre vocile care vorbesc despre dragostea lui Dumnezeu. Importanța glasului, autoritatea lui, nu derivă din vorbitor, mesajul este cel care trebuie să prevaleze. Nu omul trebuie să fie în centru, ci Cuvântul. Din păcate, de prea multe ori, alergăm după un vorbitor sau altul nu pentru mesaj, ci pentru mesager.

  „Prin Ioan Botezătorul, Dumnezeu a ridicat un sol care să pregătească calea Domnului. El trebuia să ducă înaintea lumii o mărturie neclintită, prin care să mustre și să condamne păcatul.” (Review and Herald, 2 august 1898)

  Glasul lui Ioan este glasul lui Isus; au același mesaj! Ioan propovăduiește despre Cuvânt. Și tu poți fi glasul lui Isus! Atunci când El spune: „Dacă aude cineva glasul Meu…” (Apocalipsa 3:20), e vorba de noi, cei chemați să vorbim oamenilor despre revenirea Lui! Spune-le semenilor tăi despre dragostea Lui, despre Golgota! Spune prietenilor tăi, familiei, colegilor de serviciu.

  Ioan a fost și rămâne un exemplu de modestie. El le spunea ucenicilor săi atunci când vorbea despre Isus: „Trebuie ca El să crească și eu să mă micșorez” (Ioan 3:30). El, Ioan, nu contează, doar Isus este important! Acum înțeleg mai bine cuvintele Domnului: „Adevărat vă spun că, dintre cei născuți din femei, nu s-a născut niciunul mai mare decât Ioan Botezătorul” (Matei 11:11). Rămâneți în umbră și lăsați-L pe Isus să strălucească! Duceți-i pe oameni la El!

  „Pentru a ocupa un loc de cinste înaintea oamenilor, Cerul alege lucrătorii care se umilesc înaintea lui Dumnezeu, asemenea lui Ioan Botezătorul. Ucenicul care se aseamănă cel mai mult cu un copil este cel mai eficient în lucrarea pentru Dumnezeu. Slujitorii cereşti pot să conlucreze cu acela care nu caută să se înalţe pe el însuşi, ci să salveze suflete.” (Hristos, Lumina lumii, p. 436)

  Aurel Neațu, secretar-executiv, Uniunea de Conferințe

  Glasul - 2018. Pentru a ocupa un loc de cinste înaintea oamenilor, Cerul alege lucrătorii care se umilesc înaintea lui Dumnezeu, asemenea lui Ioan Botezătorul. Ucenicul care se aseamănă cel mai mult cu un copil este cel mai eficient în lucrarea lui Dumnezeu. Slujitorii cereşti pot să conlucreze cu acela care nu caută să se înalţe pe el însuşi, ci să salveze suflete.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...