Ucenicii Domnului Isus

  Si oricine nu… vine după Mine nu poate fi ucenicul Meu. (Luca 14:27)

  Multe slujbe par importante și de dorit în lumea aceasta și oamenii se străduiesc să le atingă, dar slujba cea mai importantă care a fost încredințată vreodată unei ființe omenești este aceea de a fi împreună-lucrători cu Dumnezeu pentru salvarea lumii. În sensul acesta, Isus i-a chemat pe ucenici ca să-i poată trimite ca martori ai Săi în lume. Alegerea celor doisprezece pare că sfidează logica omenească.

  Niciunul dintre ei nu era nici cărturar, nici fariseu, nici saducheu, nici măcar un lider al sinagogii. O parte dintre ei erau pescari, restul erau muncitori obişnuiţi. Dar Isus nu S-a uitat la ce erau, ci la ceea ce urmau să devină. El nu S-a uitat la cât bagaj intelectual aveau, ci la cât de dispuși erau să asculte. Unul singur a fost erudit – Iuda – și tocmai acesta nu a fost găsit vrednic de ucenicie pentru că s-a încrezut în sine, a ținut mai mult la ideile lui decât la învățătura Domnului Isus, a refuzat cu încăpățânare să renunțe la păcatul său!… Spre pierzarea lui!

  Adevăratul ucenic al lui Hristos este caracterizat de dorința de a asculta, înțelege și împlini poruncile Domnului Isus Hristos (Ioan 15:14).

  „Dumnezeu îi ia pe oameni aşa cum sunt, cu elementele omeneşti ale caracterului lor, şi, dacă vor să fie disciplinaţi şi învăţaţi, El îi instruieşte pentru slujire. Ei nu sunt aleşi fiindcă sunt desăvârşiţi, ci în ciuda nedesăvârşirilor lor, pentru ca, prin cunoaşterea şi practicarea adevărului, prin harul lui Hristos, să poată fi transformaţi după chipul Său.” (Viaţa lui Iisus, p. 294)

  Prin trăire alături de Isus, ucenicii au venit în legătură cu influența divină a caracterului sfânt, curat, iubitor al Domnului. Și astfel, pas cu pas, au crescut în înțelegerea adevărului Evangheliei și au ajuns părtași la harul și binecuvântările îmbelșugate ale Cerului.

  Și azi, cei care intră ca ucenici în școala și slujba Domnului Hristos, cu scopul sfânt de a învăța de la El și de a-L asculta și sluji din toată inima și cu toată puterea, vor experimenta bucuria unei vieți divine, asemenea Maestrului Învățător, plină de roadele cerești ale Duhului Sfânt!

  Titu Ghejan, pastor, Conferinţa Muntenia

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  Un cuvânt potrivit la vreme potrivită

  Te rugăm, Tată bun, să ne ajuți să vorbim ca Tine! PROVOCARE: Caută astăzi să comunici cu cineva cu care nu îți este ușor să o faci, preferabil dintr-o altă generație decât a ta! Cere inspirație pentru a-i da un telefon, pentru a-i scrie o scrisoare sau pentru a discuta deschis cu o astfel de persoană!

  Vorba multă, bogăția omului

  Doamne, Te rog să îmi deschizi mintea pentru a putea fi deschis în comunicarea și relaționarea cu cei din jurul meu! PROVOCARE: Încearcă astăzi să eviți în felul în care comunici exagerările, bârfa și judecarea altora!

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...