Ucenicii Domnului Isus

  Si oricine nu… vine după Mine nu poate fi ucenicul Meu. (Luca 14:27)

  Multe slujbe par importante și de dorit în lumea aceasta și oamenii se străduiesc să le atingă, dar slujba cea mai importantă care a fost încredințată vreodată unei ființe omenești este aceea de a fi împreună-lucrători cu Dumnezeu pentru salvarea lumii. În sensul acesta, Isus i-a chemat pe ucenici ca să-i poată trimite ca martori ai Săi în lume. Alegerea celor doisprezece pare că sfidează logica omenească.

  Niciunul dintre ei nu era nici cărturar, nici fariseu, nici saducheu, nici măcar un lider al sinagogii. O parte dintre ei erau pescari, restul erau muncitori obişnuiţi. Dar Isus nu S-a uitat la ce erau, ci la ceea ce urmau să devină. El nu S-a uitat la cât bagaj intelectual aveau, ci la cât de dispuși erau să asculte. Unul singur a fost erudit – Iuda – și tocmai acesta nu a fost găsit vrednic de ucenicie pentru că s-a încrezut în sine, a ținut mai mult la ideile lui decât la învățătura Domnului Isus, a refuzat cu încăpățânare să renunțe la păcatul său!… Spre pierzarea lui!

  Adevăratul ucenic al lui Hristos este caracterizat de dorința de a asculta, înțelege și împlini poruncile Domnului Isus Hristos (Ioan 15:14).

  „Dumnezeu îi ia pe oameni aşa cum sunt, cu elementele omeneşti ale caracterului lor, şi, dacă vor să fie disciplinaţi şi învăţaţi, El îi instruieşte pentru slujire. Ei nu sunt aleşi fiindcă sunt desăvârşiţi, ci în ciuda nedesăvârşirilor lor, pentru ca, prin cunoaşterea şi practicarea adevărului, prin harul lui Hristos, să poată fi transformaţi după chipul Său.” (Viaţa lui Iisus, p. 294)

  Prin trăire alături de Isus, ucenicii au venit în legătură cu influența divină a caracterului sfânt, curat, iubitor al Domnului. Și astfel, pas cu pas, au crescut în înțelegerea adevărului Evangheliei și au ajuns părtași la harul și binecuvântările îmbelșugate ale Cerului.

  Și azi, cei care intră ca ucenici în școala și slujba Domnului Hristos, cu scopul sfânt de a învăța de la El și de a-L asculta și sluji din toată inima și cu toată puterea, vor experimenta bucuria unei vieți divine, asemenea Maestrului Învățător, plină de roadele cerești ale Duhului Sfânt!

  Titu Ghejan, pastor, Conferinţa Muntenia

  Ucenicii Domnului Isus - 2018. Și azi, cei care intră ca ucenici în școala și slujba Domnului Hristos, cu scopul sfânt de a învăța de la El și de a-L asculta și sluji din toată inima și cu toată puterea, vor experimenta bucuria unei vieți divine, asemenea Maestrului Învățător, plină de roadele cerești ale Duhului Sfânt!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...