Andrei

  El (Andrei), cel dintâi, a găsit pe fratele său Simon şi i-a zis: „Noi am găsit pe Mesia.” (Ioan 1:41)

  Te-ai gândit vreodată că, pentru a-L sluji pe Domnul, trebuie să ai nişte talente extraordinare? Astăzi vom privi o persoană obişnuită, ca mine şi ca tine: Andrei. Poate fi zugrav sau profesor, poştaş sau inginer, mecanic sau funcţionar. Să privim trei tablouri din viaţa lui:

  1. Andrei vorbea cu Ioan Botezătorul (Ioan 1:35-42) când a apărut Isus. Cuvintele „Iată Mielul lui Dumnezeu!” au făcut o aşa impresie asupra lui, încât a pornit după Isus. Apoi, imediat a alergat să-l caute pe fratele lui şi să-l ducă la Isus. Avea o aşa bucurie în suflet, încât n-a putut s-o ţină doar pentru el!

  2. Isus îi întreabă pe ucenici (vezi Ioan 6:5): „De unde vom lua pâini să-i hrănim?” Şi se aude o voce: „Este aici un băieţel care are cinci pâini şi doi peşti.” Cine a fost? Andrei! Şi repede îl aduce pe băieţel la Isus. Şi ştim ce a urmat… Cum de a ştiut Andrei că este acolo un băieţaş care are ceva de mâncare? Şi mai ales, cum de a avut băieţaşul atâta încredere în el? Trebuie să fi fost ceva în comportarea lui Andrei care să fi câştigat încrederea băiatului.

  3. E Paştele! Multă lume a venit la Ierusalim să se închine. Sunt şi nişte greci care-şi exprimă dorinţa de a-L întâlni pe Isus (Ioan 12:21). Filip îi aude şi îi duce numaidecât la Andrei! De ce nu la Ioan sau la Petru? De ce la Andrei? Pentru că şi Filip ştia că Andrei este îndemânatic în a-i conduce pe oameni la Hristos.

  Niciodată să nu spui: „Eu nu pot să predic”; „eu nu am darul”; „eu nu ştiu să ţin studii biblice”. Andrei nu era un predicator elocvent, dar a trăit o predică mai puternică decât ar fi putut rosti orice predicator! Andrei n-a scris nicio epistolă, dar era el însuşi o epistolă între oameni! Şi ori de câte ori reflectorul Scripturii este orientat spre el, Andrei face un singur lucru: conduce pe cineva la Isus. Aşa eficienţă nu mai întâlneşti!

  Şi tu poţi ajunge ca el dacă, în prealabil, L-ai întâlnit tu însuţi pe Isus. Dumnezeu are nevoie de mai mulţi Andrei care să trăiască Evanghelia în fiecare zi şi să fie preocupaţi în mod special de aducerea la Isus a membrilor familiei, a copiilor, a străinilor. Cu cine te gândeşti să începi azi?

  Gabriel Ban, președinte, Conferinţa Transilvania de Sud

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Mustrarea nu dăunează acceptării

  Dragi părinți, nu ocoliți cuvintele de avertizare pentru copiii și tinerii din casele voastre! Veți secera cele mai mari bucurii când îi veți vedea că Îi dau dreptate lui Dumnezeu și fac legământ cu El. Chiar azi, semănați o avertizare cu blândețe și dragoste! PROVOCARE: Ce lucru pe care îl fac copiii tăi ești convins că nu este bun? Roagă-te astăzi să ai putere să le spui cu blândețe că Dumnezeu vrea să le dea putere să renunțe la el!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...