Andrei

  El (Andrei), cel dintâi, a găsit pe fratele său Simon şi i-a zis: „Noi am găsit pe Mesia.” (Ioan 1:41)

  Te-ai gândit vreodată că, pentru a-L sluji pe Domnul, trebuie să ai nişte talente extraordinare? Astăzi vom privi o persoană obişnuită, ca mine şi ca tine: Andrei. Poate fi zugrav sau profesor, poştaş sau inginer, mecanic sau funcţionar. Să privim trei tablouri din viaţa lui:

  1. Andrei vorbea cu Ioan Botezătorul (Ioan 1:35-42) când a apărut Isus. Cuvintele „Iată Mielul lui Dumnezeu!” au făcut o aşa impresie asupra lui, încât a pornit după Isus. Apoi, imediat a alergat să-l caute pe fratele lui şi să-l ducă la Isus. Avea o aşa bucurie în suflet, încât n-a putut s-o ţină doar pentru el!

  2. Isus îi întreabă pe ucenici (vezi Ioan 6:5): „De unde vom lua pâini să-i hrănim?” Şi se aude o voce: „Este aici un băieţel care are cinci pâini şi doi peşti.” Cine a fost? Andrei! Şi repede îl aduce pe băieţel la Isus. Şi ştim ce a urmat… Cum de a ştiut Andrei că este acolo un băieţaş care are ceva de mâncare? Şi mai ales, cum de a avut băieţaşul atâta încredere în el? Trebuie să fi fost ceva în comportarea lui Andrei care să fi câştigat încrederea băiatului.

  3. E Paştele! Multă lume a venit la Ierusalim să se închine. Sunt şi nişte greci care-şi exprimă dorinţa de a-L întâlni pe Isus (Ioan 12:21). Filip îi aude şi îi duce numaidecât la Andrei! De ce nu la Ioan sau la Petru? De ce la Andrei? Pentru că şi Filip ştia că Andrei este îndemânatic în a-i conduce pe oameni la Hristos.

  Niciodată să nu spui: „Eu nu pot să predic”; „eu nu am darul”; „eu nu ştiu să ţin studii biblice”. Andrei nu era un predicator elocvent, dar a trăit o predică mai puternică decât ar fi putut rosti orice predicator! Andrei n-a scris nicio epistolă, dar era el însuşi o epistolă între oameni! Şi ori de câte ori reflectorul Scripturii este orientat spre el, Andrei face un singur lucru: conduce pe cineva la Isus. Aşa eficienţă nu mai întâlneşti!

  Şi tu poţi ajunge ca el dacă, în prealabil, L-ai întâlnit tu însuţi pe Isus. Dumnezeu are nevoie de mai mulţi Andrei care să trăiască Evanghelia în fiecare zi şi să fie preocupaţi în mod special de aducerea la Isus a membrilor familiei, a copiilor, a străinilor. Cu cine te gândeşti să începi azi?

  Gabriel Ban, președinte, Conferinţa Transilvania de Sud

  Andrei - 2018. Şi tu poţi ajunge ca Andrei dacă, în prealabil, L-ai întâlnit tu însuţi pe Isus. Dumnezeu are nevoie de mai mulţi Andrei care să trăiască Evanghelia în fiecare zi şi să fie preocupaţi în mod special de aducerea la Isus a membrilor familiei, a copiilor, a străinilor. Cu cine te gândeşti să începi azi?
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...