Andrei

  El (Andrei), cel dintâi, a găsit pe fratele său Simon şi i-a zis: „Noi am găsit pe Mesia.” (Ioan 1:41)

  Te-ai gândit vreodată că, pentru a-L sluji pe Domnul, trebuie să ai nişte talente extraordinare? Astăzi vom privi o persoană obişnuită, ca mine şi ca tine: Andrei. Poate fi zugrav sau profesor, poştaş sau inginer, mecanic sau funcţionar. Să privim trei tablouri din viaţa lui:

  1. Andrei vorbea cu Ioan Botezătorul (Ioan 1:35-42) când a apărut Isus. Cuvintele „Iată Mielul lui Dumnezeu!” au făcut o aşa impresie asupra lui, încât a pornit după Isus. Apoi, imediat a alergat să-l caute pe fratele lui şi să-l ducă la Isus. Avea o aşa bucurie în suflet, încât n-a putut s-o ţină doar pentru el!

  2. Isus îi întreabă pe ucenici (vezi Ioan 6:5): „De unde vom lua pâini să-i hrănim?” Şi se aude o voce: „Este aici un băieţel care are cinci pâini şi doi peşti.” Cine a fost? Andrei! Şi repede îl aduce pe băieţel la Isus. Şi ştim ce a urmat… Cum de a ştiut Andrei că este acolo un băieţaş care are ceva de mâncare? Şi mai ales, cum de a avut băieţaşul atâta încredere în el? Trebuie să fi fost ceva în comportarea lui Andrei care să fi câştigat încrederea băiatului.

  3. E Paştele! Multă lume a venit la Ierusalim să se închine. Sunt şi nişte greci care-şi exprimă dorinţa de a-L întâlni pe Isus (Ioan 12:21). Filip îi aude şi îi duce numaidecât la Andrei! De ce nu la Ioan sau la Petru? De ce la Andrei? Pentru că şi Filip ştia că Andrei este îndemânatic în a-i conduce pe oameni la Hristos.

  Niciodată să nu spui: „Eu nu pot să predic”; „eu nu am darul”; „eu nu ştiu să ţin studii biblice”. Andrei nu era un predicator elocvent, dar a trăit o predică mai puternică decât ar fi putut rosti orice predicator! Andrei n-a scris nicio epistolă, dar era el însuşi o epistolă între oameni! Şi ori de câte ori reflectorul Scripturii este orientat spre el, Andrei face un singur lucru: conduce pe cineva la Isus. Aşa eficienţă nu mai întâlneşti!

  Şi tu poţi ajunge ca el dacă, în prealabil, L-ai întâlnit tu însuţi pe Isus. Dumnezeu are nevoie de mai mulţi Andrei care să trăiască Evanghelia în fiecare zi şi să fie preocupaţi în mod special de aducerea la Isus a membrilor familiei, a copiilor, a străinilor. Cu cine te gândeşti să începi azi?

  Gabriel Ban, președinte, Conferinţa Transilvania de Sud

  Andrei - 2018. Şi tu poţi ajunge ca Andrei dacă, în prealabil, L-ai întâlnit tu însuţi pe Isus. Dumnezeu are nevoie de mai mulţi Andrei care să trăiască Evanghelia în fiecare zi şi să fie preocupaţi în mod special de aducerea la Isus a membrilor familiei, a copiilor, a străinilor. Cu cine te gândeşti să începi azi?
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...