Natanael

  Mă veți căuta, și Mă veți găsi dacă Mă veți căuta cu toată inima. (Ieremia 29:13)

  În comparație cu alte personaje biblice, el este destul de puțin amintit și destul de puțin evidențiat în istoria biblică. Cu toate acestea, face parte din nucleul bisericii creștine. Natanael, cunoscut mai degrabă ca Bartolomeu, este omul frământărilor și al îndoielii. Un căutător foarte preocupat de vremea și găsirea lui Mesia. Prezent pe malul Iordanului când Ioan Botezătorul Îl declară pe Isus Mielul lui Dumnezeu, Natanael apucă deja pe drumul unei mari dezamăgiri. Se poate oare ca acesta să fie Mesia cel mult așteptat? Așa arată cel care trebuie să ridice păcatul lui Israel? Plin de prejudecăți, se retrage apăsat de dezamăgire, dar și având în suflet marea dorință după Mesia. Ai trecut și tu prin această experiență. L-ai căutat poate pe Isus de atâta vreme și ai crezut că umblarea cu El este altceva. Ai crezut că întâlnirea cu El este totul. Ai fost dezamăgit că Isus nu este cum vrei tu, ci El este așa cum a venit din cer…

  Cât de mult au contat cuvintele lui Isus pentru Natanael: „Iată cu adevărat un israelit în care nu este vicleșug”. După dezamăgirea de la Iordan, el nu renunță la cercetare și căutare. Filip, prietenul lui cel mai bun și tovarășul lui de studiu și căutare după Mesia, îl găsește pe Natanael într-o livadă, continuând cercetarea și preocuparea lui. Când în sfârșit lasă la o parte prejudecățile și acceptă să se apropie de Isus cu sufletul deschis, este cucerit de faptul că înainte ca el să Îl cunoască pe Mesia, Mesia îl cunoștea deja pe el. „Te-am văzut mai înainte ca să te cheme Filip, când erai sub smochin” (Ioan 1:48). Am văzut frământările tale. Am văzut dezamăgirea ta. Am văzut criza spirituală prin care treci. Am văzut dorința ta și preocuparea pe care o ai să îl cunoști pe Mesia. Am văzut și prejudecățile tale. Te cunosc mai bine decât crezi tu. Eu sunt cu tine tot timpul. Mă bucur când mă cauți și mă întristez când te îndepărtezi de Mine.

  Dragul meu, Isus este același și pentru tine astăzi. Stai sub smochin și continuă să-L cauți! Fii cu gândul la El, fii cu El pentru că și El este cu tine!

  Iosif Pașca, președinte, Conferinţa Transilvania de Nord

  Natanael - 2018. „Am văzut frământările tale. Am văzut dezamăgirea ta. Am văzut criza spirituală prin care treci. Am văzut dorința ta și preocuparea pe care o ai să îl cunoști pe Mesia. Am văzut și prejudecățile tale. Te cunosc mai bine decât crezi tu. Eu sunt cu tine tot timpul. Mă bucur când mă cauți și mă întristez când te îndepărtezi de Mine.” Isus Hristos
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...