Nicodim

  Ce este născut din carne este carne şi ce este născut din Duh este duh. (Ioan 3:6)

  Nicodim era cuprins de uimire. El nu era născut din Duhul Sfânt. Să poţi sta în faţa unui Dumnezeu infinit în puritate, în societatea desăvârşită a îngerilor sfinţi, este posibil numai dacă tu însuţi eşti făcut de către Duhul lui Dumnezeu sfânt, fără pată. La început el credea ceva DESPRE Isus, dar nu avea o credinţă vie ÎN Isus.

  Nicodim, căutător al vieţii veşnice, se îndrepta de fapt spre moartea veşnică! Dar cum am putea să avem „pacea şi sfinţirea fără care nimeni nu va vedea pe Domnul” (Evrei 12:14)? Cum am putea să ne vindecăm de boala lăuntrică a păcatului şi de toată orbirea fiinţei noastre umane?

  Există o singură cale: prin Isus. Acceptând personal iubirea arătată de Dumnezeu prin jertfa Fiului Său pe cruce, ne vindecăm de egoismul şi mândria inimii noastre rele. Isus a suferit ţintuit pe cruce pedeapsa morţii a doua pentru mine, pentru tine şi pentru fiecare om care s-a născut şi se va naşte pe planeta aceasta. Şi ceea ce L-a ţinut răstignit nu au fost piroanele care i-au străpuns mâinile şi picioarele, ci iubirea Sa pentru fiecare din noi, Duhul lui Dumnezeu, care ne vrea cu gelozie pentru Sine în veşnicie. Aceasta este iubirea: a trăi pentru Dumnezeu şi pentru oameni.

  Dumnezeu pe cruce! Iată Iubirea. Nicodim nu mai credea acum DESPRE Isus, ci ÎN Isus, şi astfel, inima lui a fost umplută de o dragoste mistuitoare pentru Dumnezeu şi pentru omenirea pierdută.

  „În vremurile tulburi care aveau să vină, omul acesta, pe vremuri atât de fricos şi îndoielnic, urma să fie tare ca stânca, încurajând credinţa ucenicilor şi ajutându-i cu mijloacele materiale pentru a duce Evanghelia mai departe.” (Hristos, Lumina lumii, ed. 2015, p.133)

  Suntem pregătiţi pentru societatea desăvârşită a lui Dumnezeu atunci când în inima noastră este principiul iubirii adevărate: a trăi pentru Dumnezeu şi pentru omenirea pierdută.

  Ioan Grama, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  Nicodim - 2018. Suntem pregătiţi pentru societatea desăvârşită a lui Dumnezeu atunci când în inima noastră este principiul iubirii adevărate: a trăi pentru Dumnezeu şi pentru omenirea pierdută.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...