Samariteanca

  Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă care va ţâşni în viaţa veşnică. (Ioan 4:14)

  Într-una dintre călătoriile Sale, Isus a trecut prin ţinutul Samariei, ajungând la Sihem. Soarele bătea cu putere în orele amiezii. Epuizat din pricina călătoriei, flămând şi însetat, Mântuitorul S-a oprit pentru un popas la fântâna lui Iacov.

  În liniştea ceasului de amiază, pe drumul ce duce spre renumita fântână a lui Iacov, se aud paşii unei femei din Samaria, care venea după apă. Privind la ea în timp ce îşi umplea urciorul cu apă, Isus i-a zis: „Dă-mi să beau.” Cerinţa Lui nu era în folosul Său, deşi setea şi oboseala Îl apăsau, ci conţinea o invitaţie la dialogul cu Dumnezeu, pentru această fiinţă dispreţuită. Isus vedea golul din sufletul ei marcat de îndoială, de suferinţă, lovit zilnic de prejudecată.

  Samariteanca nu a refuzat invitaţia de a oferi. Fiind gata să ofere, ea a primit. Nu a primit doar apă din fântâna lui Iacov, ci a gustat apă dintr-un izvor veşnic. Astfel, a devenit şi ea un fir de apă ce i-a condus pe alţii la Isus. Samariteanca reprezintă omul care, cunoscându-L pe Isus, lasă ca puterea Lui să se reflecte în viaţa sa, devenind un mijloc de transmitere a mesajului lui Dumnezeu pentru cei din jur.

  Poate că azi te simţi obosit şi fără a mai putea oferi ceva celor din jurul tău. Dar gândeşte-te la exemplul Călătorului obosit de la fântâna lui Iacov, care în aceste momente îţi oferă şi ţie apă din Cuvânt, ca tu, la rândul tău, să fii un izvor de viaţă pentru alţii.

  „Fiecare ucenic adevărat este născut în Împărăţia lui Dumnezeu ca misionar. Acela care bea din apa vie devine un izvor de viaţă. Primitorul devine un dătător. Harul lui Hristos în suflet este ca un izvor în pustie, curgând pentru a-i răcori pe toţi şi făcându-i pe cei gata să piară doritori să bea din apa vieţii.” (Hristos, Lumina lumii, p. 195)

  Ilyés Márton, pastor, Conferinţa Transilvania de Nord

  Samariteanca - 2018. Fiecare ucenic adevărat este născut în Împărăţia lui Dumnezeu ca misionar. Acela care bea din apa vie devine un izvor de viaţă. Primitorul devine un dătător. Harul lui Hristos în suflet este ca un izvor în pustie, curgând pentru a-i răcori pe toţi şi făcându-i pe cei gata să piară doritori să bea din apa vieţii.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...