Samariteanca

  Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă care va ţâşni în viaţa veşnică. (Ioan 4:14)

  Într-una dintre călătoriile Sale, Isus a trecut prin ţinutul Samariei, ajungând la Sihem. Soarele bătea cu putere în orele amiezii. Epuizat din pricina călătoriei, flămând şi însetat, Mântuitorul S-a oprit pentru un popas la fântâna lui Iacov.

  În liniştea ceasului de amiază, pe drumul ce duce spre renumita fântână a lui Iacov, se aud paşii unei femei din Samaria, care venea după apă. Privind la ea în timp ce îşi umplea urciorul cu apă, Isus i-a zis: „Dă-mi să beau.” Cerinţa Lui nu era în folosul Său, deşi setea şi oboseala Îl apăsau, ci conţinea o invitaţie la dialogul cu Dumnezeu, pentru această fiinţă dispreţuită. Isus vedea golul din sufletul ei marcat de îndoială, de suferinţă, lovit zilnic de prejudecată.

  Samariteanca nu a refuzat invitaţia de a oferi. Fiind gata să ofere, ea a primit. Nu a primit doar apă din fântâna lui Iacov, ci a gustat apă dintr-un izvor veşnic. Astfel, a devenit şi ea un fir de apă ce i-a condus pe alţii la Isus. Samariteanca reprezintă omul care, cunoscându-L pe Isus, lasă ca puterea Lui să se reflecte în viaţa sa, devenind un mijloc de transmitere a mesajului lui Dumnezeu pentru cei din jur.

  Poate că azi te simţi obosit şi fără a mai putea oferi ceva celor din jurul tău. Dar gândeşte-te la exemplul Călătorului obosit de la fântâna lui Iacov, care în aceste momente îţi oferă şi ţie apă din Cuvânt, ca tu, la rândul tău, să fii un izvor de viaţă pentru alţii.

  „Fiecare ucenic adevărat este născut în Împărăţia lui Dumnezeu ca misionar. Acela care bea din apa vie devine un izvor de viaţă. Primitorul devine un dătător. Harul lui Hristos în suflet este ca un izvor în pustie, curgând pentru a-i răcori pe toţi şi făcându-i pe cei gata să piară doritori să bea din apa vieţii.” (Hristos, Lumina lumii, p. 195)

  Ilyés Márton, pastor, Conferinţa Transilvania de Nord

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt! PROVOCARE: Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să simți astăzi puterea cuvântului Său! PROVOCARE: Fă-i cadou unui tânăr o carte cu biografia unuia dintre pionierii adventiști de ziua a șaptea!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te pentru tinerii bisericii! PROVOCARE: Sugerează comitetului bisericii să organizeze o campanie evanghelistică în care vorbitorii să fie tinerii din biserică!

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...