Articolul precedentSă trăim ca Hristos
  Articolul următorSă umblăm în adevăr

  Soacra lui Petru

  S-a atins de mâna ei și au lăsat-o frigurile; apoi ea s-a sculat și a început să le slujească. (Matei 8:15)

  Astăzi vom poposi în modesta casă a lui Petru, din Capernaum. Este o zi de Sabat. Împreună cu soția sa și cu toți credincioșii din oraș, merg la sinagogă, unde, ca un cerb însetat, sorb cuvintele Celui ce este Apa vie și Pâinea vieții. Acasă rămâne doar soacra sa, deoarece este bolnavă de friguri mari, boală ce ar putea fi malarie, conform sugestiei doctorului Luca.

  Pentru că în Scriptură nu ne este descoperit numele soacrei lui Petru, îmi place s-o numesc „mama dulce”, așa cum se obișnuiește în unele zone ale țării. Faptul că Petru locuiește împreună cu soția și soacra sa denotă noblețe, respect și prețuire de ambele părți. Nu sunt numeroase astfel de familii ideale; ele sunt minuni ale harului ceresc.

  După terminarea serviciului divin de la sinagogă, Petru Îi prezintă Marelui Medic cazul soacrei sale. Fără ezitare, El pleacă împreună cu Petru, cu soția lui, cu Iacov și Ioan (v. 29) spre casa unde Mântuitorul a găsit adeseori mângâiere și încurajare. Iată, au ajuns!

  „Scumpă mamă”, – i se adresează Petru. „Am o veste mare pentru tine!”

  Deodată, ochii i se luminează și un zâmbet de speranță înflorește pe fața ei.

  „Spune, fiul meu, te ascult.”

  „Iată, Marele Medic a venit la noi și este dispus să trateze cazul tău.”

  Cu farmecul înfățișării Lui și cu bunătatea inconfundabilă, Domnul Hristos Se apleacă spre ea, așa cum fac doctorii cu suflet și împreună-simțire față de pacienții lor. O apucă de mână și o ajută să se ridice. Contactul cu puterea divină, prin credință, i-a revigorat tot trupul și „mama dulce” începe să le slujească: le pune masa și apoi le oferă un loc de odihnă.

  Seara, după apusul soarelui, casa lor devine cabinet medical pentru toți bolnavii care se adună în fața ușii (v. 32). Parcă o văd pe „mama dulce” cum iese, slujind: îl întâmpină pe fiecare, povestindu-i propria experiență și inspirându-i curaj.

  O admir pe „mama dulce” a lui Petru, care slujește cu dragoste și altruism tuturor. Ea țese cu fir de aur filigranul armoniei în căminul ei și răspândește parfum de Galaad în jurul ei.

  Vrei să fii și tu o „mamă dulce” pentru nora sau ginerele tău, o imagine vie cu care și îngerii să se delecteze?

  Magdalena Toma, Arad

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  Un cuvânt potrivit la vreme potrivită

  Te rugăm, Tată bun, să ne ajuți să vorbim ca Tine! PROVOCARE: Caută astăzi să comunici cu cineva cu care nu îți este ușor să o faci, preferabil dintr-o altă generație decât a ta! Cere inspirație pentru a-i da un telefon, pentru a-i scrie o scrisoare sau pentru a discuta deschis cu o astfel de persoană!

  Vorba multă, bogăția omului

  Doamne, Te rog să îmi deschizi mintea pentru a putea fi deschis în comunicarea și relaționarea cu cei din jurul meu! PROVOCARE: Încearcă astăzi să eviți în felul în care comunici exagerările, bârfa și judecarea altora!

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...