Articolul precedentSă trăim ca Hristos
  Articolul următorSă umblăm în adevăr

  Soacra lui Petru

  S-a atins de mâna ei și au lăsat-o frigurile; apoi ea s-a sculat și a început să le slujească. (Matei 8:15)

  Astăzi vom poposi în modesta casă a lui Petru, din Capernaum. Este o zi de Sabat. Împreună cu soția sa și cu toți credincioșii din oraș, merg la sinagogă, unde, ca un cerb însetat, sorb cuvintele Celui ce este Apa vie și Pâinea vieții. Acasă rămâne doar soacra sa, deoarece este bolnavă de friguri mari, boală ce ar putea fi malarie, conform sugestiei doctorului Luca.

  Pentru că în Scriptură nu ne este descoperit numele soacrei lui Petru, îmi place s-o numesc „mama dulce”, așa cum se obișnuiește în unele zone ale țării. Faptul că Petru locuiește împreună cu soția și soacra sa denotă noblețe, respect și prețuire de ambele părți. Nu sunt numeroase astfel de familii ideale; ele sunt minuni ale harului ceresc.

  După terminarea serviciului divin de la sinagogă, Petru Îi prezintă Marelui Medic cazul soacrei sale. Fără ezitare, El pleacă împreună cu Petru, cu soția lui, cu Iacov și Ioan (v. 29) spre casa unde Mântuitorul a găsit adeseori mângâiere și încurajare. Iată, au ajuns!

  „Scumpă mamă”, – i se adresează Petru. „Am o veste mare pentru tine!”

  Deodată, ochii i se luminează și un zâmbet de speranță înflorește pe fața ei.

  „Spune, fiul meu, te ascult.”

  „Iată, Marele Medic a venit la noi și este dispus să trateze cazul tău.”

  Cu farmecul înfățișării Lui și cu bunătatea inconfundabilă, Domnul Hristos Se apleacă spre ea, așa cum fac doctorii cu suflet și împreună-simțire față de pacienții lor. O apucă de mână și o ajută să se ridice. Contactul cu puterea divină, prin credință, i-a revigorat tot trupul și „mama dulce” începe să le slujească: le pune masa și apoi le oferă un loc de odihnă.

  Seara, după apusul soarelui, casa lor devine cabinet medical pentru toți bolnavii care se adună în fața ușii (v. 32). Parcă o văd pe „mama dulce” cum iese, slujind: îl întâmpină pe fiecare, povestindu-i propria experiență și inspirându-i curaj.

  O admir pe „mama dulce” a lui Petru, care slujește cu dragoste și altruism tuturor. Ea țese cu fir de aur filigranul armoniei în căminul ei și răspândește parfum de Galaad în jurul ei.

  Vrei să fii și tu o „mamă dulce” pentru nora sau ginerele tău, o imagine vie cu care și îngerii să se delecteze?

  Magdalena Toma, Arad

  Soacra lui Petru - 2018. O admir pe „mama dulce” a lui Petru, care slujește cu dragoste și altruism tuturor. Ea țese cu fir de aur filigranul armoniei în căminul ei și răspândește parfum de Galaad în jurul ei. Vrei să fii și tu o „mamă dulce” pentru nora sau ginerele tău, o imagine vie cu care și îngerii să se delecteze?
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...