Un samaritean recunoscător

  Unul din ei, când s-a văzut vindecat, s-a întors, slăvind pe Dumnezeu cu glas tare. S-a aruncat cu faţa la pământ la picioarele lui Isus şi I-a mulţumit. Era samaritean. (Luca 17:15-16)

  Astăzi Îl vom însoți pe Domnul Hristos printr-un sat, în drum spre Ierusalim și, deodată, iată, Îl auzim strigat de către zece leproși. Rămânând destul de departe, așa cum li se impunea leproșilor, ei L-au implorat: „Isuse, Învăţătorule, ai milă de noi!” (v. 13). „Când i-a văzut, Isus le-a zis: «Duceţi-vă şi arătaţi-vă preoţilor!» Şi pe când se duceau, au fost curăţiţi” (v. 14). Vindecarea lor era condiţionată de un act de credinţă. Ea a avut loc numai când au pornit să împlinească instrucţiunile Lui. Acela care are credinţă adevărată – printre care vreau să mă număr și eu – va lucra în acord cu fiecare cerere a lui Dumnezeu.

  Dându-şi seama că puterea divină îl eliberase de legăturile bolii lui respingătoare, „unul dintre ei” s-a întors și L-a proslăvit pe Dumnezeu. Samariteanul acesta apare în relatarea Evangheliei ca un exemplu strălucitor de recunoştinţă. Aceia care uită să-I mulţumească lui Dumnezeu pentru binecuvântările primite şi să aprecieze cu adevărat ceea ce face Dumnezeu pentru ei sunt în primejdia gravă de a-L uita cu totul.

  Când Domnul Hristos întreabă: „Ceilalţi nouă unde sunt?”, mă include și pe mine, și pe tine, căci El ne-a vindecat de lepra păcatului. „Sunt puțini aceia care apreciază ce înseamnă Hristos pentru ei. Dacă ar aprecia…” (Viața lui Iisus, ed. 2015, p. 481), ar da pe față spiritul samariteanului recunoscător sau al Mariei Magdalena, cu nardul cel prețios.

  Recunoștința este ca floarea rară de colț, care crește numai pe platourile înalte ale acelora care recunosc că „orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit este de Sus” (Iacov 1:17). „Să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru scenele luminoase pe care ni le-a descoperit. Să adunăm la un loc binecuvântatele dovezi ale iubirii Sale, ca să le putem avea întotdeauna înaintea ochilor noștri.” (Calea către Hristos, ed. 2013, p. 88)

  Port eu o vie recunoștință Domnului pentru nenumăratele vindecări și binecuvântări oferite până acum? Dar tu? Te invit astăzi să-I ridicăm împreună un monument de veșnică recunoștință!

  Magdalena Toma, Arad

  Un samaritean recunoscător - 2018. Recunoștința este ca floarea rară de colț, care crește numai pe platourile înalte ale acelora care recunosc că orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit este de Sus. Port eu o vie recunoștință Domnului pentru nenumăratele vindecări și binecuvântări oferite până acum? Dar tu? Te invit astăzi să-I ridicăm împreună un monument de veșnică recunoștință!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...