Iair și fiica lui

  Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii, ci are o îndelungă răbdare pentru voi şi doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă. (2 Petru 3:9)

  Iair, un fruntaş al sinagogii din Capernaum, vine înaintea lui Isus într-un moment de criză. Fiica lui de doisprezece ani era grav bolnavă. Sceptic față de Isus şi lucrarea Sa, ca și fariseii şi saducheii de la Ierusalim, a căutat rezolvare la medicii din vremea aceea. Când Isus S-a întors din ținutul Gadarenilor în Capernaum, pentru că fetița se afla pe moarte, Iair se decide să apeleze şi la Isus. Cade în genunchi în fața Lui şi îl roagă să vină urgent acasă la el.

  Pe drum, Isus înaintează cu greu, din cauza mulțimii. La un moment dat, o femeie Îl atinge cu credință, primind vindecare pentru boala ei. Isus Se oprește și stă de vorbă cu femeia. Mulțimea priveşte şi ascultă discuția dintre Marele Medic şi acea femeie. La finalul discuției, un slujitor vine cu vestea tristă că, acasă, fetița a murit.

  Dacă ați fi în locul lui Iair și ați vedea că medicul, în loc să intre în sala de operație unde se află fiica dumneavoastră ce trebuie operată de urgență, zăboveşte pe holul spitalului stând de vorbă cu un pacient ce tocmai se externează din spital, ce părere ați avea? Cum ați reacționa dacă asistentul ar veni cu vestea: „Domnule doctor, nu mai este nevoie de intervenție în sala de operație pentru că fetița a murit.”

  Se ridică o întrebare crucială: De ce întârzie? De ce zăboveşte și nu intervine? Gândurile acestea măcinau mintea și inima lui Iair și totodată poate și inima ta când priveşti la atâta suferință, boală și moarte. De ce nu vine Isus? Au trecut 2000 de ani de când a promis că Se întoarce. De ce întârzie?

  Isus, privind în inima lui Iair, a cunoscut lipsa de credință cu privire la rolul său mesianic de salvare a lumii. Problema critică nu era acasă, ci chiar Iair. Nu moartea sau boala este o problemă pentru Dumnezeu, ci predarea inimii în mâna Sa. Abia când a venit vestea morții fetiței, inima lui Iair, zdrobită de durere, a fost gata să Îl primească pe Isus. Din momentul acela, s-a apropiat de Isus și a mers alături de El.

  Dacă încă mai este durere în jurul tău, dacă mai conducem prieteni, frați, părinți sau copii la mormânt, nu este pentru că Isus nu are rezolvare la problema morții sau a suferinței, ci Dumnezeu are încă răbdare cu Iair, cu mine și cu tine. Dacă încă întârzie, te poți întreba: Oare nu cumva inima mea mai are îndoieli? Apropie-te astăzi în rugăciune de Isus, predă-ți viața Lui și mergi alături de El pe tot parcursul zilei cu credincioșie.

  Ionuț Nunu, pastor, Conferinţa Moldova

  Iair și fiica lui - 2018. Dacă încă mai este durere în jurul tău, dacă mai conducem prieteni, frați, părinți sau copii la mormânt, nu este pentru că Isus nu are rezolvare la problema morții sau a suferinței, ci Dumnezeu are încă răbdare cu Iair, cu mine și cu tine. Apropie-te astăzi în rugăciune de Isus, predă-ți viața Lui și mergi alături de El pe tot parcursul zilei cu credincioșie.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...